Mai sunt 2 zile până la Marele Concurs pentru directori de școală. Candidații careieni

• publicat la: 10 octombrie 2016
Mai sunt 2 zile până la Marele Concurs  pentru directori de școală. Candidații careieni

Prima probă a concursului pentru desemnarea directorilor și directorilor adjuncți din școli , proba scrisă, va avea loc  în data de 12 octombrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar. Un număr de 162 persoane îndeplinesc condițiile de participare la probele din cadrul concursului de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct, 4 candidaturi fiind respinse.

Concursul se organizează în baza Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, aprobată prin OMENCȘ nr. 5080 / 31 august 2016.

Probele de interviu și evaluare a CV-urilor  se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar.

Pentru unitățile de învățământ careiene au fost depuse dosarele în termen, existând situații în care avem doi candidați pentru un post, potrivit listelor ce apar pe site-ul oficial al Inspectoratului Județean Satu Mare.

Astfel, pentru GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 3 CAREI există depusă o singură candidatură, Buzura Berar Nela, actuala directoare. Actualul director de la Școala Gimnazială nr.3 Carei, prof. Cioltean Sorin Ioan, consilier local PSD  candidează pentru postul de director și la actualul loc de muncă dar și la Clubul Elevilor Carei. Contracandidatul său pentru postul de director de la Școala Gimnazială 3 este Elena Sfîra de la Școala gimnazială nr.1. Aceasta și-a depus candidatura pentru postul de director și la Școala Gimnazială 1 , post rîvnit și de actuala directoare Lenuța Sălăjan.

La grădinița cu program prelungit 2 este încrisă în concurs actuala directoare Dobos Carmen iar la grădinița cu program prelungit nr.1 va da concurs actuala directoare Heb Ildiko.La  Liceul  Tehnologic   „SIMION BĂRNUȚIU” CAREI s-a înscris actualul director Gindele Emeric, consilier județean UDMR.

Pentru Liceul Teoretic s-a înscris  prof. Zsido Sandor, la Liceul romano catolic  „JOSEPHUS CALASANTIUS” CAREI candidează Kocsis Aliz,  pentru Școala Vasile Lucaciu- Mocanu Alina , pentru Colegiul Tehnic Iuliu Maniu- Micovschi Adrian pe postul de director iar pe postul de director adj. Dorina Oprea. Tot pentru postul de director adjunct candidează Pop Rodica la Liceul Teoretic, Terhes Mircea la Liceul Tehnologic și Toth Eniko la Școala Vasile Lucaciu.

Candidații consideră acest concurs o palmă dată învățănântului românesc altădată apreciat, învățământ care dă olimpici la  diverse materii fără ca directorii și cadrele didactice din conducere să fi fost  nevoite să învețe din metodologii  americane sau australiene sau chineze precum cele din bibliografia actuală de concurs. Nu mai punem la socoteală faptul că acesta  s-a organizat pe repede înainte. Liderii sindicali reclamă public metodologia şi concursul şi anunţă că vor ieşi în stradă pentru a protesta. Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” cere amânarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, dar şi reevaluarea  dosarelor candidaţilor respinşi, ţinând cont de problemele apărute în organizare.

Proba scrisă se va desfășura miercuri, 12 octombrie 2016, la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare.  Marți, 11 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, în Sala Multimedia a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, va avea loc tragerea la sorți în vederea selecției supraveghetorilor pentru proba scrisă, dintre cadrele didactice, membri ai comisiilor de concurs din unitățile de învățământ. Tragerea la sorți se va realiza în plenul comisiei de organizare a concursului, fiind permis accesul membrilor comisiilor de concurs, reprezentanților sindicatelor, presei și asociațiilor de părinți și elevi.Din partea primăriei Carei au fost desemnați să facă parte din Comisia de examinare Camelia Mateș și Bogdan Georgescu.

Buletin de Carei

comentarii

de Catzavencu la 11 octombrie 2016 - 07:53

„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”
Sistemul…hāā hāā hāā…Sistemul…

de Murphy la 11 octombrie 2016 - 08:28

Daca ceva poate sa mearga ..mai prost…va merge

Lasati un comentariu