Buletin de Carei deranjează prin dezvăluirile documentate. Unde se scurg banii careienilor

• publicat la: 16 noiembrie 2016
Buletin de Carei deranjează prin dezvăluirile documentate. Unde se scurg banii careienilor

Buletin de Carei vă prezintă în continuare o sinteză a materialelor facute publice în ultimii ani în care am arătat pe ce se cheltuie  banii careienilor plătitori de taxe și impozite locale. Din categoria celor ce plătesc taxe și impozite  lipseste primarul Kovacs care are din anul 2008 retinere pe salariu din cauza datoriilor la bugetul de stat.

Dezvăluirile documentate au atras cum era de așteptat mânia grofului cu datorii la buget. Pas cu pas, acesta a adus pe statul de plată al UAT Municipiul Carei persoane din anturajul său politic sau familial. Intențiile sale au ieșit mai mult  în evidență prin  angajarea  ca și consilieri personali a două persoane din presa scrisă maghiară. Buletin de Carei a devenit astfel  subiect de presă locală maghiară în încercarea de a ascunde cititorilor temele economice abordate de noi sau a le prezenta eronat cum a fost cazul excedentului de la Spitalul Municipal Carei din subordinea Primăriei Carei.  În urma semnalărilor Buletin de Carei au apărut  simbolurile  naționale în  sala de ședințe a CL, au apărut Declarațiile de Avere ale aparatului de specialitate și ale consilierilor, au fost curățate mormintele eroilor din cimitir iar primarul Kovacs nu mai uită  să poarte eșarfa tricoloră la evenimente. Și atunci cum să nu deranjezi o administrație închegată în jurul  unui grup de interes?

Cum  să ţepuieşti bugetul local de 15 miliarde de lei? Rețeta oferită de administrația Kovacs

In anul 2011, “asfaltarea  istorică”  a sărăcit ilegal bugetul local cu peste 15 miliarde lei vechi!

Şi acum plătim dobândă la acest credit. Grija pentru banul careian se pare că nu a intrat în priorităţile primarului Kovacs!

Lucrarea preconizată în 2011 de primăria Carei pentru asfaltarea  străzilor cu probleme din oraş a fost supusă aprobării Consiliului Local sub forma contractării şi executării lucrării cu Credit Furnizor.

Licitaţia a fost câştigată  de SC Drum Construct Pericei, jud. Sălaj.  Caietul de sarcini prevedea efectuarea lucrărilor la suma stabilită,  iar plata lucrărilor  prin Credit Furnizor pe  timp de 5 ani de zile. Adică timp de 5 ani de zile, Primăria Carei trebuia să achite aceste  lucrări de asfaltare cu ratele  aferente, conform unui tabel.

La finalul lucrărilor asfaltarea  istoricăMare  surpriză  istorică pentru puşculiţa  oraşului !

Primarul Kovacs a hotărât să cedeze pretenţiilor executantului şi să  achite ÎN AVANS  TOATĂ  suma  ce trebuie de fapt plătită în 5 ani ! Cu tot cu rate.

Peste 221.000 lei pentru reparații la sediul de partid unde primarul este președinte

Sediul UDMR Care a  fost renovat din bani publici. Sumele depăşesc 221.000 lei noi, cu  lucrări  efectuate de SC CORALTECH SRL CAREI, ELECTROBOC SRL, FLEISSIG SRL, SC KOMAROMI SRL, SC PRODEXIMP SRL, SC FINK FENSTER SRL, au fost plătite din capitolul70, subcap 0250, 700250 ALTE  SERVICII DIN DOMENIILE LOCUINTELOR, SERVICIILOR SI DEZVOLTARII.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până și condimentele pentru întruniri sunt decontate din banii careienilor de către formațiunea unde președinte este primarul Kovacs.

http://www.buletindecarei.ro/2016/06/foi-de-dafin-boabe-de-piper-sau-chimen-comandate-pe-banii-careienilor-pentru-udmr-carei-chiar-inainte-de-a-fi-cerute.html

Cum să folosești mașina unei fundații de turism local fără  să dai socoteală? Simplu. Te folosești de statutul de primar. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe actele de constituire a Fundaţiei Centrul de Promovarea Turismului Cultural grof Karoly în 2012 că  a şi venit prima solicitare de a achiziţiona în numele acesteia un autoturism  marca Renault.

Bani publici pentru o asociației a unui angajat al Primăriei. Soțul semnează raportul de specialitate

http://www.buletindecarei.ro/2013/03/administratia-careieana-plateste-utilitatile-unei-asociatii-fara-acordul-cl.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/primaria-carei-totul-pentru-grupul-de-interese.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/codul-fiscal-ignorat-la-carei-de-primar-lucrari-executate-inainte-de-obtinerea-aprobarii-cl.html

Sedinta CL, video,  acest subiect între minutele 5 și 13

https://www.youtube.com/watch?v=o5MWqAvMXEo

Asocația din care face  parte și primarul Kovacs alături de consilieri locali a tipărit cu fonduri europene de 100 mii euro  un …,,ghid, un  produs superficial din punct de vedere profesional iar din punct de vedere al mesajului se află la graniţa şovinismului şi a naţionalismului îmbăţoşat şi exclusivist. Aceşti textieri, improvizaţi „transfrontalieri” ai bunului simţ al convieţuirii şi toleranţei cred că ar trebui să returneze banii Uniunii Europene. Având astfel de exemple sau precedente orice proiect „transfrontalier” elaborat în spiritul acestui ghid poate trezi suspiciuni, neîncrederi şi duşmănii ascunse spre paguba spiritului European” specifică prof. univ. dr. Doru Radosav în materialul pus la dispozitie de institutia Prefectului la acea dată.

Proiectul ce a făcut posibilă apariția volumului Traseul Legendelor Sptmărene  a fost implementat de Asociaţia Szatmar Kozhasznu Egyesulet (Ungaria), prin liderul de proiect Valentin Varga, coordonatori  dr. Szórádi Sándor şi Koncz Nóra  şi Asociaţia Culturală “Carei şi împrejurimile”/ Nagykarolyi es Videke (România), reprezentată de Gabriella Venig.

http://www.buletindecarei.ro/2013/02/traseul-legendelor-satmareneun-fals-istoric-finantat-cu-bani-europeni.html

Gaura neagră numită sediul primăriei Carei a înghițit până acum sume ce ar fi permis o construcție nouă și vorbim de 2 milioane de euro.

Contractul de lucrari 1679  a fost semnat la data de 9 februarie 2010 si avea ca termen de finalizare luna noiembrie anul  2011.Contractul este întocmit net in favoare executantului şi defavorizează institutia Primariei.

Astfel, este stipulat că dacă beneficiarul,Primăria Carei nu plăteşte lucrările conform graficului,penalizările să fie de 0,2%/zi în timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi  dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării.   Primăria Carei  nu a avut până în prezent nici o tentativă de punere în aplicare a condiţiilor din contractul 1679/9.02.2010.

Clădirea trebuia  predată la cheie în noiembrie 2011 iar eşalonarea plăţilor  era până in 2015.(aici). Administraţia locală a tipărit chiar şi un pliant  cu ocazia bilanţului anual,din 2013,unde a menţionat că gradul de realizare al lucrărilor este de 80% dar …”se lucrează în prezent la consolidarea structurii de rezistenţă” ! la doi ani de la expirarea termenului de finalizare.

Aceasta e valoarea lucrărilor de la clădirea primăriei. Așa arată și la ora actuală pereții laterali ai clădirii primăriei UAT Municipiul Carei la 2 ani de la tăierea panglicii inaugurale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru 2 vestiare mici din parc , amplasate lângă terenul de tenis, s-au alocat …39 mii euro.

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/performante-la-primaria-carei-39-mii-euro-pentru-103-mp-de-vestiar.html

Nu am uitat nici de gardul dela Teatru plătit cu 463 de euro metrul liniar deși nu   este făcut din aur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În tot acest timp, elevii de la Școala Vasile Lucaciu învață în săli cu astfel de geamuri care se închid cu cuiul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UAT Municipiul Carei a concesionat din 2002 ștrandul pe sume derizorii ajungând acum să încaseze 1.000 una mie euro pe AN.  Pentru folosirea apei termale ca resursă naturală națională nu a fost achitată nici po redevență sau alt impozit fiind folosită ca sursă aducătoare de profit. Urmare a semnalărilor Buletin de Carei administrația locală a inițiat demersuri pentru intrarea în legalitate. Cine și cum se va recupera prejudiciul?

Sunt doar câteva dintre materialele care deranjează un anume grup de interes din apropierea administrației Kovacs, fapt pentru care Buletin de Carei a devenit incomod și  de neacceptat.

Aștept pentru aceste semnalări Drept la Replică din partea primăriei Carei. Cum se motivează faptul  că se găsesc fonduri pentru un gard de 463 de euro metru liniar și care nu are regim de urgență iar pentru elevii careienilor  se tot amână înnoirea geamurilor. Cum se face că pentru anumite busturi se asigură finanțare iar pentru cele românești trebuie să se implice persoanele fizice ? Poate se vor  face cunoscute   careienilor și contractele de prestări servicii( și valoric)  cu persoanele din media care ne atacă constant. Sau poate aflăm cine plătește utilitățile la locuințele de pe strada Doina. De fapt la câte persoane și asociații din Carei plătește primăria utilitățile? Suntem singura primărie din țară unde Sala de Căsătorii se găsește la un Centru Social.

A deranjat cumva solicitarea depusă de Buletin de Carei din cursul zilei de 14 noiembrie 2016 privind comunicarea adresei imobilelor ce fac parte din Spațiul locativ al primăriei Carei și câte au fost înstrîinate în ultimii ani? Sau faptul că am solicitat data la care a fost depus decontul pentru Zilele Iancului din Ianculești precum și cheltuielile aferente așa cum a fost cerut fostului  delegat  sătesc Chiorean?

Buletin de Carei

 

Atacurile și denigrările la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor săi sau la adresa membrilor de familie a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!
Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim, ne dau puterea de a merge mai departe!

comentarii

de alecsandra la 16 noiembrie 2016 - 17:13

incredibil ce pot face astia cu banii nostri!
ar trebui cautate si averiule copiilor lor dupa 2008 cand au pus kru pe primarie ca deja se cred zei nemuritori!!!!

de Puiu la 21 noiembrie 2016 - 08:01

un datornic cheltuie banii careienilor

de Dorin la 21 noiembrie 2016 - 12:52

Doamnne ce rusine domnule primar sa tratati diferit careienii numai pe prietenii! Ce ati fi facut daca va lua fiscul casa in 2008 sau daca nu aveati demieni in satmar sa va scape de acuzatiile de neplata a cotelor sociale pentru salariatii de la fabricile de mobila avute? credeti ca va mai scapa haiducul de faptele rusinoase pe care le tot adunati?

Lasati un comentariu