PESTA PORCINĂ AFRICANĂ la mai puțin de 70 de km de frontiera României

• publicat la: 6 octombrie 2016
PESTA PORCINĂ AFRICANĂ la mai puțin de  70  de km de frontiera României

Asociația Română a Cărnii atrage atenția asupra apariției primelor două focare de Pestă porcină africană notificate de Republica Moldova la OIE. Cazurile au fost semnalate la porcii din gospodăriile populației aflate în nordul raionului Dondușeni la mai puțin de 70 km de frontieră cu România.

În aceste condiții, este necesar ca atât fermierii cât  și producătorii de carne de porc, precum și unitățile care manipulează vânat salbatic, în special aceia care își desfășoară activitatea în județele riverane cu Republica Moldova și Ucraina să sporească vigilența și supravegherea efectivelor, iar orice suspiciune să fie imediat raportată serviciilor sanitare -veterinare teritoriale.

Apariția unor cazuri de Pestă porcină africană ar conduce la un dezastru economic pentru crescătorii, producătorii și procesatorii de carne de porc, motiv pentru care autoritățile statului trebuie să întreprindă toate demersurile incluzând întărirea controalelor la frontieră pentru a evita introducerea virusului în România.

Buletin de Carei sursa Asociația Română a cărnii

Lasati un comentariu