”După proba scrisă, cu 45 puncte, CV cu 42,5 puncte, am picat la Interviu. Printre note de 8.5, 10, 10, am primit nota 2 de la Primar și nota 2 de la consilierul local”

• publicat la: 21 octombrie 2016
”După proba scrisă, cu 45 puncte, CV cu 42,5 puncte, am picat la Interviu. Printre note de 8.5, 10, 10, am primit nota 2 de la Primar și nota 2 de la consilierul local”

Continua seria contestațiilor cu referire la concursul de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți din învătământul preuniversitar.
Prof. univ. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psiholgilor din România – COPSI solicită MENCS reluarea examenului din etapa a II-a a concursului și atrage atenția asupra faptului că interpretările testului s-au realizat conform unui instructaj al constructorilor de teste psihologice.
”Ministerul Educației induce în acest fel că oricine poate face psihologie, ceea ce nu este nici adevărat şi nici corect faţă de miile de profesionişti, care au studiat, s-au perfecţionat şi au obţinut atestare legală” – declară președintele COSPI, intr-un comunicat de presă din 20 octombrie.
”Aceleași persoane care l-au sfătuit pe domnul ministru să înlocuiască un examen psihologic riguros cu o „testare” fără suport profesional, au solicitat modificarea legislației specifice profesiei noastre, în vederea preluării controlului într-un domeniu profesional care nu poate fi condiționat de către cei care privesc psihologia doar ca pe o afacere cu teste psihologice” – se menționează deasemeni în comunicatul COPSI.

Răspunsul MENCS a sosit în regim de urgență printr-o conferință de presă în timpul căreia purtătorul de cuvânt, Mirabela Amarandei, a comunicat că testele au fost realizate de specialiști în științe cognitive și în științe ale educației, „unii dintre cei mai buni specialiști, dacă nu cei mai buni pe care îi are România în acest moment”. Mai mult, a făcut referire și la o acțiune în derulare a MENCS care ar armoniza formarea professională a psihologilor la angajamentul ”Procesul Bologna”, cadrul comun pentru învățământul superior din Europa.

Câteva comentarii ale unor candidați care deja au parcurs a treia etapă
”Nu mi s-a punctat ”Curs de Management European” – 90 credite, absolvit la UPG-Ploiești, în cadrul DPPD. Mi s-a spus, ca și doamnei Florescu, că este program de formare și nu curs. Am întrebat din nou care sunt cursurile în regim postuniversitar, în cadrul DPPD, care se punctează. Răspuns: modulul psihopedagogic. M-am luptat cu ei pentru fiecare hârtiuță în parte, parcă eram la talcioc. Nu am doctorat, nici studii în străinatate, deci am pornit de la 7 puncte în jos. M-au mai depunctat la responsabilități comisii, spunând că nu toate sunt considerate comisii metodice. De exemplu: comisie ”absenteism”, comisie ”împotriva discriminării” etc. nu se punctează. Este o aberație întreaga metodologie pentru că nu știu câți candidați cu doctorate și studii în străinătate vin să fie directori într-o zonă rurală.” Diana Chivi, Bertea, Prahova
”După proba scrisă, cu 45 puncte, CV cu 42,5 puncte, am picat la Interviu. Printre note de 8.5, 10, 10, am primit nota 2 de la Primar și nota 2 de la consilierul local”. Ramona Ciubotaru
”M-am înscris pentru 3 școli, am trecut de proba scrisă, în două școli sunt singurul candidat, iar într-o scoală am și contracandidat. No dragilor, dacă la dumneavoastră s-a prezentat comisia, asa am visat-o eu, azi, e a doua oara când pentru una din scoli nu mi se prezintă un membru. Chiar așa frică le este de mine oare?! Sanislai Daniel, Poiana Codrului

integral pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu