Rămas bun domnule profesor Gavrilă Ardelean

• publicat la: 4 octombrie 2016
Rămas bun domnule profesor Gavrilă Ardelean

În noaptea de luni spre marți, Profesorul universitar doctor Gavrilă Ardelean a încetat din viață. O  afecțiune cardiacă a întrerupt șirul anilor distinsului profesor.

Gavrilă Ardelean a ocupat postul de profesor și mai apoi de inspector școlar și prorector, fiind dedicat specializării alese.A  devenit  apoi  și cadru universitar , fiind  unul din oamenii care a depus un efort susținut la apariția  filialei  Universității de Vest Vasile Goldiș din Satu Mare, iar mai apoi din Baia Mare, a căror director a fost.

O persoană foarte activă până în ultima clipă, profesorul universitar dr.  Gavrilă Ardelean implementând împreună cu colegii și studenții mai multe proiecte pe fonduri europene în domeniul biologiei și al științelor vieții.

Ultima sa întâlnire cu publicul careian a avut loc  acum un an de zile, la data de 18 octombrie 2015, la Simpozionul dedicat dascălului George Pteancu, Cetăţean de Onoare al Careiului, la aniversarea a 160 de ani de la naşterea acestuia, organizat de către Despărţământul ASTRA Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/nume-sonore-la-simpozionul-omagial-george-pteancu-de-la-carei-sub-egida-astra.html

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere Condoleanțe familiei!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu