96 mii lei pentru intrarea în legalitate a Primăriei Carei. Ani de exploatare resursă naturală în scop comercial fără autorizaţii. Cine suporta prejudiciul?

• publicat la: 30 noiembrie 2016
96 mii lei pentru intrarea în legalitate a Primăriei Carei. Ani de exploatare resursă naturală în scop comercial fără autorizaţii. Cine suporta prejudiciul?

Asteptăm cu interes ca instituţiile statului să se sesizeze cu privire la folosirea în scop comercial, aducător de profit,  a unei resurse naturale a  României cum este apa geotermală,  fără autorizaţii legale în municipiul Carei, mai exact în Republica de la Carei.

Urmare a semnalării acestui aspect de către Buletin de Carei în anul 2014 , primăria Carei a început demersurile pentru intrarea in legalitate. De această dată nu s-a mai  sesizat  din oficiu direcţia economică care încercă să convingă careienii  că proiectul   ,,Realizare parc,,  în centrul Careiului , în jurul Monumentului Ostaşului Român  este unul perfect legal în conditiile în care cu toţii  ştim că acel parc exista  încă de acum 50 de ani.  Lăsăm deoparte sumele imense  practicate pentru lucrările de pavare cât si faptul că proiectul tehnic  nu a fost respectat , Buletin de Carei oferind sustinere pentru angajarea un ei echipe de expertiză care să certifice cele afirmate. Se pare că la Carei nimeni nu este interesat de restabilirea adevărului.

Vineri 25  noiembrie 2016 a avut loc şedinţa ordinară a CL Carei unde pe ordinea de zi s-a regăsit şi Proiectul de hotărâre  privind elaborarea documentației  necesare unei licențe de exploatare pentru apa termală, dovadă a faptului că Buletin de Carei a avut dreptate când a semnalat faptul că această resursă este exploatată ILEGAL . Profitul este uriaş şi se împarte probabil frăţeşte în funcţie de cine cu cât a contribuit la  eludarea legilor din România. Apa termală este folosită în continuare de către firma căreia i-a fost concesionat ștrandul pentru suma de 1.000 euro pe an. Potrivit Raportului de specialitate întocmit de Biroul Tehnic în data de 21 .11.2016, suma de 96.000 lei va fi suportată din bugetul local adică din banii noştri dragi careieni  inclusiv ai acelora care plătesc bilet de intrare la ştrandul care foloseşte o  materie primă  fără să o plătească…cel puţin oficial aşa arată actele.

Cel care semnează acest raport a afirmat în cadrul şedinţei din data de 25 noiembrie 2016 că este vorba de puţul vechi de exploatare  şi nu de forarea altuia nou.

Este cineva interesat să recupereze prejudiciul imens adus atât statului român cât şi bugetului local?  Sau cei care se implică vor mai primi o subvenţie pentru  …activităţi beletristice sau vreun loc în noile locuinţe sociale?  Este această dezvăluire o atitudine rasistă domnule primar Kovacs?

 

În speranţa că nu v-am creat neplăceri,

Buletin de Carei

comentarii

de Ce jegoasă la 30 noiembrie 2016 - 21:52

Daniela, lasă-ne în pace cu căcaturile astea. Acceptă că soțiorul tău a pierdut alegerile. Careienii nu vă vor că sunteți niște șovini ordinari. Terminați cu rahaturile aste că sunteți deja penibili rău de tot.

de alina la 30 noiembrie 2016 - 22:11

va doare ca nu aveti si voi la udmr un om ca ciuta care nu are datorii nu sta prin casele altora si nu isi cumpara masina din banii orasului??? va doare ca scrie buletinul cum umiliti romanii si cum se dau bani pentru sediul d ela udmr iar pentru romani nu e voie sa aiba nici clasele de profesionala??? ati pus mana pe banii careienilor si va credeti mari si tari? ce ati face voi in viata daca nu ati avea pe mana banii orasului? macar domnu ciuta are tot ce vrea din munca cinstita ca altfel demult era saltat ca el nu umbla la vanatoare pe la urziceni cu grofii si nici nu are ferme la ponivas ..a ajuns omu cinstit sa fie hulit pentru ca spune adevarul.

de eduard la 30 noiembrie 2016 - 22:17

Cum este posibil ca cineva sa foloseasca apa termala pentru afaceri si sa nu plateasca nimic? Chiar nu exista interes din partea statului ca sa prinda hotul?
Hai sa facem si noi la Carei un strand daca tot e gratis apa termala!

de vinolacarei la 30 noiembrie 2016 - 22:31

careiul a ajuns pamantul fagaduintei ?
si eu vreau o afacere cu apa termala gratis !

de Remus la 30 noiembrie 2016 - 22:36

Nu domnul Ciuta a pierdut alegerile ci careienii care platesc din buzunarul lor acum pentru punerea in curat a afacerii cu apa termala!
Domnul ciuta are serviciul lui si nu are nevoie de primarie ca si Kovacs.Ce este el fara primarie?
Chiar sunteti penibili cu acesti postaci domnule primar . Nu mai bine stati cuminte si va bucurati ca ati pus mana pe bani si masina moca?

de tibi la 30 noiembrie 2016 - 22:44

gata sesu l’oratatu?opiniile astea le citim cu scarba in toate jegurile pe care le scrii pe bani..ai ramas pe drumuri la satmar si ai adus la carei impusca,l pe castorika?

de realistul la 1 decembrie 2016 - 22:33

Sunteti mai penibili ca si copilasii de la gradinita care sa paresc la d-na invatatoare .Lasa sa curga apa termala din pamant ca doar este buna pentru populatia orasului. Cand ani de zile nu a fost apa termala , nimeni nu a sarit si nu s-a gasit vreo solutie de forare!Acest om a readus si a reinviat strandul termal ,iar acum de ca va doare?Parca sunteti batuti cu ceva in cap( kovacs pentru ca nu suporta romanii si traditiile lor,iar ciuta pentru ca nu face altceva decat sa puna bete in roate LA ORICE S-AR INTAMPLA). spuse „REALISTUL”

de pescarul la 2 decembrie 2016 - 00:57

ai frica ca trebe sa dati inapoi banii luati moca??? adica careienii trebuiau sa plateasca bilet de intrare la strand da voi foloseati ingen apa termala,chiar nu va e rusine ?? acest om a continuat evaziunea si ilegalitatile de la jenoke

de gabi la 2 decembrie 2016 - 00:59

nu va place de ciuta ca va demasca furtisagurile?
daca nu va place de ce le faceti?

de viorel la 2 decembrie 2016 - 11:32

va dati seama cati bani au invartit astia atatia ani?
daca nu controleaza economicu inseamna ca au intrat la strand pe gratis?
coruptia e baiu la noi si buletinu care le scrie verde in fata sa se vada cine umbla cu mana la banii altora!

de camelia la 3 decembrie 2016 - 11:49

era frumos ca sa fim lasati pe gratis sa intram la strand daca tot nu au platit pentru apa termala.

de barna la 3 decembrie 2016 - 14:28

asa e usor sa faci firma daca nu platesti apa termala si numai folosesti pentru bazine. de ce noi trebuie sa platim tot biletul pentru intrare domnule primar? acum veti plati de la oras ca sa poata sa aiba apa termala pe legaL?

de Ce penibil la 3 decembrie 2016 - 18:36

Cine a scrisa dresa de la firma aquacar DIN PRIMUL DOCUMENT PUBLICAT? Agramat e putin spus! Opinia care este manevrata cum de nu a remarcat aspectul?

de sany la 14 decembrie 2016 - 01:09

După terminarea mandatului ce spuneti de un denunț la d-na despre manevrele de la ștrand…cât plătește haghen orașului ca folosește ștrandu…!!!!

de sany la 14 decembrie 2016 - 01:10

Bn înțeles complice primaru

de sany la 14 decembrie 2016 - 01:11

La tasnad ștrandului tine Orașu sus la noi….????Kovacs…!!!!

Lasati un comentariu