Acelaşi câştigător pentru Marea asfaltare de la Carei

• publicat la: 20 decembrie 2016
Acelaşi câştigător pentru Marea asfaltare de la Carei

Primăria Municipiului Carei a anunțat pe pagina sa de Facebook  în cursul zilei de  19 decembrie 2016, rezultatele licitației pentru Marea Asfaltare. Acelaşi asfaltator cu care a colaborat  în 2011 la sărăcirea  bugetului local cu 1,5 milioane lei a câştigat licitaţia.

Lucrările au fost împărțite în patru loturi, toate cele patru loturi fiind adjudecate de firma Drum Construct SRL din Pericei, județul Sălaj.

Primul lot, a cărui valoare estimativă a fost de 6,610 milioane de lei, a fost adjudecat la prețul de 3,113 milioane lei.

Al doilea lot, a cărui valoare estimativă a fost de 5,059 milioane lei, a fost adjudecat la prețul de 2,495 milioane lei.

Al treilea lot, a cărui valoare estimativă a fost de 4,799 milioane lei, a fost adjudecat la prețul de 2,525 milioane lei.

Al patrulea lot, a cărui valoare estimativă a fost de 1,513 milioane lei, a fost adjudecat la prețul de 787.407 lei. Prețurile nu conțin TVA.
Valoarea totală la care au fost adudecate lucrările cuprinse în Marea Asfaltare de către firma Drum Construct SRL este de 8,922 milioane lei, fără TVA. Primăria Carei a prevăzut pentru Marea Asfaltare suma de 17,974 milioane lei, fără TVA. În urma licitației organizate, a rezultat o economie de 9,05 milioane lei.
După anunțarea câștigătorului, ceilalți ofertanți au la dispoziție cinci zile lucrătoare pentru eventuale contestații.

În cazul în care nu vor exista asemenea contestații, pasul următor îl va constitui semnarea contractului de execuție. În cadrul Marri Asfaltări, vor fi asfaltaţi 31,889 km de străzi şi 44.200 mp de trotuare din Carei și din satul aparținător Ianculești.
Primăria Carei va continua extinderea programului de asfaltare a străzilor, lucrările urmând a fi finanțate din diferența de 9,05 milioane lei, neutilizată din creditul accesat de administrația locală.

Firma câştigătoare  este aceiaşi care a  realizat asfaltarea  din 2011 când Bugetul Local a fost păgubit cu 1,5 milioane lei deoarece nu s-a respectat  plata din credit furnizor  pe timp de 5 ani , condiţie prevăzută la licitaţie.  Plata lucrărilor a fost efectuată  la zi, suma înglobând şi  dobânzile ce ar fi trebuit plătite pe parcursul celor 5  ani.

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/asfaltarea-istorica-din-2011-a-tepuit-orasul-cu-15-miliarde-dupa-o-licitatie-trucata.html

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 20 decembrie 2016 - 13:01

În cele două articole (mă refer și la cel de la link, cel din 17 ianuarie 2016) se afirmă că „în 2011 Bugetul Local a fost păgubit cu 1,5 milioane lei deoarece nu s-a respectat plata din credit furnizor pe timp de 5 ani, condiţie prevăzută la licitaţie. Plata lucrărilor a fost efectuată la zi, suma înglobând şi dobânzile ce ar fi trebuit plătite pe parcursul celor 5 ani.” Se mai afirmă și „Menţionăm că deţinem toată documentatia care atestă cele afirmate”.

Ar fi, cred eu, foarte simplu și chiar util să se prezinte public cele câteva documente ce demonstreză că „bugetul local a fost păgubit” și că „licitația (din 2011) a fost trucată”. Probabil că ceva lucrări de asfaltare s-au executat totuși și în 2011-12, chiar dacă au fost de calitate foarte proastă, altfel Primăria municipiului Carei n-ar fi plătit nici un ban, nu-i așa?

Bref: ar fi foarte interesant de știu de către contribuabilii careieni, de către cei care își plătesc la timp și conștiincios impozitele în Carei și printre care – cu mare mândrie proletară – mă număr și eu (nu este cazul primarului Kovács fiindcă dânsul este sărac lipit, este egy szegény és nagyon csoró gróf, dânsul are doar linii trase ín declaratia de avere, ín afară de veniturile declarate ca fiind obinute din salariul de primar), cu cât, dar până la ultimul leu, a fost tras în piept bugetul local urmare afacerii puse la cale în 2011 de patronul SC Drum Construct SRL din Pericei (sic!) județul Sălaj și primarul municipiului Carei, distinsul domn ing. Eugen Kovács Jenö.

Ca să știm și noi o treabă certá, bine dovedită, blindat documentată, nu numai supoziții sau bârfe și ca să știm ín avans cam ce ne așteaptă urmare actualelor acțiuni mărețe (cittește „afaceri dubioase”) numite „Marea Asfaltare ediția 2016”.
Cu mulțumiri anticipate.

de Horia Mărieș la 28 decembrie 2016 - 12:02

Niciunul dintre ofertanți nu a depus contestație la licitația organizată de către Primăria Carei pentru Marea Asfaltare. Termenul de depunere a contestațiilor a expirat marți, 27 decembrie 2016, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

Bravo! Felicitări! Succesuri!

Drum Construct are drumuri oable in față. Doar „cazier” în spate.
Nici un obstacol pentru incasat și mânărit bănuții primăriei, adică pe cei ai contribuabililor careieni.

de Horia Mărieș la 29 decembrie 2016 - 19:42

Primarul Eugen Kovacs și directorul firmei Drum Construct SRL Pericei, Szoboszlai Attila, au semnat astăzi, 29 decembrie 2016, contractul de execuție pentru Marea Asfaltare, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

”Pentru noi este o plăcere să lucrăm din nou în municipiul Carei. Am avut o relație foarte bună cu administrația locală și la asfaltarea precedentă. Sunt convins că vom avea aceeași relație și la actualele lucrări”, a declarat directorul firmei Drum Construct SRL Pericei, Szoboszlai Attila.

Cred și eu că pentru Drum Construct din Pericei (sic!) este o mare plăcere!
Eu unul rămân în continuare curios să aflu detalii, dar blindate de documente, așa cum ni s-a promis, referitoare la lucrările de asfaltare, executate tot în Carei, tot de cei de la Pericei, prin anii 2011-2012.

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/acelasi-castigator-pentru-marea-asfaltare-de-la-carei.html#comment-53437

Până la urmă ce (asfalt) a mai rămas din cei 1,5 milioane nu știu de lei ” prăpădiți/pierduți” de Primăria Municipiului Carei?
Nu de alta, dar parcă n-au trecut de atunci decât 4-5 ani.
Totuși, asfaltul nu se evaporă chiar atât de repede!

Lasati un comentariu