Vă place cum arată biserica Sf.Apostol Andrei din Carei? Pe Harta Carei de pe pagina primăriei nu există

• publicat la: 15 noiembrie 2016
Vă place cum arată biserica Sf.Apostol Andrei din Carei? Pe Harta Carei de pe pagina primăriei nu există

Biserica Sf.Apostol Andrei din mun.Carei se află pe strada Ignișului și  este o bijuterie arhitectonică ridicată cu sprijinul enoriașilor și al parohului pr.Radu Filip, vicar foraneu.

În jurul ei se întinde un frumos parc în care putem admira o fântână arteziană dar și un bust al renumitului istoric medievist de talie europeană Francisc Pall.

În această biserică a fost sărbătorit centenarul nașterii lui Francisc Pall în luna noiembrie a anului 2011. Nume grele ale istorigrafiei românești au luat parte la manifestarea amplă de la Carei. Printre ele și acad.Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj-Napoca.

http://www.buletindecarei.ro/2011/11/%e2%80%9cnu-poti-invia-cu-adevarat-decat-in-pamantul-patriei-tale-centenar-francisc-pall.html

Și totuși, această biserică din mun.Carei nu apare  pe HARTA CAREI de pe site/ul oficial al primăriei Carei. Primarul Kovacs a frecventat  o perioadă de timp acest lăcaș de cult deci nu poate spune că nu are cunoștință de existența lui. Având în vedere că Buletin de Carei nu e la prima semnalare a acestui aspect ne putem gândi că de fapt nu se dorește  a se face cunoscută această biserică greco-catolică românească.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/biserica-sf-apostol-andrei-din-carei-exista-chiar-daca-nu-apare-pe-harta-carei.html

Între timp  se apropie  de finalizare și singura capelă mortuară din Carei  la standarde europene.

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/municipiul-carei-va-avea-capela-mortuara-la-standarde-europene.html

Cum putem să râvnim la o atmosferă de liniște și bună înțelegere în oraș dacă primăria prin administrația Kovacs  promovează astfel de  discriminări până și la obiectivele de pe harta Careiului ?

Nu vi se pare că toată această tevatură a fost  creată pentru a ascunde cheltuirea banului public careian către anumite grupuri de interes , pentru ascunderea  alocării de locuințe sociale unor  angajați ai primăriei, ai copiilor acestora precum și unor categorii care numai   cazuri sociale nu sunt?

În municipiul Carei 90% din buget e destinat cheltuielilor,  Biblioteca Municipală  arată ca în imagine

iar  primarul folosește mașina Fundației de promovare a turismului de 4 ani de zile.

http://www.buletindecarei.ro/2012/12/fundatia-grof-karoly-vrea-un-renault-masina-de-vot-udmr-aproba.html

Biserica Sf.Apostol Andrei  nu este trecută   pe Harta Carei la fel cum nu apar nici alte obiective din Carei .

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/nici-solidaritatea-membrilor-triadei-careiene-nu-poate-face-din-alb-negru-harta-carei-si-dex-ul-ofera-raspunsul.html

Credincioșii bisericii Sf.Apostol Andrei  din Carei se roagă oare în biserică inexistentă?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu