Au fost premiați matematicienii județului. Printre ei și elevi careieni

• publicat la: 18 noiembrie 2016
Au fost premiați matematicienii județului. Printre ei și elevi careieni

În cadrul  Zilelor Matematicii Sătmărene au fost premiați toți elevii care au avut rezultate deosebite la Olimpiadele și concursurile școlare de profil. Evenimentul a avut loc vineri 18 noiembrie 2016 de la ora 14,00 în sala amfiteatru a Consiliului Județean Satu Mare în lipsa oricărui reprezentant al autorităților locale sau județene.

Cuvântul de deschidere a aparținut Inspectorului General Școlar prof.Călin Durla care a felicitat atât elevii cât și dascălii pentru perfomanțe.

,,Voi cei prezenți aici în sală ați reușit să ne aduceți o mare bucurie . În acest an s-au obținut cele mai frumoase rezultate la disciplina Matematică. Să știți că tot ce se clădește solid în această lume are legătură cu matematica.  Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în pregătirea elevilor  precum și doamnei inspector prof. Doina Muntean,, a inspectorul general  Călin Durla.

Din prezidiu au făcut parte și profesorii Nicoleta Cuibuș, Maria Silaghi, Reisz Maria. Un bilanț   al  activităților desfășurate de-a lungul anului a fost prezentat de către inspectorul de matematică  prof.Doina Muntean care a transmis la final un mesaj emoționant.

,,Aș vrea să mă  adresez la final în special elevilor – nu-i uitați niciodată pe profesorii voștri și nu uitați poporul și țara în care v-ați născut, cultura și tradițiile sale. Avem nevoie de elite românești peste tot  în lume  dar avem nevoie de ele și la noi acasă. Sunt lucruri pe care uneori le uităm dar care nu și-au pierdut și nu-și vor pierde niciodată sensul lor adânc. Printre ele este chiar dragostea pentru  țară.,,

Au fost înmânate apoi premiile  iar elevul Mihai Oșan de la Școala din Culciu Mare și prof. Boros Hajnalka au fost invitați să rostească câteva cuvinte.

Cei  nominalizați ca făcând parte din elita matematicii sătmărene, elevi și profesori deopotrivă  au primit câte un stick și o agendă personalizată în care apar  numele lor , concursul la care au participat și premiul obținut.

Alin Libotean, manager al firmei „Transboard” din Oradea a dorit să acorde   o tabletă tuturor  premianților de la  la Olimpiada satelor din România ce a avut loc la  Cluj-Napoca.

Alin Libotean este un fost olimpic la matematică și informatică care  a  promis că va sponsoriza astfel de concursuri încă din perioada când era participant.

Printre premianți s-au regăsit și elevi de la Liceul Teoretic Carei și de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.

De  la  Liceul Teoretic Carei: Mateş Claudia şi Rendes David din clasa a XI-a C, respectiv  Kin Alaric din clasa  a IX- a C,  toţi fiind coordonaţi de prof.Tămîian Traian  iar  de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Secan Laura şi Sandrovicz Cristina, prof.Farkas Elisabeta.

 

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu