Alegeri Parlamentare: 11 partide au 102 candidați în județ pentru 7 locuri

• publicat la: 29 octombrie 2016
Alegeri Parlamentare: 11 partide au 102 candidați în județ pentru 7 locuri

Pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 11 decembrie, la Biroul Electoral de Cicumscripție nr. 32 Satu Mare s-au înscris nu mai puțin de 11 partide. Pe lângă cele consacrate, o parte dintre partide sunt nou înființate, în timp ce altele au fost scoase de la naftalină.

Astfel, UDMR, prima formațiunea politică care a depus listele la BEC, are pe primul loc la Senat pe Turos Lorand, urmat, pe a doua poziție de  Gunthner Tiberiu. Pentru Camera Deputaților lista este deschisă de Magyar Lorand, urmat de Erdei D. Istvan și Mihai Găman.

PNL îi propune ca și candidați pe Adrian Albu și Ileana Blidar, la Senat, iar la Camera Deputaților, pe primele două poziții se află Romeo Nicoară și Emilia Enătescu.

PMP îi are candidați pe Csaki Csongor și Petru Sfitlic, la Senat, și pe Ioan Opriș și Marian Ambrozie, la Camera Deputaților.

Partidul România Unită (PRU) are la Senat, pe primul loc, pe Florica Marchiș, urmată de George Filip, iar la Camera Deputaților, pe primul loc se află Vasile Ciocan, urmat de Sergiu Pop.

ALDE are la Senat pe Marcela Papici urmată de Pinter Joszef, iar la Camera Deputaților pe Ovidiu Silaghi și Adrian Ștef pe primele două locuri.

PSD îi are ca și candidați la Senat pe Gabriel Leș urmat de Gheorghe Marincaș, iar la Camera Deputaților pe Ioana Bran și Octavian Petric.

Uniunea Salvați România (USR), candidează pentru prima dată la Satu Mare având candidați la Senat pe Anca Sabou și Eduard Oros, iar la Camera Deputaților, pe primele două locuri se află  Mihai Racu și Adrian Bratosin.

Partidul Noua Românie (PNR) îi propune alegătorilor sătmăreni la Senat pe Cristian But și Ioana Coman, iar la Camera Deputaților pe Andrei Pașca și Teodora Rovas.

Partidul România Mare (PRM) îl are candidat la Senat pe Daniel Ioan Bumb, iar la Camera Deputaților pe Denis Ionel Pop și Vasile Marius Hosu.

Partidul Ecologist Român (PER) îi propune electoratului sătmărean pe Elena Ciorba și Dan Nicolae Burulea, la Senat, și pe Ioan Buda și Rodica Bădescu la Camera Deputaților.

În fine, Alianța Noastră îi are la Senat pe Daniela Sima și Ionel Chircu, iar la Camera Deputaților pe Petrică Buimagă și Mihaela Neagoe

Pentru cele 7 locuri de parlamentari alocate județului Satu Mare  sunt înscriși în cursa electorală un număr de 102 candidați.

sursa jurnaluldesatumare.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 29 octombrie 2016 - 18:30

De când tot aștept eu ca doi cumnați să fie capul_la lista unui partid, adică la ALDE ăia!

Chestia asta va da în mod cert naștere la Breaking News de genul: Ieri, in timpul şedinţei Parlamentului României, in sală au intrat doi bandiţi. Si-au cerut scuze pentru întârziere si s-au aşezat la locurile lor.

În plus, de când aștept ca un careian merituos, mustăcios, premiant in dolce far niente, să candideze la senat!

ALDE:

Camera Deputaților:

1.Ovidiu Silaghi
2.Adrian Ștef
3.Dăliana Lazăr
4.Marius Roca
5.Florin Ionici
6.Mureșan
7.Andrea Bologa

Senat:

1.Marcela Papici
2. Iosif Pinter
3.Cosmin Rațiu
4.Dan Băbuț.

de Horia Mărieș la 26 noiembrie 2016 - 03:55

Sasule, veterinarul ăsta (a absolvit, în 1993, Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj, Facultatea de medicină veterinară) nu se face oare vinovat de „O nouă denigrare la adresa României” prin minciunile lui sfruntate?

Doar întreb, fiindcă sunt curios de OpiniaDeCarei a unui jurnalist, alias „Careianul”, „bine informat, care nu poate fi manevrat”.
Nu dau cu parul!
Cine cunoaște mai bine în Carei decât „Careianul, tot ce mișcă în RMDSZ (UDMR)? Nimeni!

Aud?

În contextul politic românesc, partidul UDMR nu a mai fost cooptat la guvernarea USL începută în 2012, și Kelemen Hunor a declarat public că aceasta s-a întâmplat din cauză că el (ca șef al UDMR) nu acceptă caracterul de stat-națiune al României (în România 89,5% dintre cetățeni se recunosc a fi români).
În Constituția României, în articolul 1 este înscris, ca lege, că statul român este național, suveran, independent, unitar, indivizibil.

http://www.informatia-zilei.ro/sm/kelemen-hunor-acuza-romania-de-incalcarea-drepturilor-minoritatilor/#more-258124

Lasati un comentariu