Ilie Ciută şi-a „îngrozit” detractorii

• publicat la: 18 septembrie 2016
Ilie Ciută şi-a „îngrozit” detractorii

Că Ilie Ciută nu are nimic  a face cu presa scrisă e un fapt recunoscut de către toţi cei care îl cunosc dar  nu numai. La fel cum toţi  sătmărenii şi careienii  ştiu că autorul materialelor ce îl hăituiesc  pe   consilierul liberal Ilie Ciută este de meserie economist fără a avea nici o realizare în domeniul pentru care s-a pregătit.  Singurul său merit sau realizare de până acum este faptul că a devenit finul  primarului Kovacs obsedat de personalitatea  liberalului Ilie Ciută.  Lipsa realizărilor pe plan profesional este suplinită din plin de tupeu.

Din postura în care se află  îşi permite să emită caracterizări la adresa persoanelor care au demonstrat  ceva în viaţă, care au realizări  şi pe plan personal şi profesional. Să fie de vină  atunci frustrările imposibil de controlat ale celui  ce nu a reuşit încă să culeagă  roadele din meseria pentru care are patalama?

Una peste alta, Ilie Ciută este un reper moral şi profesional pe care nu ai cum să  îl demontezi, mai ales cu câteva rânduri agramate scrise  pe un blog deschis  pentru a-l contracara  pe …Ilie Ciută.

Autorul nu are curajul nici măcar să îşi facă cunoscute sursele de existenţă aşa că intervine şi aici tupeul  de a  emite opinii despre orice altceva înafară de sectorul economic unde are studii şi unde în execuţiile bugetare ale primăriei apare negru pe alb hemoragia banului public careian către firme  ale grupului de interes de pe lângă aceasta.

Participarea lui Ilie Ciută la serbările naţionale de la Ţebea alături de Asociaţiunea  ASTRA Carei a ofuscat oculta careiană.

Doar că şi de această dată Ilie Ciută a fost mai inteligent şi a provocat  ieşirea ei la rampă prin  scribii  de serviciu. Cine poate crede  că poza cu Ilie Ciută şi ecusonul ce i-a permis la Ţebea să facă poze astriştilor  a apărut din greşeală?

De când a devenit  arta fotografică un stigmat în municipiul Carei?

A fi consilier local şi a derula afaceri cu primăria prin firmele de familie nu este de încondeiat ci doar a face poze la serbările naţionale de la Ţebea?

Mai rămâne să fie înfierat pentru că e singurul consilier care a cerut ca materialele de şedinţă să îi fie trimise în format electronic dacă tot stăpâneşte arta operării pe un PC.

Şi ca să fie mai pe înţelesul celor ce gândesc în stil medieval, în înţelepciunea populară există o vorbă care ilustrează preocuparea apropiaţilor primarului din Carei pentru incoruptibilul  consilier Ilie Ciută, independent financiar:

„Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”.

Buletin de Carei

comentarii

de localnicul la 18 septembrie 2016 - 19:02

nu ati inteles nimic!!!!acum vine frica pe ei ca daca are mai mult timp liber domnul ciuta se va apuca de scris si e mai rau decat sa fie presedinte de partid. Daca domnul Ciuta va scrie va putea fi citit si de la Bucuresti si de la Toronto si vor afla mai multi despre afacerile cu banii de la oras pe care le fac cei din primarie!

de Horia Mărieș la 19 septembrie 2016 - 01:06

Am văzut și eu cele două articole referitoare la ecusonul de presă. Fiindcă sunt de fapt două articole, apărute aproape concomitent pe vlogurile a doi pupincuriști. Ca de obicei, scrie mai întâi unul dintre ei câte o prostie tendențioasă și de prost gust, apoi celălat o preia prin copy@paste, sau o traduce, sau preia imediat ideea, subiectul.

Ca și în cazul recent in care niște puști neserioși și lipsiți de minte s-au apucat să smulgă, ostentativ, două trei fire de goz răsărite pe lângă sediul careian al partidului liberal. Apropo de gozurile de pe trotuarele careiene, le recomand celor doi tineri imberbi să făcă aceeași treabă și pe stăzile dinspre Tiream. Ar fi cazul să-și arate deja amãndoi utilitatea și patrihoțismul local.

Chestia asta mă face să mă gândesc la faptul că oamenii proști pupincuriști, indiferent dacă sunt sași fini sau căplenari, sunt periculoși pentru că oamenii raționali cu greu pot deduce logic un comportament irațional.

Nu poți să prognozezi acțiunile unui prost; el îți va face rău fără vreun motiv, fără scop, fără plan, în cel mai neașteptat loc, în cel mai nepotrivit moment. Nu există tehnici pentru a anticipa atacul lui. Într-o confruntare cu un prost, cel deștept se lasă pe mâna prostului, o ființă cu acțiuni total întâmplătoare, cu reguli neînțelese de către deștepti.

Atacul prostului, de obicei, te ia prin surprindere.
Chiar și atunci când atacul este evident, ți-e greu să te aperi de el, pentru că nu are o structură rațională.
Despre asta a scris Schiller: „Împotriva prostiei (sasului sau căplenarului), chiar și zeii sunt neputincioși.”

Üdvözlettel.

de careienii la 19 septembrie 2016 - 07:38

cine locuieste in Carei stie cine cat plateste.Domnul Ciuta este angajator cu acte in regula iar cei care scriu impotriva lui sunt angajati si depind de angajatorul lor.Domnul Ciuta are avere muncita pe bune iar cei care il crritica depind de banii de la oras sau de la stat sau de la uniiune. aici e diferenta dintre ei si cum invidia e mare….se apara si primarul cum poate ca sa nu vedem ca el nu plateste taxe si impozite la oras si isi angajaeaza ginerele in primarie si pe colegii de partid sau nevestele lor.cu cat se scrie mai mult impotriva domnului Ciuta cu atat vede lumea diferenta dintre un datornic plin de procese si un patron respectabil!

Lasati un comentariu