Carei, Ziua Armatei 2016. Reguli noi la depunerea de coroane la Monumentul camuflat de tuia de 9m

• publicat la: 19 octombrie 2016
Carei, Ziua Armatei 2016. Reguli noi la depunerea de coroane la Monumentul camuflat de tuia de 9m

La data de 25 octombrie aniversăm an de an Ziua Armatei Române. Jertfa supremă a ostașilor români ce au luptat pentru reîntregirea României este cinstită an de an  la Carei în fața Monumentului Ostașului Român, opera artistului băimărean Gheza Vida,  în prezența celor mai înalte oficialități ale statului român.

La ceremoniile din acest an va fi prezent pentru prima dată și președintele României, Klaus Iohannis. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Satu Mare, organizatoriilor au comunicat că în acest  an va fi permisă depunerea doar a unei singure coroane de flori, cea a președintelui României.

 Manifestările dedicate Zilei Armatei Române vor debuta  în acest an la Satu-Mare iar apoi oficialitățile se vor deplasa la Carei.

25 Octombrie este ziua în care ţara si poporul îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.  Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, Bătălia de la Carei și data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Atunci, la 25 OCTOMBRIE 1944, militarii Diviziei a 9-a Infanterie au degajat, la Carei, ultima brazdă de pământ românesc aflată sub ocupatia hortistă, încununand astfel lupta si jertfa zecilor de mii de combatanti pentru eliberarea Ardealului, lupta incepută în Carpatii Orientali, chiar în noaptea de 23/24 august 1944.

In istoria poporului român, Ziua Armatei României reprezintă un prilej de cinstire solemnă a oştirii, “sprijinul cel dintâi şi cel din urmă al unui neam”, aşa cum o definea Simion Mehedinţi.

Această zi este, în acelaşi timp, un prilej de a ne arăta, încă o dată, respectul pentru memoria celor care au luptat de-a lungul secolelor pentru promovarea şi apărarea atributelor fundamentale ale naţiunii şi statului român.

La Carei, șeful statului va avea ocazia să remarce că în niciunul din parcurile orașului nu  au fost acceptate a fi amplasate busturi ale personalităților românești iar  bustul Regelui Ferdinand stă în vecinătatea unui sens giratoriu și nu în parcul  castelului vizitat în luna mai 1919 împreună cu Regina Maria.

Buletin de Carei

comentarii

de Avram iancu la 20 octombrie 2016 - 19:58

Pupal undeva pe ferdinand ca nult il mai tot f..ti

de kafka la 20 octombrie 2016 - 20:09

a fost un mare rege Ferdinand si trebuie sa fim mandri ca a ajuns sa stea o zi si la Carei! Trebuie sa faceti placuta si sa puneti pe Castel ca acolo a fost cu regina Maria si pe gara ca acolo a fost primit de zeci de mii de oameni si de toti preotii din oras indiferent de religie.toti au venit sa salute marele rege si nu au purtat cum voi va purtati acum si ne faceti de rusine pe noi!

de adela la 21 octombrie 2016 - 08:40

@ ia-n cu ….., ungarist fanatic, ia mai pupa-l (asa se scrie corect, nu „pupal”, gramatica ca la santius!) tu pe regele Ferdinand exact undeva unde ai recomandat! Iar de f… sa-l f..ti pe petofi, ca tare ti-e drag criminalul! Merge la pachet cu kossuth, csanyi, kohn bela, horthy, csaki, teleki, szalasi, nyiro jozsef, wass albert si tokes laszlo! Iar daca nu-ti ajunge, zi-i si ma-tii sa ia-n cu….

de traiasca armata romana la careii mari la 21 octombrie 2016 - 09:32

sa nu confundamn armata cu alde izmenari plagiatori care dau ordinele primite mai departe.
Monumentul Ostasului Roman a fost ridicat in semn de omagiu pentru jertfa suprema a soldatilor romani pentru apararea patriei noastre si recuperarea pamantului furat!
Armata e formata din ostasi care provin din popor si nu din lepre sssriste. si acum plingeti dupa pamantul furat de la romani?

de Si din la 21 octombrie 2016 - 09:59

colonei si general,mai multi ca soldatii ,cu burti pline si pensii babane,
sa dam si example?

de traiasca armata romana la careii mari la 21 octombrie 2016 - 17:06

de cine va e frica sa dati exemple sau e numai tastatura de voi????

de satmarean la 23 octombrie 2016 - 09:20

trebuie sa intelegem ca deputatul liberal Nicoara nu este de acord cu presedintele Iohannis si il contrazice in public? sper sa nu se incaiere cand vine in vizita.

http://www.gazetanord-vest.ro/2016/10/satmarenii-impotriva-casatoriilor-intre-homosexuali/

de caraianul la 24 octombrie 2016 - 16:17

Domnilor,
dupa ce are „guvernul meu”, vre aPARLAMENT propriu, dar pina atunci, iata ca vrea
„MONUMENTUL” meu!!!!!!!!!!
PAI SA VORBEASCA MAINE SINGUR, ca oricum nu-l intelege nimeni!
Halo? se aude la „slugarnicii sfatuitori de la Cotroceni”?
Halal respect pentru ostasii din zona!

de caraianul la 24 octombrie 2016 - 16:28

Pro memoria,
in 1964 elv fiind am ajutat, ca alti copii, la amenajarea si pregatirea inaugurarii frumosului monument realizat de Vida Gheza, sfintit la 25 octombrie, de ziua armatei.
N-am mai pomenit ca de atunci incoace cineva sa aiba indrazneala sa aresteza pentru sine GLORIA ARMATEI ROMANE.
RUSINOS, DEZONORANT PENTRU CENE A GANDIT, PENTRU CINE FACE.
Dar, de dl. presedinte modest, nu vrea sa se afiseze in public.
Parca a mai facut un asemenea gest cu un an in urma.
La COLECTIV, nu?
Vai de ……….i catanele triste.
Si precis se va da ONOR la ……TUIA!

de Base'peFacebuuk la 24 octombrie 2016 - 21:54

Ce înseamnă “sistemul”?
Foarte mulţi vorbesc despre “sistem”, dar nu-l definesc. Voi încerca eu s-o fac, dar, azi, doar la un mod absolut general.
Mulţi îi aşază în „sistem” pe politicieni. Foarte greşit. Politicienii nu sunt niciodată asimilaţi de „sistem”, pentru că, pur şi simplu, ei sunt trecători. Politicienii stau în funcţii maxim 4 ani şi pleacă. Singurul lucru pe care uneori politicieni foarte puternici reuşesc să-l facă este să strunească vremelnic „sistemul”, să-l orienteze vremelnic către realizarea obiectivelor lor publice. Dar, imediat ce omul politic pleacă din funcţie, “sistemul” va reveni pe propria-i direcţie .
„Sistemul” este format din cei care stau în cea mai mare parte a vieţii lor profesionale în funcţii importante şi foarte importante din aparatul bugetar de stat. De regulă, sunt oameni cu referinţe profesionale bune.
„Sistemul” este format din: ofiţeri importanţi din serviciile de informaţii, judecători de pe toate treptele justiţiei (tribunale, curţi de apel, ICCJ), procurori din parchetele de pe lângă tribunale, curţi de apel şi ICCJ, ofiţeri superiori şi generali din Ministerul de Interne, ofiţeri şi generali din MApN, profesori universitari şi funcţionari din ministere şi agenţii guvernamentale bine aşezaţi pe funcţii de directori, şefi de serviciu, şefi de birouri. În multe situaţii, membrii „sistemului” îşi angajează soţiile, copiii şi alţi apropiaţi în instituţiile pe care le conduc.
Vă pot spune că, în măsura în care am putut, la un moment dat, am adus oameni pe care i-am numit în funcții importante din țară. Din păcate, au fost rapid înghițiți de “sistem”, au intrat în cadența și în obiectivele “sistemului” și au uitat rapid ce au promis în discuția cu mine înainte de a fi numiți.
Marele talent al “sistemului” este acela de a folosi oamenii politici pentru ca, printre legile şi hotărârile necesare ţării, să promoveze şi acte normative care să-i protejeze interesele şi avantajele.
Toate ţările democratice au ceea ce se numeşte un “sistem”, o coloană vertebrală a statului care se menţine indiferent care sunt schimbările politice. Problema este dacă “sistemul” este în primul rând loial ţării sau este loial în primul rând lui însuşi.
În ce ne priveşte, din păcate, avem un “sistem” loial în primul rând lui însuşi.
Iar, dacă vreţi să vedeţi o sinteză a sistemului, vedeţi lista “academicienilor” cu indemnizaţii viagere de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale.

Raspunsuri

Lasati un comentariu