Primăria Carei te vrea prost, part two

• publicat la: 1 septembrie 2016
Primăria Carei te vrea prost, part two

O nouă zi în Carei. Străzile ne sunt familiare, la fel şi clădirile …tot ce este în jurul nostru creează un decor obişnuit nouă. Poate că uneori ne agasează traficul şi mai ales dezastrul în care se află infrastructura rutieră, drumurile, dar nu atât de mult încât să luăm atitudine şi  să protestăm.

Mereu ne deplasăm grăbiţi  cu gândul la ale noastre şi uităm  să mai intrăm în normalitate. Vedem multe lucruri care poate ne dor dar unii preferă să le ignore şi  să le accepte, din varii motive. Oraşul este la ora actuală o oglindă a ideologiilor dominante ale societăţii.

Vă invităm să aruncaţi o privire asupra unui aspect mai puţin cunoscut şi anume cel al cuprinderii clădirilor pe care  le vedem zi de zi în secţiunea Harta oraşului ce apare pe site ul primăriei Carei. O secţiune plină de surprize!

Remarcam într un material din data de 10 decembrie 2015 calitatea site ului primăriei Carei, exemplificând cele afirmate.

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/primaria-carei-te-vrea-prost.html

O vorbă din bătrâni spune că „de unde nu e nici Dumnezeu nu cere”   dar ce te faci când   acel „nu e”   cu care sunt dotaţi unii e finanţat din bani publici?

Unul din aspectele semnalate se referă la harta oraşului. La data de 10 decembrie 2015 aceasta era imaginea ce apărea la momentul accesării ei de pe site-ul primăriei Carei.

Deranjaţi probabil de semnalările Buletin de Carei referitoare la acest  aspect, administratorii site-ului au decis să facă modificări.

Dacă v-aţi fi aşteptat la  corectarea deficienţelor, ei bine v-aţi înşelat.  Corectarea a  readus  în peisajul careian un partener binecunoscut al administraţiei Kovacs, cel care  a şi editat  o hartă a oraşului în care a inclus , după spusele lor  ,,doar materiale oferite de primăria Carei,,. Evident în binecunoscutul stil al primăriei, în spirit discriminator şi  rău intenţionat dar şi greşit scris în limba română.

Daţi click pe hartă şi  vi se va deschide o fereastră unde găsiţi în partea stângă o listă cu secţiunile incluse iar jos o menţiune….,,Click aici pentru mărirea hartei,,.  Deşi în limba română exprimarea corectă este mărirea hărţii.

Începem cu Atracţii turistice. Evident că o firmă austriacă nu are de unde să ştie care sunt cele mai reprezentative atracţii  deci ei au postat materialele oferite de primăria Carei.

În listă se regăsesc majoritatea atracţiilor turistice , însă nu  toate. La momentul  schimbării hărţii de pe site ul primăriei era deja postat bustul regelui Ferdinand deşi nu avea  toate autorizaţiile legale de amplasare  dar acesta nu se regăseşte alături de celelalte busturi menţionate.

Nu apare nici clădirea fostului Liceu Vasile Lucaciu, acum şcoală gimnanzială deşi apar alte clădiri de şcoală  de dată mai recentă.

O atracţie turistică spunem noi remarcabilă ar fi şi lăcaşul de cult Biserica Sf.Andrei de pe strada Ignişului unde impresionează şi parcul înconjirător.

Biserica nu apare nici la capitolul Instituţii publice ce cuprind alte lăcaşe de cult, nu şi acesta.

Apar însă pe hartă toate bisericile din Căpleni la fel şi străzile din această comună independentă de Carei ca administraţie!

Daţi click pe Biserica  Greco-Catolică Sf Anton de Padova din Carei şi veti observa că apare pe hartă amplasată între străzile Cimitirului şi Ignişului când de fapt ea se află pe strada Independenţei în celălalt capăt de oraş și nu a fost inclusă în lista cu bisericile care au primit ajutor financiar în acest an. Nu apare pe hartă nici biserica cu hramul Sf.Gheorghe din Ianculești, satul aparținând de UAT Carei.

Avem menţionat pe site-ul primăriei Carei ce cuprinde harta orașului  doar cimitrul reformat şi evreiesc dar  nu apare cimitirul Mestereszi sau Rozalia.

Apare un Monument al lui Iancu în satul Ianculeşti şi separat  Statuia   lui Avram Iancu . Ce poate înţelege un străin de aceste locuri, că Avram Iancu are două statui una lângă alta  la distanţă de 5 m?

Administrația Finanțelor Publice Serviciu de taxe și impozite locale  figurează la locația fostei primării deși și-a schimbat de 2 ori sediul din 2014.

Urmăriți cum evoluează strada 1 Decembrie 1918 în Carei.

 

Cunoaşteţi stadionul FC Fortuna din Carei? Apare pe lista Instituţiilor Publice  inserate pe harta Careiului de pe site-ul primăriei Carei.

Dacă sunteţi curioşi să intraţi pe lista străzilor veţi observa că avem şi strada Ghiocelului şi separat strada Hovirag( cele două cuvinte au acelaşi înţeles).

Pe harta care ni se supune atenției, Biblioteca Municipală s-ar afla pe bdul 25 Octombrie în aceiași clădire cu Ambulatoriul de urgență.

 

Unde se află în Carei strada Magyar sau Also Kamat?

Primăria Carei este mereu plină de surprize   din orice punct de vedere o priveşti…Eforturile sale  în privinţa dezinformării cititorilor cu astfel de materiale postate întru îngrădirea accesului la infiormaţii reale complete  sunt susţinute financiar din bani publici.

Cu alte cuvinte,  primăria  ne vrea proşti şi fără spirit civic. Doar că operaţiunea  de ,,spălare a creierului,,  credulilor  nu dă roade 100% şi mai există persoane care au curajul de a spune lucrurilor pe nume. Buletin de Carei precizează  că acestea nu sunt singurele deficiențe ale site-ului primăriei Carei pentru a cărui administrare se plătesc bani  frumoși

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de mircea la 1 septembrie 2016 - 22:21

dreptui ca sida de carai o trecut de la profa de leceu la una de jenerala?????nu trebe la nime nici la carai nicii la taSNAD si nu mai are indye suje ofilita ..nicii la viisoara nu mnai trebe

de Radu la 22 septembrie 2017 - 10:11

Numele strazii sunt din openstreetmap.org (www.municipiulcarei.ro se baseaza pa aceasta harta). Nu primaria careiului decide ce nume sunt afisate. BuletinDinCarei te vrea prost, part x 😉

de careian la 22 septembrie 2017 - 16:15

,,numele strazii sunt,, in ce limba este aceasta exprimare desteptule? dar ,,baseaza,, ce cuvant este? din ce dictionar? mare suparare la postacii dependenti de banul public ca cineva vede sifonarea banului public!

de Buletin de Carei la 22 septembrie 2017 - 21:00

Daca nu Primaria Carei decide ce nume de strazi apar pe Harta Carei atunci avem o reala problema! Incercati sa ne transmiteti ceva anume? Poate faptul ca a fost prealuata conducerea Primariei de catre altcineva? In mod normal Primaria trebuie sa stie pe ce anume da banii in cazul de fata cum se achita de sarcini cei care au fost platiti pentru aparitia hartii pe site ul oficial al unei institutii guvernamentale.

Lasati un comentariu