Procurorii redeschid a patra oară dosarul Revoluţiei. Lovitura de stat din 22 decembrie 1989

• publicat la: 4 noiembrie 2016
Procurorii redeschid a patra oară dosarul Revoluţiei. Lovitura de stat din 22 decembrie 1989

După ce Secția Parchetelor Militare, condusă de generalul de brigadă magistrat Gheorghe Coșnean, s-a codit să înceapă urmărirea penală în dosarul Revoluției din decembrie 1989, în sfârșit s-a hotărât să aplice deciziile CEDO și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, așa cum a cerut și „România liberă“.

Gheorghe Coșneanu este generalul magis­trat care a coordonat ancheta în 2014 și a închis dosarul Revoluției fiind convins că nu există crime împotriva umanității, deși în decembrie 1989 au fost ucise circa 1.000 de persoane și rănite alte circa 2.000. Iar crimele au fost comise pe întreg teritoriul țării, după același scenariu.

Precizăm că în 2014 generalul Coșneanu a clasat dosarul, sfidând deciziile CEDO date până atunci  în Dosarul Revoluției. După ce a coordonat închiderea dosarului Revoluției, Coșneanu a fost avansat la funcția de șef al Secției Parchetelor Militare.

În iunie 2016, instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis redeschiderea dosarului Revoluției pentru că procurorii militari „nu au făcut o anchetă efectivă“. Altfel spus, au mimat administrarea probelor în dosar.

Potrivit legii, după această decizie a instanței supreme, Secția Parchetelor Militare, condusă de generalul Coșneanu, era obligată să redeschidă imediat dosarul, să înceapă urmărirea penală in rem încă de atunci, dar nu a făcut-o.

„România liberă“ a dezvăluit tergiversarea anchetei într-o serie de articole publicate în lunile august și octombrie anul acesta.

Coșneanu își recunoaște greșelile 

Generalul magistrat Gheorghe Coșneanu recunoaște, într-un comunicat,  ce au susținut ani în șir revoluționarii de la Asociația 21 Decembrie 1989  și „România liberă“ și anume obligativitatea începerii urmăririi penale sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de crime împotriva umanității, scopul fiind  “păstrarea puterii”.

integral pe romanialibera.ro

comentarii

de George Orwell la 4 noiembrie 2016 - 16:28

„Un popor care alege politicieni corupti,impostori,hoti si tradatori
nu este victima ci complice!”

de tulipanii la 4 noiembrie 2016 - 16:30

asa patim si noi..alegem doar pe ai nostru si tot mai saraci ramanem si ei tot mai bogati….

Lasati un comentariu