300 de poliţişti şi 160 de jandarmi pentru Revelion în Siguranţă

• publicat la: 30 decembrie 2016
300 de poliţişti şi 160 de jandarmi pentru Revelion în Siguranţă

Pentru prevenirea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetățenilor, peste 300 de polițiști sătmăreni vor fi la datorie în perioada sfârșitului de an.

Astfel, circa 200 de polițiști din structurile de ordine publică,  50 de polițiști rutieri, 25 de la investigații criminale și 35 din alte structuri, vor acţiona  în perioda 31.12.2016 – 02.01.2017, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

De asemenea, 44 de patrule de siguranţă publică, dintre care peste 3 pedestre şi 41 auto, vor acționa  zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii rutieri vor monitoriza traficul rutier pe toate arterele principale din județ pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere, cu 16 autospeciale, din care 9 dotate cu aparate radar.

Recomandăm cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă, să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice și să aibă  în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, cum ar fi:

  Nu luaţi asupra voastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate. Mai bine  folosiți cardul bancar la cumpărături, în cazul în care dețineți unul.

  Fiți prudenți în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă bunurile (portofele, genți, borsete) şi nu le depozitaţi în coşul de cumpărături de unde pot fi sustrase cu uşurinţă într-o clipă de neatenţie.

  Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi din buzunar sume mari de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora.

  În cazul în care sunteţi împinși în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani, portofelul, borseta sau geanta pentru a fi siguri că nu sunteţi victimele unor înscenări puse la cale de unul sau mai mulţi hoţi.

  Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

  Obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri, bijuterii, serviete), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate tentaţii pentru hoţi. Luați-le cu voi sau depozitați-le în portbagaj!

  În cazul în care plecaţi de acasă de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

–  Rugaţi un vecin de încredere să  ţină sub observaţie casa şi să anunţe poliţia dacă observă o persoană/persoane suspecte care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să forţeze deschiderea uşii!

–  Spuneți numai persoanelor de încredere atunci când plecaţi de acasă pentru mai multe zile!

–  Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile locuinţei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie!

–  Fiți discreți când vă pregătiți de plecare! Mai mult, nu postaţi pe reţelele de socializare perioadele şi locurile în care veţi petrece sărbătorile, deoarece persoanele certate cu legea îşi culeg informaţiile şi de pe aceste mijloace moderne de comunicare, informează Inspectoratul  Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Peste 160 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice de cu ocazia trecerii în Noul An

 Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi pe perioada acestui sfârşit de an, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

In perioada 31 decembrie – 01 ianuarie, peste 160 de jandarmi vor executa misiuni de asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică atât în municipiul Satu Mare, cât şi în localităţile Carei, Negreşti şi Tăşnad, Beltiug şi în zona de competenţă a acestora.

Pentru ca trecerea în noul an să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la aceştia.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare o serie de misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabilirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Patrulele de ordine şi siguranţă publică vor fi prezente atât în mediul urban cât şi în mediul rural asigurând liniştea cetăţenilor pe parcursul sărbătorilor specifice trecerii dintre ani. Cu acest prilej, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi sfătuieşte cetăţenii care vor participa la aceste manifestări:

– să respecte regulile stabilite de organizatori;

– să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

– să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;

– să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;

– să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;

Cu ocazia trecerii în anul 2017, Jandarmeria Satu Mare adresează tuturor sătmărenilor gânduri bune, urări de sănătate, linişte sufletească şi bucurii alături de cei dragi şi apropiaţi ! UN AN NOU RODNIC! 

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu