Au înverzit trotuarele la Carei

• publicat la: 22 septembrie 2016
Au înverzit trotuarele la Carei

De când la conducerea orașului se află membrii formațiunii UDMR, totul în jur a înverzit. De la clădirea Teatrului Municipal, a Casei de Cultură, a sediului UDMR Carei sau  chiar a sălii festive din incinta Primăriei.

Mai nou până și trotuarele din oraș au înverzit, la propriu.

Pe oriunde te plimbi în oraș dai de adevărate insule de verdeață ce ies din mijlocul asfaltului obosit al trotuarelor. Prima imagine este de pe strada unde se află Cantina Socială, sediul FDG, casele parohiale și lateralul Colegiului Tehnic Iuliu Maniu.

Merită să aruncați o privire ca să vă convingeți de minunile ce apar în Republica de la Carei. Nici pe strada Căplenilor nu e diferită situația, evident exceptând partea locuințelor rezidențiale unde e mereu curat ca lacrima trotuarul. Trotuarele plătitorilor de impozite și taxe sunt cele înverzite.

Să aruncăm o privire și pe strada Mikes Kelemen, una din cele mai greu încercate străzi după bătaia de joc numită Masterplan Apaserv  de extindere rețea apă și canalizare. Pe  strada cu trotuare decente înainte de începerea lucrărilor din cadrul proiectului Apaservau apărut gropi și trotuare sparte  după plecarea utilajelor grele.

În orice zonă te învârți în Carei găsești  astfel de insule de verdeață, mai puțin pe strada principală 1 Decembrie 1918.

…până și pe bdul 25 Octombrie, oarta de intrare în oraș dinspre Oradea, au înverzit trotuarele

..pe strada Șoimului

Trotuare care datează  de peste 40 de ani, de pe  vremea societății comuniste . Recent, 13 consilieri au aprobat o rectificare bugetară care dă un plus de bani celor de la Spaţii verzi, 75 mii lei  şi Transportur, 150 mii lei  pentru motorină şi piatră spartă.

Primăria Carei prin consilierul primarului a criticar careienii care aruncă mizeria pe lângă containerele de gunoi dar nu a făcut nici o referire la faptul că agenţii de la Poliţia Locală pot da amenzi pentru acest fapt. Dacă ar fi fost porezentat un raport de activitate pe anul 2015 am fi aflat dacă s-au implicat în supravegherea menţinerii unui climat decent în oraş.

Mai rămâne doar ca Primăria Carei  să înfiereze localnicii care nu își asfaltează trotuarele.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 23 septembrie 2016 - 15:19

UDMR Satu Mare a definitivat joi după amiază lista candidaților la parlamentare (senatori și deputați). Listele sunt conduse de Magyar Lóránd și Turos Lóránd, urmați de Erdei D. István, respectiv de Günthner Tibor.

Era mult mai bine dacă era pus cap de listă cel mai destoinic primar udemerist din toate timpurile, domnul Kovács Jenö bácsi.
Ar fi fost singura șansă serioasă pentru careieni ca să scape măcar o perioadă de timp (până la cazarea la Beciul Domnesc) de el.

de sany la 23 septembrie 2016 - 23:37

Avem oras fff frumos ca cei care îl administreaza

Lasati un comentariu