,,Horia,, paravan pentru mânăriile din Primăria Carei. Moda concediilor fără plată lasă Direcția de învățământ fără personal

• publicat la: 27 septembrie 2016
,,Horia,, paravan pentru mânăriile din Primăria Carei. Moda concediilor fără plată lasă Direcția de învățământ fără personal

 Direcția de învățământ și sănătate din cadrul Primăriei Carei nu mai are niciun angajat. Directorul și un consilier au cerut concediu fără plată pe un an de zile respectiv 6 luni. Directorul Varna Levente cel care a câștigat concursul din 2011 la care se putea prezenta cine cunoaște și limba maghiară  scris și vorbit, a cerut și i s-a aprobat concediu fără plată  încă din vară, la fel și Botond Fischer angajat de nici un an de zile. Moda concediilor fără plată este  noua politică a administrației Kovacs. Există angajați ai primăriei care își scot concediu fără plată pentru a merge să lucreze în această perioadă în Germania sau Anglia sau Ungaria. Sau pentru a locui în orașe mai mari unde încearcă să își refacă viața. Totul cu aprobarea primarului. În acest răstimp, presa de casă ține ocupată prima pagină cu numărarea virgulelor ce apar în articolele Buletin de Carei.

Miercuri, 28 septembrie 2016 , este anunțată o ședință a Consiliului Local Carei, de la ora 13,00, la care poate participa oricine este interesat  a urmări activitatea aleșilor locali.  Pe ordinea de zi figurează aprobarea Registrului local al spațiilor verzi întocmit în urma semnalării lipsei acestuia de către Buletin de Carei.

Tot Buletin de Carei a făcut cunoscut faptul că Primăria a scos la concurs din data de 14 septembrie 2016 un post de contabil cu studii medii pentru Casa de cultură, post care va fi supus aprobării abia la ședința din 28 septembrie 2016 când se va solicita modificarea statului de funcții al acestui departament.

Tot în materialele pentru ședința de miercuri apare proiectul pentru desemnarea reprezentanților CL în consiliile de administrație ale unităților de învățământ careiene. Raportul de specialitate este semnat de Malinetescu Barbara, consilier.

Malinetescu Barbara a fost singura care a mai rămas la  Direcția de Învățământ și sănătate după plecarea directorului Varna Levente și a consilierului Botond Fischer.

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/2-pe-un-loc-de-consilier-la-directia-de-invatamant-din-primarie.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/09/concurs-cu-dedicatie-la-primaria-carei.html

După semnarea raportului pentru ședința de miercuri 28 septembrie, Malinetescu Barbara a ajuns la  Starea Civilă. Directorul Varna Levente a cerut și a primit din data de 1 iulie 2016 concediu fără plată pe timp de 1 an de zile și a plecat în Ungaria, potrivit surselor oficiale din UAT Municipiul Carei. Aceleași surse au declarat că Botond Fischer a cerut și el concediu fără plată de 6 luni  și în urma aprobării lui a plecat din 16 august în Anglia.

Concediu fără plată a solicitat și proaspătul uns director adjunct de la Poliția Locală, Ciprian Demian ce se află în Germania. În locul lui la serviciul ce se ocupă de acordarea autorizațiilor PSI a fost transferată Erika  Vălean  de la Direcția de învățământ unde a ajuns de la Biblioteca Municipală. Și Csigi Noemi de la Starea Civilă a fost plecată cu concediu fără plată pe perioade de timp în Germania pentru ca acum să își încheie definitiv socotelile cu primăria Carei.

Cu alte cuvinte, primăria Carei funcționează ca rampă de lansare pentru angajații săi care tatonează terenul unui nou loc de muncă prin solicitare de concedii fără plată  ca mai apoi să  poată alege varianta cea mai profitabilă. În acest timp, cei care își doresc într-adevăr să lucreze în administrația careiană sunt respinși ori prin concurs ori prin condițiile de participare la concurs.

UAT Municipiul Carei devine pe zi ce trece o afacere de familie care  favorizeaza angajările pe criteriul membrilor de familie al celor aflați în posturi cheie, fără a exclude însă criteriul politic.

Aceste  dezvăluiri sunt de fapt motivul pentru care administratorul Buletin de Carei este luat în colimator de presa locală de casă a primarului Kovacs dar nu numai. Cine protejează acest tip de administrație într-un oraș din România?

Buletin de Carei

 

comentarii

de Gene Hackman la 28 septembrie 2016 - 12:37

The Domino Principle sau Filiera Karejana
(E frecangiala ,turnatorie,lichelism in pulitica,gendarmerie gistratura a se vedea
presa,spaga tul,misioanele.posturi cu dedicatie..”baieti” ce mai faceti ?)
Da chiar mai e nevoie de scoala? Sa ne iubim ca fratii.Hellou !

Lasati un comentariu