Medalii de Aur pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

• publicat la: 23 septembrie 2016
Medalii de Aur pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Noi medalii importante pentru elevii români la o competiție internațională. Aceștia au cucerit două medalii de aur și două medalii de argint la a X-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfășurată în perioada 17-22 septembrie, la Skopje (Macedonia), anunță Ministerul Educației într-un comunicat.

Medaliile de aur au fost obținute de Maria Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești) și Alexandra Maria Udriștoiu (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova), laureată cu bronz la ediția de anul trecut.

Medaliile de argint au revenit Cellei Florescu (clasa a VIII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) și lui Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova).

Lotul olimpic a fost însoțit și coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și Ionel-Vasile Pit-Rada (Colegiul Național ‘Traian’ din Drobeta Turnu-Severin).

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori 2016 a reunit 36 de concurenți din 9 țări. Elevii din sudul țării și profesorii lor îndrumători au demonstrat că învățământul românesc tradițional este unul performant.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu