Angajările de la UAT Municipiul Carei. Declarații diferite a doi șefi de servicii din Primărie

• publicat la: 19 octombrie 2016
Angajările de la UAT Municipiul Carei. Declarații  diferite a doi șefi de servicii din Primărie

Buletin de Carei vă supune  atenției  câteva detalii despre cum se fac unele angajări la Primăria Carei sau UAT Municipiul Carei. Astăzi,  postul contractual de îngrijitor de la biroul de asistență socială publică.

Dacă luăm în considerare declarația doamnei Monica Radu, șef Birou Asistență Socială din subordinea UAT Carei …,,persoana care ocupă postul de îngrijitor cu contract cu perioadă determinată figurează pe statele de plată ale acestui serviciu din luna iunie pentru 6 luni de zile. Are ca sarcini identificarea tinerilor cu probleme sociale din zonele intens locuite de asistați sociali, cum ar fi clădirile de pe strada Doina sau blocul din spatele Teatrului și al primăriei sau dr.Marinescu și nu are treabă cu Cantina Socială. Are contract  cu durată determinată și are program de 8 ore pe zi și a venit de la alt serviciu din primărie,,

Dacă luăm în considerare cele afirmate de  către Kiss Istvan, șef Birou Resurse umane din Primăria Carei, postul  contractual de îngrijitor este  cu perioadă determinată de 12 luni, din 14 decembrie 2015 și până în 14 decembrie 2016 doar la serviciul de asistență socială. Unde o fi fost până în iunie angajatul temporar?

Inițial, angajatul  S.K. figura la DSPL  potrivit celor declarate de angajați din primăria Carei dar era mereu prezent la Cantina Socială pentru a prelua mâncarea pentru persoanele fără adăpost cazate în fostul garaj din curtea Bibliotecii Municipale Carei. Acesta depozita mâncarea în sălița din spatele unei camere de rugăciuni din incinta adăpostului, fapt   remarcat  în cursul lunii iunie de către agenți ai Poliției Locale împreună cu Buletin de Carei. Acesta era până în iunie  2016 o prezență constantă la Cantina socială.

După bătăile din incinta adăpostului aplicate celor ce aveau un cuvâmt de spus și traumatismele grave suferite în urma agresiunilor de un bărbat de 57 de ani care cerea doar mâncarea ce i se cuveneea de la Cantina Socială, angajatului temporar i s-au redus sarcinile. În luna ianuarie din acest an, persoana declara că ambele mașini parcate în curtea adăpostului sunt ale sale și face parte comunitatea de aici. Mai mult, aici a deschis o sală de rugăciuni pentru care a primit mobilier și frigider. Aici a funcționat și un centru de formare a liderilor creștini….

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/sala-de-rugaciune-amenajata-la-carei-pentru-cei-fara-adapost-unii-cu-masini.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/la-adapostul-de-noapte-din-carei-functioneaza-centrul-de-formare-si-instruire-a-liderilor-crestini.html

În perioada campaniei electorale, personajul era o prezență constantă în incinta pieței deși figura ca îngrijitor la serviciul de asistență socială.

Pe cine să credem? Pe sef birou asistență socială care spune că doar din iunie îl are ca angajat pe bărbatul S.K. sau pe șef resurse umane care spune că de fapt de la bun început a fost la asistență socială?

Curios este modul în care acest personaj a fost angajat la UAT Carei fără ca cineva să aibă cunoștință despre  susținerea unui  concurs.

Potrivit celor declarate de către dna Doina Iaz de la departamentul resurse umane din cadrul Prefecturii Satu Mare, chiar și pentru  o angajare temporară de personal contractual este obligatorie susținerea unui concurs  care să fie anunțat conform legislației în vigoare. De ce ar fi altfel la UAT Carei? Sau  Republica de la Carei este zonă liberă de legislație românească?

Buletin de Carei

comentarii

de imi la 20 octombrie 2016 - 08:57

la carei la primarie a fost anuntat deja un concurs pentru cafeneaua culturala si inca nici statutul pentru ea nu a fost aprobat de consiliu….coruptia e acasa la carei

de mine la 20 octombrie 2016 - 15:00

La Carei la primarie este atat de multa coruptie ,minciuna ,hotie…….incat nu vor ajunge zece dube cand va veni DUBA dupa ele.

Lasati un comentariu