Acord pentru definiția familiei tradiționale conform BOR și Coaliției pentru Familie

• publicat la: 1 noiembrie 2016
Acord pentru definiția familiei tradiționale conform BOR și Coaliției pentru Familie

Iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei tradiţionale, ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a primit, marţi, raport de admitere din partea Comisiei juridice a Senatului. Şedinţa nu a fost, însă, lipsită de declaraţii acide venite atât din partea senatorilor jurişti, cât şi din partea reprezentanţilor ONG-ului, care şi-au aruncat unii altora acuzaţii. Argumentele folosite de senatori, în susţinerea modificării legii fundamentale, au fost că “există o normalitate de la care nu avem voie să ne îndepărtăm”, dar şi “traumele psihice” cu care ar creşte copiii care au doi taţi sau două mame, fără invocarea unor cifre sau studii, în acest sens.

Senatorii jurişti au întocmit un raport favorabil iniţiativei cetăţeneşti privind revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei tradiţionale ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Preşedintele de şedinţă, Ovidiu Donţu, a afirmat în cadrul dezbaterilor că există mai multe decizii ale Consiliului European care nu împiedică adoptarea unei astfel de propunere de revizuire la nivel naţional.

“Practic, problema pe care o avem astăzi în atenţie este dacă ridicăm la rang constituţional o normă juridică existentă astăzi în legislaţia românească”, a arătat Ovidiu Donţu, precizând că prevederea privind familia ca uniune între femeie şi bărbat este în Codul Civil.

Senatorul Sebastian Grapă a afirmat că statul român este unul laic, iar această modificare constituţională nu are ca izvor o doctrină religioasă.

”Vă vorbeşte un cetăţean al acestei republici, tată a trei copii, trei fetiţe. Există o normalitate de la care nu avem voie să ne îndepărtăm. Cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lăsat-o omului este aceea de a procrea şi de a se înmulţi. Această înmulţire se face aşa cum ştim noi cu toţii. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar înseamna o autoritate în materie de judecată care să stabilească că un cuplu, cum vreţi dumneavoastră să îl numiţi, să poată să înfieze”, a afirmat Grapă.

O poziţie similară a avut şi senatorul PNL, Mariana Câmpeanu, care a precizat că părerea a trei milioane şi jumătate de oameni, care au semnat iniţiativa legislativă, nu poate fi ignorată.

”Copiii crescuţi în familii cu doi taţi sau două mame cresc cu traume psihice. Nu avem dreptul să decidem noi în locul unui copil care nu îşi poate exprima opţiunea”, a argumentat Câmpeanu.

Senatorul independent Ioan Iovescu a intervenit şi el.”Ce s-ar întâmpla dacă bărbaţii s-ar căsători între ei, şi femeile cu femeile? Dumneavoastră consideraţi că, dacă familia nu ar fi acum este acum, aţi mai exista azi în faţa noastră? Pe noi nu puteţi să ne convingeţi, dar vă îndemn să ieşiţi în stradă să convingeţi oamenii să voteze împotrivă. Pentru că aici cu argumentele cu care veniţi nu stau deloc în picioare. Nu înţeleg de unde atâtea resurse umane şi financiare, din partea dumneavoastră, să faceţi atâtea eforturi”, a a spus Iovescu către reprezentanţii ACCEPT.

sursa NapocaNews

comentarii

de Horia Mărieș la 2 noiembrie 2016 - 01:22

Până și niște americani celebri au fost de acord cu (o) Grapă care a filosofat: „Cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lăsat-o omului este aceea de a procrea şi de a se înmulţi. Această înmulţire se face aşa cum ştim noi cu toţii.”

Iată-i:

Cel mai frumos gest de afecţiune este să împarţi patul cu altă persoană.
Michael Jackson

Nu sunt prost. Pur şi simplu, uneori nu gândesc.
Colin Farrell

În opinia mea, căsătoriile dintre homosexuali ar trebui să fie între o femeie şi un bărbat.
Arnold Schwartzenegger

https://exerciseeggheads.files.wordpress.com/2015/04/actor-pictures-arnold-schwarzenegger-wallpapers-hd-arnold-schwarzenegger-wallpaper-13.jpg

Dacă încep să gândesc prea mult, intru în panică.
Pamela Anderson

Lasati un comentariu