Drept la Replică. Studiu de fezabilitate de 3.500 lei plătit de primărie pentru înlocuirea arborilor tuia de lângă Monument ignorat de primarul Kovacs

• publicat la: 29 noiembrie 2016
Drept la Replică. Studiu de fezabilitate de 3.500 lei plătit de primărie pentru înlocuirea arborilor tuia de lângă Monument ignorat de primarul Kovacs

În calitate de consilier local ales prin votul liber exprimat al careienilor la alegerile din 5 iunie 2016, Ilie Ciută a publicat pe pagina sa de socializare  întreaga desfăşurare a  evenimentelor legate de   asigurarea  vizibilităţii Monumentului Ostaşului Român din orice punct  din jurul său.  De 2 ani de zile a fost constituită chiar o comisie care să se ocupe de acest subiect dureros pentru români şi se părea că s-a ajuns chiar la un numitor comun după acceptarea de către toţi membrii comisiei a soluţiei peisagistului Anamaria Kozma şi a lui Adorian Csaba.  Doar că  soluţia propusă şi creionată pentru care s-au plătit  la acea dată 3.500 lei  din banii careienilor zace şi acum pe masa primarului Kovacs ……

Disperarea de a ascunde adevărul de ochii careienilor este aşa de mare încât primarul Kovacs nu se dă în  lături de la niciun tertip, călcând în picioare persoane şi principii  fără deosebire.

Consilierul ales Ilie Ciută a dorit să asigure o corectă informare a careienilor în momentul când  finul primarului Kovacs a ieşit cu afirmaţii ce nu corespund celor întâmplate cu adevărat acum 2 ani în comisia constituită din reprezentanţii tuturor partidelor.

Vă redăm în continuare materialul apărut pe pagina  lui Ilie Ciută.

DREPT   LA  REPLICĂ

Având în vedere articolul din mediul online cu titlul „De ultima oră şi de ultima oară!” publicat pe blogul opiniede carei. com în data de 27 .11.2016, articol având la bază informatii inexacte si neveridice, vă solicit să publicati integral acest Drept la Replică în acelaşi loc în care a apărut şi articolul în care faceţi afirmaţiile neadevărate.
.
Drept la replică

,,În plus, în urmă cu câţiva ani, Primăria Carei a prezentat liberalilor vreo două sau trei variante de reamenjarea a zonei Monumentului Ostaşului Român, realizate de un arhitect. Variantele prevedeau inclusiv înlocuirea arbuştilor de tuia existenţi cu alţii, mai mici ca mărime şi înălţime. Liberalii, al căror preşedinte era atunci taman Ilie Ciută, au respins toate variantele prezentate. Aşa că, din acest motiv, zona din jurul Monumentul Ostaşului Român a rămas neschimbată. Nu de alta, dar careienii merită să ştie acest mic amănunt…..,,

Recurg la acest Drept la Replică ,,nu de alta dar careienii merită ,, să fie informaţi nu minţiţi şi manipulaţi.

In urmă cu 2 ani, la o sedinţă de CL , am propus toaletarea arborilor tuia din jurul Monumentului Ostaşului Român la o înălţime de 1,5-2 m pentru asigurarea unei bune vizibilităţi asupra acestui obiectiv .
In urma discutiilor pro şi contra din CL , viceprimarul Keizer a propus înfiinţarea unei comisii formate din câte un reprezentant al fiecărui partid şi anume Oneţ Ioan , Bujor Păuşan, Tempfli Ioan, Ilie Ciută si Keizer Ludovic.
La prima întâlnire care a avut loc în faţa Monumentului Ostaşului Român, viceprimarul Keizer a fost însotit de doamna Kozma şi Adorian Csaba care au afirmat că arborii tuia nu se pot tăia la inaltimea de 1,5-2 m deoarece există riscul de a se usca ulterior.
Propunerea lor a fost de a se înlocui aceşti arbori care au vârsta de peste 30 de ani si înlocuirea lor cu exemplare tinere care nu vor fi lăsate să crească mai mult de 1,5-2m.
Această solutie a fost acceptată de toti cei prezenti.
S-a hotărât ca în decurs de 2 săptămâni dna Kozma să vină cu 2 propuneri de reamenajare a zonei. Comisia s-a întâlnit apoi si a luat la cunoştinţă de propunerile dnei Kozma de amenajare a zonei din jurul Monumentului Ostaşului Român .
S-a ales varianta cea mai ieftină si cea mai uşor de întretinut, ce prevedea înlocuirea arborilor vârstnici, amenajarea zonei cu gazon si extinderea iluminatului ornamental.
Propunerea a ajuns apoi pe masa primarului Kovacs dar probabil că nu este de acord cu ea din moment ce încă nu s-a întâmplat nimic.

,,Careienii pot judeca singuri cine spune adevărul, cine minte, cine instigă, cine calomniază şi cine denigrează. ….. Nu de alta, dar se spune că cel mai deştept cedează.,,

Din păcate pentru dvs. dar si pentru noi , nu aveţi această calitate atâta timp cât continuati să vă minţiţi şi dezinformaţi cititorii.

Consilier Ilie Ciută

comentarii

de lucian la 29 noiembrie 2016 - 17:45

ce fel de jurnalism practica finul primarului kovacs daca ne minte si ne abureste cu tot felul de cioace.
credeam ca daca e langa nanasu primar se uita mai atent la documentele din primarie si nu vine cu plesneli de dragul campaniei electorale sau poate de dragul unui covrig.

de Horia Mărieș la 29 noiembrie 2016 - 19:34

@de lucian la 29 November 2016 – 17:45 – „ce fel de jurnalism practica finul primarului kovacs daca ne minte si ne abureste cu tot felul de cioace. credeam ca daca e langa nanasu primar se uita mai atent la documentele din primarie si nu vine cu plesneli de dragul campaniei electorale sau poate de dragul unui covrig.”
===============================================
Radio Erevan nu știe să răspundă intrebării Dvs.
Una care este cât se poate de îndreptățită, n-am nimic de zis!

Nici eu nu știu să Vă răspund. Noroc însă că mai există „memoria peliculei” și alte memorii (toate scrise).
Iată doar o foarte mică parte din aceste „memorii”, dar subiectul este întradevăr unul foarte stufos.

Subiectul SC ASIST BOTOSANI – M. GOVOR – PSD SATU MARE. etc. a fost tratat până și de miștocarul de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”. Are deja o oarecare „notorietate”.

–––––––
Cam aceste erau datele care au putut fi salvate de pe net la orele 04.21 ale dimineții de vineri 10 mai 2013:

”Acesta este conţinutul din memoria cache de la Google pentru http://www.gazetanord-vest.ro/. Este un instantaneu al paginii, aşa cum arăta ea în 9 Mai 2013 12:46:28 GMT. Este posibil ca pagina curentă să se fi modificat între timp. Aflaţi mai multe. Sfat: pentru a găsi rapid termenul dvs. de căutare pe această pagină, apăsaţi pe Ctrl+F sau ⌘-F (Mac) şi utilizaţi bara de căutare. Versiune numai text: Aflăm că și pagina de Facebook a GNV ar fi avut probleme. Nu a fost închisă. Încă … Actualizare ora 04.27: O postare de acum trei zile, salvată pe una dintre paginile de Facebook ale GNV pare să aducă lumină în această situație:

”Gazeta de Nord-Vest a distribuit starea Gazeta de Nord-Vest. GNV merge mai departe În pofida presiunilor puternice şi a unor tentative vădite de sabotare, Gazeta de Nord-Vest va apare în continuare, urmând să-şi reia echidistanţa şi incisivitatea care au consacrat-o peste două decenii. GNV merge mai departe. Aducem la cunoştinţa opiniei publice, precum şi instituţiilor publice şi agenţilor economici cu care ziarul Gazeta de Nord-Vest are relaţii de colaborare că numiţii Timiş Ioan (fost director executiv), Szasz Lorand (fost redactor şef), Bâtea Ciprian (fost redactor şef adjunct), Pop Florin (fost redactor), Dura Florin (fost redactor), Mureşan Florin (fost redactor), Balog Csaba şi Bumb Sebastian (foşti conducători auto) nu mai au legătură cu redacţia acestui ziar, autoexcluzându-se prin tentative de sabotare a apariţiei cotidianului în urma depistării colaborării unora dintre ei cu anumite servicii secrete sau a cedării altora dintre ei în urma unor ameninţări externe ori a unor promisiuni deşarte. Începând din data de 8 mai 2013, redactor şef al Gazetei de Nord-Vest este jurnalistul Mihai Bledea, fiul directorului fondator al cotidianului nostru, Ion Bledea. În pofida presiunilor puternice şi a unor tentative vădite de sabotare, Gazeta de Nord-Vest va apare în continuare, urmând să-şi reia echidistanţa şi incisivitatea care au consacrat-o peste două decenii. Pentru a evita orice speculaţii, precizăm că sediul Redacţiei ziarului Gazeta de Nord-Vest a fost dobândit în baza Decretului-lege nr. 102/1990, iar acesta aparţine redacţiei şi nu vreunei societăţi comerciale. În acest sens există şi o hotărâre judecătorească definitivă în urma tentativelor unor foşti demnitari sătmăreni (Văsălie Moiş – fost senator FSN şi deputat PRM, Anamaria Biriş – fost deputat PNŢCD, Liviu Dragoş – fost deputat PNL, Horea Anderco – fost primar PNŢCD+PSD şi Szabo Ştefan – fost preşedinte al Consiliului Judeţean -UDMR) de a scoate, în perioada 1991-2007, Gazeta de Nord-Vest din sediul deţinut în municipiul Satu Mare, strada Mihai Viteazu nr. 32. De asemenea, precizăm că denumirea, respectiv marca Gazeta de Nord-Vest aparţine Redacţiei ziarului Gazeta de Nord-Vest, publicaţia noastră fiind editată sub această denumire începând din 3 ianuarie 1990.Contăm, ca şi până acum, pe cititorii şi pe colaboratorii noştri. Director Crina Dunca”

–––––––––-
[Audietur et altera pars. Să ascultăm și cealaltă parte.Fiindcă așa este FAIR PLAY. Să-l ascultăm și pe cel care a dobândit calitatea de suspect pentru complicitate la infracțiunea de șantaj comisă asupra primarului comunei Odoreu din județul Satu Mare, Pop Dumitru.]

“În perioada 23.12.2015 – 18.01.2016, (…) în anumite ziare centrale (Adevărul, Evenimentul Zilei, Gândul) sau locale (Informația Zilei, Portal SM și Vocea Transilvaniei din Satu Mare), precum și la anumite posturi de televiziune centrale (DIGI24) sau locale (ITV) au fost difuzate informații care invocau acte de urmărire penală (referate, contestații) sau comunicate ale Direcției Naționale Anticorupție privind o anumită participație, sub forma complicității, a subsemnatului la infracțiunea de șantaj imputată inculpatului Govor Mircea Vasile în dosarul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, nr. 191/P/2015 referitor la primarul comunei Odoreu din județul Satu Mare, Pop Dumitru, care au culminat cu știrea difuzată în zilele de 15 și 16 01.2016 privind începerea urmăririi penale și dobândirea calității de suspect în cauză de către subsemnatul. Și mai grav este faptul că într-un articol publicat de ziarul Adevărul în data de 18.01.2016, cu titlul „Cum făceau șantaje de presă liderii PSD Satu Mare”, au apărut pasaje din declarațiile date în dosar de principalii martori ai acuzării, fostul redactor șef al ziarului Gazeta de Nord Vest, Szasz Lorand, și fostul redactor șef adjunct al acestui ziar, Bâtea Ciprian.”

[Nu știam că fostul redactor șef al ziarului Gazeta de Nord Vest este unul din PRINCIPALII MARTORI AI ACUZĂRII. Cel puțin asta susține Valer Marian.
Să înțeleg oare de aici că Szasz a fost cel care i-a dat în gât pe cei doi și tot el este cel care-i acuză din poziția de martor al acuzării este pe foștii lui tovarăși de luptă, pe foștii lui patroni-stăpâni? Dacă ar fi așa, hai că treaba ar fi chiar tare!]

„Articolul “Pentru cine bat clopotele, Mitică?” a fost publicat în ziarul Gazeta de Nord-Vest din 08.12.2010, la rubrica „Gura Târgului”, care are un caracter pamfletar, în genul rubricilor din publicațiile Academia Cațavencu, Cațavencii, Kamikaze, și se referă în principal la aspectele semnalate în declarația politică susmenționată cu privire la primarul Pop Dumitru. Menționez (Valer Marian) că în zilele de 6, 7 și 8.12.2010 am fost prezent în București, participând la activitățile organizate la Senatul României, astfel că nu puteam fi prezent în redacția ziarului Gazeta de Nord-Vest de unde să-i dispun și să-i dictez articole redactorului șef Szasz Lorand.”

[Dacă afirmațiile lui Valer Marian sunt adevărate, trebuie să înțeleg de fapt că articolul “Pentru cine bat clopotele, Mitică?” a fost scris de mânuța lui Szasz Lorand fără nici o influențare din partea lui Valer Marian?]

“(…) dosarul Serviciului Teritorial Oradea nr. 60/P/2015. Acest dosar a fost constituit în baza unei sesizări anonime, care poartă antetul Redacția Gazeta de Nord Vest Satu Mare, dar nu conține alte date de identificare și nu este asumată și semnată de către niciun reprezentatant al acestei redacții.”

[Oare cine a fost personajul din Redacția Gazeta de Nord Vest Satu Mare care a trimis sesirea ANONIMĂ pe baza căreia a fost constituit dosarul Serviciului Teritorial Oradea nr. 60/P/2015? Are cineva o cât de mică certitudine sau chiar și o suspiciune rezonabilă cu privire la numele măzgălitorului anonimei? Dacă da, îl rog să-mi dea și mie de știre fiindcă sunt curios. Merci anticipat. Cei interesați și de alte detalii legate de “șantajul” practicat de jurnalul judetean GN-V, redate în versiunea senatorului (azi) independent V.M. le pot afla de pe site-ul Asociației Avertisment. Cam dubios și acest site, dar asta este situația.]

de marcu la 29 noiembrie 2016 - 19:56

bine scris!
un mercenar

de realistul la 29 noiembrie 2016 - 21:12

Daca toate acestea sunt adevarate,si reale,domnul Kovacs de ce nu isi face datoria?De ce are atata rautate in EL?Poate daca nu ar fi atata raca intre UDMR si PNL in Carei, toate ar merge mai bine si ar exista intelegere.Dar cu o asa conceptie de primar nu se poate.Inseamna ca toti aliatii lui in CL sunt nebuni ca el.

de ovidiu la 29 noiembrie 2016 - 21:43

raca nu este intre partide ci intre datornicul kovacs falimentator de 4 firme de mobila si consilierul ilie ciuta care are firma lui de 25 de ani fara datorii si care nu e nevoit sa fure de la oras ca sa isi cumpere masina cum face primaru.
aici e buba care il doare pe primaru kovacs datornicu orasului un sovin incurabil care locuieste in casa pusa pe numele copiilor si nepotilor ca sa nu o ia fiscul!

de radu la 30 noiembrie 2016 - 10:43

si pentru teatrul de vara a fost platit un studiu de fezabilitate la o firma prietena si praful s/a ales de banii careienilor..firma a incasat banii iar teatrul nu a mai fost facut veci pururi/

de realistul la 30 noiembrie 2016 - 20:15

In loc sa va vedeti de treaba si sa faceti ceva, cei de la acest ziar,tot puneti bete in roate si numai de datoriile primarului va legati. Asta e o poveste veche. El cu toate datoriile pe cap,le plateste inapoi lunar,cu retinere pe salariu.,dar orasul infloreste si se dezvolta ,daca va place ,daca NU. Sigur ca nu este usa de biserica in legatura cu unele actiuni anti romanesti ,fapt ptr care trebuie taxat politic. Dar tot la firma lui Ciuta (de 25 de ani ….etc) bateti apropoul, este cam taranesc.S-a vazut la alegeri cum il apreciaza careienii…

de puscasicureaualata la 30 noiembrie 2016 - 20:45

bine ca sa angajezi oamenii la negru nu este taranesc si sa mergi la spital cu accidente de munca fara sa aiba oamenii platite asigurarile sociale nu este taranesc., ce domnesc este sa iei din banii carienilor ca sa iti cumperi masina tu primar plin de datorii dupa ce ai falimentat 4 firme si pe crasna ,.ati uitat cand facea naveta din satumare kovacila si a trebuit sa i se cumpere bicicleta ca sa nu mai intarzie la lucru,.bine ca diplomatele cu marci au fost bune de la mobila facuta de tarani la crasna..rusine sovinului de primar care nu trece bisericile pe harta si nici monumentul si vrea sa modernizeze avram iancu dar nu reapra nici monumentul nici pe simion barnutiu,.prost e cine crede ca dupa demolare mai pune inapoi bustul lui avram iancu. poate spune si pentru noi din ce bani a facut ferma d ela urziceni unde se plimba cu finul popa cu bicicleta?

de bunicu la 30 noiembrie 2016 - 21:38

putem si noi sa facem datoriile cu caruta si sa se retina din pensie 25 de ani?

de ce tare la 30 noiembrie 2016 - 22:15

alti bani aruncati la cine trebe. dar doamana cu caii din parc de ce nu polateste impozit pe cladiri si de ce se da bani d ela primarie pentru reparat cladirea ca si ea e angajata la primarie

de Horia Mărieș la 1 decembrie 2016 - 02:52

Treaba se va drege la anul, in vară.
Proiectul salarizării bugetare este programat să fie aplicat din iulie anul viitor, când primașul de Careii Mari va avea o indemnizație lunară de cca 9.000 lei. Va putea să-și plătească mult mai repede datoriile pe care le are la fisc.
Incepe să merite, să se plătie să fii primar.
Când primașul va împlini suta de ani, s-ar putea să termine cu datoriile pe care le are la fisc.
Dar nu e sigur.

Lasati un comentariu