Afacerea Cardul de Sănătate și demilitarizarea alegerilor

• publicat la: 17 octombrie 2016
Afacerea Cardul de Sănătate și demilitarizarea alegerilor

Alegerile din România, oricât de spectaculoase şi de colorate sunt, ascund şi o implicare militară. Pe sub aparenţa de circ se aud paşii soldaţilor şi cizmele generalilor. Un general de informaţii în rezervă a formulat primul un asemenea imperativ. Generalul de brigadă (r) Aurel I. Rogojan prezent la Realitatea TV, în emisiunea „Realitatea Românească” (realizată de Octavian Hoandră), pentru dezbaterea ultimei sale apariţii editoriale, „Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor”, a lansat un apel clar la „Demilitarizarea alegerilor”.

Surse bine informate din zona serviciilor secrete şi a IT-ului ne-au scăpat ştirea că generalul Marcel Opriş, şeful suprem al STS-ului, a pregătit ”eroarea de soft” prin care să-i asigure Partidului Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu un scor de 10-12 % la următoarele alegeri parlamentare.

Această ştire ne face să reluăm câteva pasaje din articolul „Miza controlului STS în războiul dintre palate”, publicat de cotidianul.ro, 6 februarie 2014.

”În cazul particular al României, STS-ul a ajuns, nu ştiu cum, fiincă din legea organică a serviciului şi anexele acesteia nu rezultă, să fie implicat şi în realizarea şi funcţionarea infrastructurii informatice de Biroul Electoral Central”.

Potrivit ştirilor de televiune şi agenţiei Mediafax din 20 iulie 2013, ”Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat că miza schimbării şefului STS ar fi legată de fraudarea referendumului, prin faptul că prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central. Transmiterea datelor la BEC se face de către STS, o structură garantată a statului şi aveau nevoie ca să mai adauge două milioane, trei milioane de voturi de transmisie, că altă explicaţie nu am, de asta voiau să-l schimbe pe directorul STS. (…) Altă explicaţie nu am de ce această înscenare, când preşedintele interimar putea să spună foarte simplu «domnul Opriş, încetaţi funcţionarea telefonului operativ la preşedintele suspendat», a susţinut Traian Băsescu la Digi 24 TV”, potrivit Mediafax.ro.

Conform unor evaluări, nu numai în 2009, dar şi în 2004, Traian Băsescu a devenit preşedinte al României nu ca urmare a sufragiului popular, ci a erorilor de soft gestionate cu mare abilitate.

Poate că a venit momentul să ne reamintim şi să reevaluăm o declaraţie de presă, pe care liderul Grupului Asesoft a făcut-o, în anii din urmă, în contextul unor suspiciuni de fraudă electronică a alegerilor prezidenţiale, în sensul că grupul a renunţat să mai furnizeze suportul IT şi nu ar mai avea nici o legătură cu compania străină de la care s-a achiziţionat pachetul serviciilor informatice pentru Biroul Electoral Central.

Ca simpli observatori ai unor astfel de declaraţii ale actorilor scenei politice, nu putem să nu ne gândim la tot ce poate fi mai rău. Votăm noi, sau alege un soft pus la dispoziţie „nu ştim unde”, prin intermediul unei companii IT agreate să acopere cine controlează informatic procesele electorale din România?

Aflăm că Sebastian Aurelian Ghiţă nu s-a retras niciodată din ”mizeria softului electoral”, ci doar a transferat serviciile respective către alte companii ale sale conduse prin intermediari, mai nou un tampon din grupul SIVECO.

Acelaşi S.A. Ghiţă, în plin scandal al dosarelor sale penale şi dezonorantelor dezvăluiri despre L.C. Kovesi, campioana anticorupţiei, ca diversiune politică, a primit recent sau este pe cale de a primi contractul într-o altă scandaloasă afacere, cea a Cardului de sănătate.

integral pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu