Va ajunge DNA și în Republica de la Carei?

• publicat la: 8 noiembrie 2016
Va ajunge DNA și în Republica de la Carei?

De-a dreptul înduioșătoare grija finului primarului Kovacs  pentru politica editorială a Buletin de Carei având în vedere că a fost director la cotidianul  județean abonat la bani din primăria Carei cu care acum încearcă să ne asocieze.

https://opiniedecarei.com/2016/11/05/incredibil-gnv-si-bdc-reusesc-sa-aiba-aceeasi-politica-editoriala/

Păcat că activitățile culturale și sociale  la care e prezent  Buletin de  Carei sunt ignorate  dar  noi nu ne supărăm și nu impunem altora ceea ce nu le face plăcere. Știm cu toții ce înseamnă Dragoste cu forța și noi nu dorim așa ceva.

Potrivit obiectiv-sm.ro, fostul președinte al Consiliului județean Satu Mare, Adrian Stef a fost vizitat săptămână trecuta de procurorii DNA care au suspiciuni cu privire la săvârșirea unor fapte de corupție. Paralele au fost percheziții la postul TV1, Spitalul Județean Satu Mare şi biroul Brighitei Nagy. Conform platformei justitiecurata.ro dedesubturile sunt mult mai ample.

,,Procurorii anticorupţie merg pe firul câtorva sute de milioane de lei stoarse, în doar trei ani, din bugetul Consiliului Judeţean şi al mai multor primării afiliate politic pentru presa de partid. Firma New Image SRL, care administrează TV 1 Satu Mare, indică o creştere a veniturilor de peste 25 de ori, din 2012, până în 2015.  Aproape toţi candidaţii de pe lista ALDE de la Satu Mare sunt vizaţi de ancheta DNA Oradea.

Comportamentul infracţional pare contagios la Satu Mare, iar conviețuirea instituțională Mircea Govor (vicepreședinte) – Adrian Ștef (președinte) la Consiliul Judeţean, pare să aibă şi efecte similare. Govor are un proces penal pe rol, fiind trimis în judecată de DNA, în primăvara acestui an, sub acuzaţii de șantaj în formă agravată, pentru care ar fi folosit un trust de presă, pe care îl controla şi îl finanţa din bani publici.

După acelaşi model, Adrian Ștef și-a dezvoltat, la rându-i, un mic trust de presă locală, pe care l-a finanțat, din bani publici, începând cu anul 2014.

Spre cele două s-ar fi scurs bani publici, nu doar de la CJ Satu Mare, ci și dinspre primării din sfera de influență a lui Adrian Ștef. Ar fi interesant de aflat ce asociații au beneficiat de sprijin  financiar din partea CJ și care au fost refuzate.

Firma New Image SRL, care apare în materialul postat de justitiecurata.ro, este una dintre firmele care beneficiază de fonduri și de la UAT Municipiul Carei, primar Kovacs Eugen.

Să înțelegem că se vor face controale …,,pe bune,,  și la primăria Carei ? Tocmai când credeam că Republica de la Carei este o zonă liberă de DNA….

Vă reamintim că potrivit execuției bugetare postate pe site-ul Ministerului Finanțelor , din bugetul local al municipiului cu 21 mii de locuitori au fost alocați pentru reclamă peste 150.000 lei , sumă ce depășește cu mult valorile alocate pentru acest serviciu de primării reședință de județ din țară.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/peste-150-mii-lei-pentru-reclama-plateste-uat-carei-din-banii-careienilor-consilierii-careieni-aproba-pentru-cheltuieli-90-din-bugetul-local.html

Pentru toate acerste semnalări, Buletin de Carei este mereu denigrat  de presa de casă din Primăria Carei care încearcă chiar să impună politica editorială a noastră în condițiile în care din 2005 încoace existăm din fonduri proprii. Primarul din Carei a găsit chiar o metodă inedită  de a ține aproape presa locală de limbă maghiară, angajând pe statul de plată al Primăriei redactorii acesteia ca și consilieri personali.

Firma New Image SRL nu este singura care a beneficat de fonduri grase de la CJ  și de la UAT Municipiul Carei  dar controalele efectuate vor scoate în evidență valoarea contractelor semnate pentru Reclamă și Publicitate și vor stabili  care dintre acestea au fost  în limite rezonabile  și care nu, care au  fost pentru redacțiile  unde Laudatio ținea loc de informare reală despre banul public.

Nu sunt singurele aspecte ce ar trebui verificate la UAT Municipiul Carei unde după angajarea pe criteriul necesității cunoașterii limbii maghiare a directorului de la Învățământ și sănătate , această direcție a ajuns să rămână fără personal după solicitările angajaților pentru concediu fără plată pentru a putea merge să lucreze în străinătate. Ar fi curios de aflat ce anume a putut să coste 2 milioane de euro pentru reabilitarea sediului actual al Primăriei Carei care încă nu este finalizat și nici nu cuprinde toate serviciile din cadrul unei primării cum ar fi Starea Civilă și Sala de căsătorii sau Spațiul Locativ sau Biroul de Patrimoniu.

Poate vom afla și cum este posibil ca serviciile enumerate să funcționeze la Centrul Social reabilitat cu fonduri europene nerambursabile pentru ca să adăpostească activități sociale. Să fie oare posibil să aflăm și cum a fost posibil ca să fie acordată unei asociații conduse de o angajată a primăriei o clădire din parc și să se aloce fonduri pentru reabilitarea ei iar manger de proiect să fie soțul ei la fel de angajat în Primărie? Știați că respectiva asociație nu plătește impozit pe clădire?

Dar toate la timpul lor și să avem răbdare ca justiția să își facă treaba.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Horia Mărieș la 8 noiembrie 2016 - 12:36

Abia acum observ că în OoooooDeceeee? Careianul a scris propozitia: „Un comentator permanent a postat totuşi comunicatul DNA la rubrica de comentarii, celebra rubrică dedicată denigrărilor şi injuriilor.”

Imi cer cu nemărginită umilință cuvenitele scuze pentru faptul că nu l-am citit destul de atent!

Imi pare bine totuși că finul sas careian a semnalat el însuși un fapt extrem de pozitiv și anume că acel comentator a demonstrat și de această dată lumii întregi că are aceeași „politică editorială” ca și OdeC, scriind acidulat despre pseudopenalii sătmăreni.

INCREDIBIL!

Exact la fel de „Incredibil” (ca și titlul articolului publicat de Careianul / 3 zile ago):
„GNV şi BdC reuşesc să aibă aceeaşi politică editorială!”

de Horia Mărieș la 8 noiembrie 2016 - 21:36

„Hihetetlen. Zseniális”.

Mai ales atunci când nu înțelegi absolut nimic.
Mai schimbă nene laptopul, calculatorul și o să ai cu totul alte imagini (de reclamă) pe monitor, nu din cele cu Oszetartunk, cu obținerea cetățeniei maghiare și alte parascovenii. Asta, doar atât timp cât n-o să accesezi site-ul RMDSZ-ului sau al EURROTRANS Alapitvány. O să ai o cu totul altă perspectivă asupra vieții, nu una îngustă și falsă, ca pãnă acum.

https://scontent.fotp1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14993562_1226823720713198_7112782517589183448_n.jpg?oh=9d90c4a5f0b50419a223a2937c7d9edf&oe=5898ECB5

Lasati un comentariu