Cine încurajează acţiuni de umilire a românilor în Ungaria?

• publicat la: 5 decembrie 2016
Cine încurajează acţiuni de  umilire a românilor în Ungaria?

Suntem în plină campanie electorală şi surprizele de pe ultima sută de metri nu întâzie să apară.  Una din vocile  care ia  atitudine cu subiect şi predicat împotriva nedreptăţilor  de care au parte românii din zona Covasna -Harghita a decis că a venit momentul să candideze pentru ca să asigure o mai bună reprezentare a celor ce nu fac compromisuri cu  patria şi neamul românesc.  Decizia nu a rămas netaxată de …,,admiratorii ,,    din umbră.

Asaltul asupra românilor care au spirit civic si nu se lasă intimidati de presiunile la care sunt supuşi pentru curajul de a-si spune părerea se acutizează pe zi  ce trece  si pe măsură  ce ne apropiem de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

Nu numai Buletin de Carei a intrat în vizorul grupului radical care  are aversiune faţă de tot ceea ce este românesc ci  si români din alte regiuni ale României. Unul dintre acestia este Dan Tănasa, candidat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 pentru un loc de deputat din partea ANR.

Dan Tănasă are la activ  zeci de  procese câştigate în instanţă împotriva  extremismului  maghiar. Faptul nu a rămas ,,nepedepsit,, tocmai de către cel cocoloşit  de autorităţile române pe vremea când era angajat al statului român. Ingăduinţa manifestată la batjocorirea Eroului National Avram Iancu  a dat ocazia   la  repetarea  gestului, de această dată  în Ungaria, la 60 de km de municipiul Carei.

În timp ce autoritățile de la Budapesta au interzis diplomaților maghiari să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, aceleași autorități din Ungaria au permis batjocorirea  lui Dan Tanasa  într-o piață publică din orașul Nyíregyháza.

http://www.dantanasa.ro/exclusiv-stupefiant-cum-am-fost-batjocorit-intr-o-piata-publica-din-ungaria-chiar-de-ziua-nationala-a-romaniei/

Acesta solicită public Ministerului Afacerilor Externe de la București să ia pozitie faţă  de evenimentul public  ruşinos pentru Ungaria anului 2016    într-un oraş de talia  Nyiregyhaza în prezenţa  unui numeros public printre care si oficiali ai statului maghiar.

O lipsă de reacție a Ministerului Afacerilor Externe de la București la această batjocorire publică a unui  cetățean român și persoană publică, nu poate echivala decât cu o încurajare a acestor fapte.

Buletin de Carei

comentarii

de El la 5 decembrie 2016 - 17:08

Ungurii care au participat la eveniment in Mestecanis, in piata publica sunt psihopati, retarzi, inapoiati pana la epoca de piatra si dincolo de ea, dar mai mult decat atat sunt frustrati si neputinciosi ba mai au si fetisuri gen spanzurat papusi, scuipat poze etc, le dorim insanatosire grabnica ai CAT MAI MUUUULTA CALDURA cand ajung unde trebuie.

de emil la 5 decembrie 2016 - 17:28

Cum cine incurajeaza? Guvernul actual al Ungariei! Nu e clar inca faptul ca guvernul respectiv si-a insusit ungarismul – din moment ce nu au nimic de sarbatorit de ziua nationala a Romaniei, ba chiar e tragedie pentru Ungaria – si a dat liber la manifestari ungariste pe teritoriul statului ungar? De acum incolo ne putem astepta la orice.

Lasati un comentariu