Sală de Căsătorii la Centrul Social reabilitat cu Fonduri Europene. Tinerii aleg alte locații pentru momentul căsătoriei civile

• publicat la: 21 septembrie 2016
Sală de Căsătorii la Centrul Social reabilitat cu Fonduri Europene. Tinerii aleg alte locații pentru momentul căsătoriei civile

După amenajarea cu 2 milioane de euro a unui Centru social, primăria Carei a mutat acolo Sala de Căsătorii și Starea Civilă precum și alte servicii din cadrul administrației locale. Tinerii aleg să se căsătoarească în alte locații pentru a evita încăperea ascunsă în Centrul Social.

Din datele  dezvăluite, miercuri, de Departamentul pentru Lupta Antifraudă din tara noastră, frauda la proiectele finantate din fonduri UE  derulate în România in cadrul exercitiului financiar 2007-2013, este de 230 de milioane de euro. Instituția a constatat suspiciuni de fraudare a banilor europeni la 566 de proiecte in valoare totală de 1,3 miliarde de euro.

In municipiul Carei, UAT Carei a derulat un proiect  cu finanțare europeană pentru  reabilitarea fostei cazarme si transformarea ei în Centru Social.

Proiectul a fost  finanţat în  cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, fiind  în valoare de 2 milioane de euro!

Recepția a fost semnată dar nici la ora actuală  pardoseala de pe coridoare nu este schimbată iar obiectivukl principal si cele specific ale proiectului nu sunt încă respectate. Astfel, la Centrul Social reabilitat prin finanțare din fonduri UE, functionează  Spațiul  Locativ al primăriei Carei, Starea civilă si Sala de căsătorii, Biroul  Agricol, Biroul  de patrimoniu, fără ca cineva din institutiile abilitate pentru lupta antifraudă să se sesizeze.

În proiectul  reabilitării Centrului Social postat pe pagina oficială a Primăriei Carei,

Proiect Centrul Social

este menţionat clar  care este Obiectivul principal dar şi cele specifice.

Obiectivul principal

îl constituie protejarea persoanelor care, datorită unor motive de  natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile  sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru participarea activă la viaţa socială.

Obiective specifice:

Asigurarea infrastructurii necesară creşterii calităţii vieţii prin intervenţii tehnice de  renovare a clădirii neutilizate a vechii cazărmi –  Diversificarea serviciilor sociale şi a grupurilor de beneficiari.

În cladirea noii primării care nu este finalizată nici după  ce a înghitit 2 milioane de euro  nu are loc Sala de Căsătorii așa cum nici la Centrul Social nu au loc  oamenii cu probleme sociale ce sunt aruncați la garajul din curtea Bibliotecii Municipale Carei fără posibilități de igienă zilnică.

Majoritatea tinerilor care se căsătoresc în Carei preferă să aleagă alte locații pentru a evita Sala de Căsătorii de la Centrul Social.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/proiect-cu-finantare-europeana-gestionare-careiana-sala-de-casatorii-la-centrul-social.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/cuibul-terorii-de-la-carei-batai-crunte-aplicate-celor-ce-isi-deschid-gura.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/alba-neagra-cu-adapostul-de-noapte-din-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/centrul-social-reabilitat-din-fonduri-ue-nu-poate-fi-sala-de-casatorii-si-nici-birou-agricol.html

Lasati un comentariu