Se lăcomesc la banii unei persoane cu handicap și a tatălui acesteia. Piedicile din calea spre medicii de suflet din SUA

• publicat la: 5 octombrie 2016
Se lăcomesc la banii unei persoane cu handicap și a tatălui acesteia. Piedicile din calea spre medicii de suflet din SUA

Povestea   acum tinerei adolescente Andreea Nemethi este deja binecunoscută careienilor dar nu numai. Trimisă acasă de medicii  clujeni ca un caz imposibil de tratat și cu zero speranțe de viață, Andreea a avut parte de susținerea necondiționată a familiei și a profesorilor ei care au  ales să lupte până la capăt pentru sănătatea ei. Tumora sa oculară a impresionat colectivul de medici de la  un spital din Boston  care  au acceptat provocarea de a reda șansa la viață copilei din Carei. Doctorul Aaron Fay, şeful clinicii de chirurgie oftalmologică a Spitalului Universitar Harvard a fost medicul  care a devenit îngerul păzitor al Andreei. O întreagă comunitate de români din Boston au  sprijinit familia Nemethi.

Andreea a fost supusă unui întreg șir de operații care , din  spusele specialiștilor americani, dacă erau efectuate în timp util ar fi putut salva globul ocular.

http://www.buletindecarei.ro/2010/07/fetita-din-carei-salvata-de-americani.html

Ajunsă cu întârziere la clinica de specialitate din Boston, tânăra a beneficiat de șansa unei proteze oculare ce presupune  schimbare periodică  datorită dezvoltării normale oricărui organism uman.

Toate bune și frumoase în ce privește evoluția stării  ei de sănătate . În tot acest timp însă, primăria Carei adică UAT Municipiul Carei nu a stat cu mâinile în sân și în loc să ia în considerare faptul că însoțitorul încadrat ca asistent personal conform  legii al  copilei de 12 ani cu ditamai tumora oculară  avea dreptul la concediu medical pe perioada deplasării în SUA  pentru operațiile dătătoare de speranță la viață, a tăiat și puținul ajutor financiar de care beneficia această familie. După operaţiile din 2010 suferite de Andreea, prin  DISPOZIŢIA NR. 824 DIN 30.05.2011, primarul Kovacs dispune încetarea alocaţiei de susţinere a familiei Nemethi.

Evoluția ulterioară a relațiilor serviciului de asistență socială din subordinea primăriei  Carei adică UAT Municipiul Carei cu această familie greu încercată este de neînțeles și ne duce spre eticheta de rea-voință.

Abia după mediatizarea situației de către Buletin de Carei familia Nemethi a primit ajutoarele alimentare de la UE ce li se cuveneau de drept și în cursul anilor trecuți.

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/primaria-carei-refuza-sa-acorde-ajutoare-alimentare-ue-unei-persoane-cu-proteza-oculara-calvarul-andreei.html

La fel și în cazul  susținerii Andreei pentru a ajunge la binefăcătorii săi pentru noi intervenții generatoare de sănătate și viață apropiată de normal.

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/o-careianca-cu-proteza-oculara-mai-iubita-in-boston-decat-in-primaria-carei.html

Răutăcioșeniile nu se opresc aici.

Andreea Nemethi care are extirpat un glob ocular și are proteză oculară nu este considerată o persoană cu handicap. Afecțiunea ei a fost încadrată de către o comisie județeană la un cod H44 ce reprezintă… afecțiuni ale globului ocular dar pe care fata nu îl mai are din 2010!

 

Recent, un control din partea ITM Satu Mare confirmă faptul că tatăl Andreeei, Nemethi Peter nu a beneficiat conform legilor în vigoare de indemnizația de concediu de odihnă timp de 8 ani de zile. Suma ar fi suficientă pentru a completa fondurile strânse din donații pentru efectuarea deplasării în Boston. Doar că  administrația Kovacs nu dorește să aplice legea în cazul domnului Nemethi care are 3 copii dintre care 2 cu handicap.

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/itm-certifica-uat-municipiul-carei-nu-a-platit-indemnizatia-de-concediu-de-odihna-timp-de-8-ani-unui-parinte-de-copil-cu-handicap.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/careieni-in-audiente-la-prefectura-am-un-copil-cu-handicap-ireversibil-si-din-primarie-sunt-dat-afara-cand-cer-ajutor.html

Cazul familiei Nemethi a devenit deja cunoscut  datorită încăpățânării cu care Primăria Carei se opune tratării în mod corect a acestuia fără a mai aduce în discuție și faptul că ar putea beneficia de susținere.

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/itm-certifica-uat-municipiul-carei-nu-a-platit-indemnizatia-de-concediu-de-odihna-timp-de-8-ani-unui-parinte-de-copil-cu-handicap.html

Ceea ce ITM Satu Mare certifică prin adresă oficială 14634/12941/SCRM/16.09.2016 , Agenția Națională  pentru Plăți și Inspecției Socială filiala Satu Mare nu recunoaște prin adresa 7013 din 7 august 2013.

Câți se mai lăcomesc oare la veniturile modice ale unei familii din Carei  cu un copil cu deficiență de vorbire și unul cu proteză oculară?  Câte piedici mai are de depășit Andreea pentru a ajunge în SUA pentru a beneficia de tratament gratuit din partea medicilor de la clinica de specialitate din Boston? Elevă la Liceul Teoretic Carei, Andreea a fost programată încă în perioada vacanței de vară pentru intervențiile din SUA dar piedicile cu care se confruntă fac încă imposibilă deplasarea.

Când instituțiile statului se luptă cu cei pe care ar trebui să îi protejeze amuțește și firava boare a dreptății.

Buletin de Carei

 

comentarii

de mine la 5 octombrie 2016 - 16:32

Prefectul este garantul respectarii legii si a ordinii publice la nivel local. Numai daca vrea.De data aceasta nu vrea sa intervina si sa sesizeze autoritatile statului pe scaunele caldute din birourile institutiilor competente,incompetente si inutil…..

Lasati un comentariu