Zi de foc pentru Pompieri. Un incendiu și un înec la Craidorolț

• publicat la: 29 octombrie 2016
Zi de foc pentru Pompieri. Un incendiu și un înec la Craidorolț

În cursul zilei de astăzi, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru gestionarea a cel puţin două situaţii, respectiv pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă şi pentru degajarea unei persoane înecate, urgenţele fiind anunţate prin apelul unic 112.

Astfel, în jurul orei 03:25, a fost anunţat izbucnirea unui incendiu la o casă, din localitatea Lazuri.

În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit în colaborare cu pompierii voluntari ai SVSU Lazuri, flăcările cuprinzând atât magazia de lemne, cât şi acoperişul casei.

Prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie s-a reușit limitarea şi stingerea incendiului, în acest fel fiind salvate bunuri de valoare considerabilă.

Cauza probabilă determinantă de producere a incendiului, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost acţiunea iresponsabilă a unor persoane, acestea, aprinzând lemnele depozitate în interiorul anexei gospodăreşti.

Incendiul a fost lichidat, fără a exista victime.

O altă situaţie de urgenţă a fost anunţată în jurul orei 09:25, privind o persoană căzută într-o fântână din localitatea Craidorolţ.

În cel mai scurt timp, au intervenit pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei cu un echipaj de descarcerare, acţionând în colaborare cu un alt echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (S.A.J. Satu Mare).

Ajunşi la faţa locului, pompierii militari au recuperat şi adus la suprafaţă trupul neînsufleţit al unei femei de aproximativ 76 de ani.

Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă, care conform declaraţiei medicului prezenta stare de inconştienţă şi rigiditate cadaverică. Persoana decedată a fost predată organelor de la poliţie.

 

Buletin de Carei sursa ISU Someș

Lasati un comentariu