ITM certifică: UAT Municipiul Carei nu a plătit indemnizația de concediu de odihnă timp de 8 ani unui părinte de copil cu handicap

• publicat la: 30 septembrie 2016
ITM certifică: UAT Municipiul  Carei nu a plătit indemnizația de concediu de odihnă timp de 8 ani unui părinte de copil cu handicap

,,La omul sarac, nici boii nu trag!,,  Și cum un necaz nu vine niciodată singur , familia Nemethi care are doi copii cu handicap, venituri mai mult decât modeste,  este lipsită și cele  care i se cuvin potrivit legislației în vigoare.

Timp de 8 ani de zile , tatăl fetiței care a fost operată de americani pe cheltuiala lor, nu a beneficiat din partea angajatorului UAT Muncipiul Carei de indemnizația de concediu legal de odihnă aferent perioadei lucrate ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav. Nu este singura deficiență a angajatorului  care a anulat contractul de muncă al tatălui fetiței, în speță asistent personal ca încadrare, pe perioada în care acesta o însoțea în SUA pentru șirul de operații la care a fost supusă. Pe durata tratamentului și operațiilor la care a fost supusă minora de la acea dată Andreea Nemethi,  asistentul personal trebuia să beneficieze de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Aspectul a fost total ignorat de  către UAT Municipiul Carei.

Andreea Nemethi  este acum elevă la Liceul Teoretic Carei, are proteză oculară în urma intervenției din SUA când i-a fost îndepărtată tumora oculară împreună cu întreg globul ocular. Chiar și în aceste condiții, tânăra nu beneficiază de certificat de handicapat pentru că o comisie nu a considerat că  handicapul ei este irelevant.

În urma sesizării depuse de tatăl ei către ITM Satu Mare, instituția a constatat că se confirmă cele anunțate de domnul Nemethi și că acesta ar trebui să se adreseze instanțelor de judecată pentru a-și recupera prejudiciul.

Potrivit celor declarate de domnul Nemethi, adresa către ITM Satu Mare și Prefectură a fost depusă în urma numeroaselor încercări eșuate de a dialoga cu reprezentanții UAT Municipiul Carei. Fapta poate fi considerată in abuz în condițiile în care de ani de zile se refuză plata acestei indemnizații  de concediu legal de odihnă.

Familia care are doi copii din trei cu handicap așteaptă ca pentru această situație să se sesizeze organele în drept  și să beneficieze de veniturile care i se cuvin cu atât mai mult cu cât Andreea este așteptată în SUA , la Boston la aceiași unitate spitalicească unde a mai fost operată,  pentru a i se continua tratamentul. Din lipsa fondurilor suficiente pentru a face deplasarea, începerea tratamentului este întârziată. Societatea civilă americană a demarat  o strângere de fonduri pentru deplasarea Andreeei și a tatălui său la spitalul din Boston dar  valoarea lor nu ajunge la suma necesară  pentru a face deplasarea.

 

Buletin de Carei

comentarii

Lasati un comentariu