La Mulți Ani lelea Victoria!

• publicat la: 20 septembrie 2016
La Mulți Ani lelea Victoria!

Lelea Victoria din Marna Nouă a ajuns la frumoasa vârsta de 75 de ani. Cunoscuta pentru activitatea sa pe plan cultural, un vrednic păstrător al  traditiilor strămosesti, lelea Victoria a prezentat  zestrea moților  din Negrești-Oaș până la Mangalia. A adunat numeroase Diplome de la manifestările unde a participat și unde a fost apreciată.

Locuința sa are mereu deschisă ușa pentru cei care vor să afle mai multe despre obiceiurile de demult. Șezători ad-hoc sau seri de cântec și clacă sunt la ordinea zilei la locuința sa din gara satului Marna Nouă. Aici a avut loc chiar și o emisiune legată de plecatul tinerilor în armată, cu cântece de cătănie și joc ca pe vremuri .

De departe cel mai fericit moment din viața lelei Victoria a fost plimbarea cu șalupa pe Marea Neagră la prima sa vizită pe Litoral  cu ocazia participării la Festivalul de Folclor de la Mangalia cu șezătoarea alături de ASTRA Carei.

...șezătoare la Negrești Oaș

de Dragobete la Carei cu ASTRA Carei

…la Carei la AugustFest cu ASTRA Carei

Toate  evenimentele cultural artistice din sat au fost animate de neobosita lele Victoria.

Bucuria ei cea mai mare sunt acum nepoții și strănepoții. Lelea Victoria a avut 4 copii dintre care mai trăiesc 3 dar are 8 nepoți și  3 strănepoate.

Asociațiunea culturală ASTRA Carei și redacția Buletin de Carei urează un sincer și călduros LA MULȚI ANI !  lelei Victoria de la Marna la împlinirea vârstei de 75 de ani. Să aveți parte de multă sănătate și putere să prezentați tinerei generații cât mai multe obiceiuri și tradiții moțești pentru a nu  le da uitării.

comentarii

de Horia Mărieș la 20 septembrie 2016 - 20:11

La foarte Mulți și Fericiți Ani, Doamnă Victoria!

Lasati un comentariu