Baricada pentru Unire

• publicat la: 22 octombrie 2016
Baricada pentru Unire

Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu și Nicușor Dan sunt chemați de unioniștii din stradă să își asume Unirea ca proiect de țară.

Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formațiuni politice din România anunțat de unioniști, este duminică, ora 14:00. Manifestanții care au ridicat baricadă la Piața Universității din București precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României și reprezentanții partidelor politice își vor asuma clar că vor susține o Declarație de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României și că vor trata Unirea ca proiect de țară cu toți pașii concreți aferenți acestui proiect național.

Ne-am săturat ca Unirea să fie tratată demagogic și să fie folosită în campaniile electorale. Vrem fapte, nu vorbe! În Republica Moldova va avea loc un referendum pentru Unire în anul 2018 și viitorul Parlament al României trebuie să vină în întâmpinarea acestei consultări publice prin adoptarea Declarației pentru Unire”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. 

20.000 de oameni au ieșit sâmbătă în stradă la marșul „Luptă pentru Basarabia” pentru a cere ca Unirea să fie proiectul de țară al României.Unii manifestanţi care au participat la marşul pentru Basarabia au forţat cordonul jandarmilor din zona Guvernului şi au vrut să intre pe Calea Victoriei din Bucureşti, dorind să ajungă în Piaţa Universităţii. Jandarmii au ridicat câţiva protestatari, aceştia urmând să ajungă la audieri.

Bucureștenii sunt așteptați în Piața Universității, să se alăture baricadei pentru Unire.

 

Lasati un comentariu