Primăria Carei anunţă reabilitarea unei şcoli care nu apare în acte

• publicat la: 20 septembrie 2016
Primăria Carei anunţă reabilitarea unei şcoli care nu apare în acte

Primăria Municipiului Carei intenţionează să comande o expertiză tehnică pentru a evalua starea clădirii fostei şcoli din satul aparţinător Ianculeşti, este o stire apărută pe pagina de Facebook a primariei Carei .

„Am consultat câţiva specialişti care, la prima vedere, au fost de părere că, din cauza degradării, reabilitarea clădirii fostei şcoli din Ianculeşti ar fi mult prea costisitoare. Din punct de vedere financiar, poate ar fi mai rentabil să reconstruim imobilul. Vom decide în acest sens după ce va fi realizată o expertiză tehnică”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs. „După cum le-am promis ianculeştenilor, fosta şcoală va deveni o sală de evenimente, atât de necesară comunităţii. Indiferent pentru care soluţie vom opta, aş dori ca respectiva sală de evenimente să fie finalizată anul viitor, până la sfârşitul lunii august”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.

Doar că potrivit datelor solicitate de la şeful biroului Urbanism din primăria Carei, şcoala nu apare  ca fiind întăbulată. Singura clădire ce apare în acte este cea a fostei grădiniţe, aflată în faţa şcolii,  în care se  amenajează  când e cazul secţie de votare şi în care mai funcţionează şi un mic muzeu.

Demersurile pentru reabilitarea clădirii şcolii au început imediat după alegerea de către săteni a delegatului sătesc în persoana lui Ciprian Chiorean în februarie 2013.

Acesta a bătut drumurile către Primăria Carei şi Consiliul Judeţean  fără folos deoarece conducerile acestor instituţii au evaluat nevoile comunităţii din Ianculeşti în funcţie de factorul politic.

După ce timp de 8 ani de zile primarul Kovacs a sfidat satul Ianculeşti ce contribuie la bugetul local cu sume generoase, acum a sugrumat şi democraţia şi a aruncat la coşul de gunoi alegerile libere, impunând un delegat sătesc docil şi bun executant al  intereselor sale. Delegatul impus este nepotul fostului său asociat de la firma Castex SRL şi care şi-a construit casă în Ianculeşti pe terenul unui parc amenajat de profesorul Bertieanu, teren scos la licitaţie în 1994 de primăria Carei.

Cum va fi reconstruit un imobil care nu apare în acte? În Republica de la Carei nu pare să fie o problemă nerespectarea legislaţiei în vigoare.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 21 septembrie 2016 - 12:56

Chiar aș fi curios să văd toate actele pe baza cărora „terenul unui parc amenajat de profesorul Bertieanu, teren scos la licitaţie în 1994 de primăria Carei.” și vândut apoi unui anumit Oneț.

As vrea să văd extrasul de Carte Funciară Carei din anul 1994 din care să rezulte că terenul era în proprietatea privată a Conslilului Local al municipiului Carei.
Cine era primar in 1994?
Parcă era tot Kovács Jenö, nu-i așa?
Dacă era tot el, licitația mânărită în favoarea acelui Oneț, este cât se poate relevantă.

de agoston la 21 septembrie 2016 - 13:39

in 1994 primar era tata consilierului fost poosz.
kovacs a fost din 1996. la licitatia din 1994 a participat onet ioan si fratele lui din baia mare pentru ca a fost in 2 impartit acel teren de parc.

de caraian la 11 octombrie 2016 - 21:51

Un fost vice liber de principii se ocupa acum la primarie de aranjamentele cu terenurile si cladirile ce nu trebuie sa ramana la romani!
Pentru un post la fetita si o casa facuta langa cimitir pe cand se termina si spitalul a dat cinstea.Ce se aude cu terenul orasului pe care a fost fabrica de canepa?
Mai are din banii luati pe teren gaska tulipanoliberpsedista??

Lasati un comentariu