Hram binecuvântat la Biserica Sf.Arhangheli Mihail și Gavril din Marna Nouă. Oaspeți de seamă la agapă

• publicat la: 7 noiembrie 2016
Hram binecuvântat la Biserica Sf.Arhangheli Mihail și Gavril din Marna Nouă. Oaspeți de seamă la agapă

Pentru orice comunitate creștină hramul înseamnă o zi de sărbătoare deosebită în care sunt cinstiți sfinții ocrotitori ai Bisericii și în care este celebrată comuniunea, prin care ne trăim credința și în care îl întâlnim pe Domnul cel Viu: ”Căci unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu, sunt şi eu acolo în mijlocul lor”. ” (Mt 18, 20)

Satul de moți Marna Nouă, aflat la 4 km de mun.Carei a fost cuprins duminică 6 octombrie de  spiritul sărbătorii  hramului bisericii.  Comunitatea parohială și-a  sărbătorit  în avans ocrotitorii, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, pentru ca toți fii satului să poată participa la hram.

Sfânta Liturghie a fost  săvârșită   de un sobor de preoți și diaconi ce au venit la invitația părintelui paroh Călin Pop. Cuvântul de învățătură  a fost rostit de Preacuviosul Părinte Mina Pletosu, starețul  de la Mănăstirea Bobota. Au mai fost prezenți preoții parohi ai bisericilor din  Ianculești și Sanislău precum și diaconul Gabriel de la  Mănăstirea  Nicula.

Credincioșii veniți în număr mare și din localitățile înconjurătoare  au asistat  apoi la Taina Sfântului Maslu. O agapă frățească la Căminul Cultural a încheiat sărbătoarea hramului bisericii din Marna Nouă.

Cei sosiți la Căminul Cultural au avut parte de o deosebită surpriză din partea preotului paroh Călin Pop care  i-a  invitat  la sărbătoare și  pe cei doi membrii ai Cenaclului Flacăra, Andrei Păunescu și Valentin Moldovan. Moții din Marna Nouă au ascultat și au cântat  melodiile folk  dedicate lui Avram Iancu și neamului românesc dar și ,,Rugă pentru părinți,,  sau  ,,Tu, Ardeal,,.

Nici moațele nu s-au lăsat mai prejos și au făcut cunoscute două dintre doinele tradiționale pe care le cântă la ceas de sărbătoare.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu