Comunicat al Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu” din România

• publicat la: 27 octombrie 2016
Comunicat al Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu”  din România

UDMR incită la ură faţă de statul român

Prin recentele sloganuri preelectorale „Salvăm Clujul de Bucureşţi”, „Salvăm Oradea de Bucureşţi”, UDMR a reuşit să convingă  majoritatea românilor că politica acestei formaţiuni etnice maghiare este de continuă alimentare cu ură a propriului electorat, a tinerilor maghiari contra statului român, a „Bucureştiului”. Motivul de suprafaţă este vădit cusut cu aţă albă, având  cică o tentă  „justiţiară”.

Desigur că liderii UDMR au luat în calcul faptul că vor jigni profund sensibilitatea românilor dar nu şi-au făcut procese de conştiinţă, chiar au dorit, cu cinism, să-i jignească pe români, observând că guvernele româneşti tac  pentru că au nevoie de combinaţii postelectorale.

Desigur că liderii UDMR au luat în calcul că vor întărâta şi mai mult  propriul electorat, mai ales  tinerii maghiari contra „Bucureştiului”  respectiv contra statului român. Acesta era de fapt scopul tentativei lor mediatice electorale, adică să readucă pe tapet sub altă mască, problema autonomiei teritoriale în Transilvania, revendicată cu ardoare fascistoidă de purificare etnică de români a unor zone mai mari sau chiar a unor „insuliţe” – cărora le zic „diaspora internă maghiară” – mintea unor extremişţi a zburdat astfel până departe.

Întrucât s-a ajuns ca propagarea urii contra românilor şi a statului român să ia forme din ce în ce mai deschise şi mai cinice, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România solicită Guvernului Român sistarea oricăror sume – s-au acordat sume enorme până în prezent –  către UDMR  până când această formaţiune etnică maghiară nu vine în faţa naţiunii române cu un program bine pus la punct  de educare a tinerilor maghiari în spiritul respectului faţă de statul român din care fac parte, în spiritul respectului și iubirii faţă de Bucureşti, centrul urban către care se îndreptau odinioară strămoşii lor, secui mai ales, şi de unde aceştia veneau acasă cu sume importante de bani necesare traiului lor într-o zonă săracă a Transilvaniei.

Tinerii maghiari trebuie să realizeze că nu se pot dezvolta spiritual şi moral negându-şi strămoşii, trecutul şi datoria de a fi bun cu alteritatea etnică lângă care i-a aşezat istoria.

Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România aşteaptă cu interes un astfel de program şi va insista pe lângă Guvernul României pentru a acorda sume de bani UDMR-ului doar pentru proiecte şi programe nobile şi de cultură veritabilă și nu  sume la discreţie. Propunem ca  banii publici să nu poată fi folosiţi în scopul lezării sensibilităţii românilor, frecvent, în orice moment,  fie prin astfel de lozinci electorale, fie prin acte „culturale” şovine şi indezirabile.

Președinte,                                                        Secretar general

Prof.Victor BERCEA                                   Dr. Vasile LECHINȚAN

comentarii

de sorin-iulian florut la 27 octombrie 2016 - 21:38

Ungariștii nu pot face altceva decât să agite mereu în favoarea Ungariei mari, împotriva granițelor actuale și să tulbure conviețuirea interetnică prin inducerea unei stări de nesiguranță și neîncredere, prin provocări antiromânești și prin exprimarea pretențiilor antidemocratice de stăpânire asupra unor teritorii pe care ungurii nu sunt etnia majoritară. Ungarismul este, în fond, un rasism unguresc atipic, șovin și imperialist, care, peste voința popoarelor și împotriva ei (ca și la 1848) vor să impună stăpânirea și dominația ungurească în așa-zisul bazin carpatic.

Lasati un comentariu