Cluj Napoca mai inaugurează o bază sportivă iar judeţul Satu Mare e singurul fără Sală Polivalentă

• publicat la: 2 decembrie 2016
Cluj Napoca mai inaugurează o bază sportivă iar judeţul Satu Mare  e singurul fără Sală Polivalentă

Municipiul Cluj-Napoca are de astăzi cea mai modernă bază sportivă și de agrement publică din România, o investiție pe 10 hectare de teren, ridicată la 10 milioane de lei.

Tot la Cluj Napoca există şi o Sală Polivalentă. La fel şi la Zalău, mai aproape de Carei. Municipiul Zalău abundă de terenuri de sport şi săli adecvate practicării sportului de masă. Nici  Oradea nu e mai prejos când vine vorba de spaţii  potrivite pentru practicarea sportului.

Când vine vorba de judeţul Satu Mare lucrurile stau cu totul altfel. Suntem singurul judeţ  care NU ARE nici o Sală Polivalentă.

Şi nu vorbim aici de discuţii purtate pentru a avea sau nu un astfel de lăcaş dedicat activităţilor sportive ci de fapte concrete.

La fel stau lucrurile şi  în municipiul Carei unde totul se  construieşte în funcţie de interesul şi relaţia  cu cei din conducerea oraşului.

Puteam să avem încă din 2008 un bazin de înnot acoperit dar interesul grupului apropiat de conducerea de atunci a oraşului nu a corespuns cu interesul pentru nevoile careianului şi terenul solicitat este şi astăzi  bază pentru mormane de moloz ale unei firme…  favorite.

Avem în centrul oraşului un teren ce face parte din domeniul public, teren pe care s-a construit o sală de sport pentru CT Iuliu Maniu şi care  la ora actuală este  înconjurată de un depozit mobil de gunoaie din construcţii . Mobil fiindcă se goleşte pentru o perioadă după semnalările Buletin de Carei şi se alimentează din nou cu moloz  când au loc aici competiţii sportive internaţionale care nu sunt organizate de Primărie.

..imagini de la a V-a ediţie a Memorialului Mircea Dohan la handbal

Spaţiul a făcut chiar obiectul unui proiect al consilierului Ilie Ciută care dorea  construirea în jurul acestei săli de sport a unui patinoar în suprafaţă de 1200mp şi a numeroase spaţii pentru recreere şi practicare sport de masă. Cu investiţii minime din partea bugetului local şi cu termene strânse de realizare şi posibilităţi de recuperare în scurt timp a investiţiei după modelul aplicat de el la societatea  sa de producţie.

Machetele prezentate în primăvara acestui an au fost desfiinţate pur şi simplu de presa aservită primarului ce vedea în ele recunoaşterea neputinţei administraţiei locale din ultimii 8 ani de a se preocupa de soarta acestui teren şi de posibilităţile de relaxare ce ar fi trebuit asigurate pentru toţi contribuabilii careieni .

În mod surprinzător pentru cei neavizaţi dar  previzibil pentru cunoscătorii metodelor de lucru ale actualei administraţii,  a fost accesat un proiect de amenajare a unui spaţiu de recreere ce cuprinde un patinoar  cu suprafaţă redusă cu 50% faţă de cel din centru şi centre de relaxare similare celor din macheta prezentată  în martie 2016 de consilierul Ciută doar că spaţiul ales a fost unul din apropierea locuinţei viceprimarului, în vecinătatea fostei pieţe  de animale.

Sala sportivă din spatele Băii Comunale  rămâne pe mai departe o insulă în mijlocul unei mări de mocirle când plouă sau de peisaj selenar în rest.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/parinti-careieni-cu-spirit-civic-bravo-lor.html

Domeniul public ce o înconjoară  este  o locaţie centrală bine amplasată , cu acces facil  şi pentru copii neînsoţiţi. Doar dacă sunt alte interese pentru  folosinţa acestui teren sau cedarea sa se explică refuzul adminsitraţiei locale de a amenaja şi aici un spaţiu de recreeere la care să taie panglica primarul  şi să dispară astfel  imaginea  actuală de maidan.

Orgoliile şi interesele financiare  ale celor aflaţi vremelnic la nivel de conducere a destinelor unor localităţi  aduc  deservicii  omului de rând, careian în cazul nostru, care priveşte cu jind la ce  realizează unii gospodari pentru concetăţenii lui.

Toate judeţele şi localităţile din jurul nostru au prosperat în ritm alert  pentru că au avut parte de conducători sensibili şi la nevoile cetăţeanului obişnuit.

În decembrie 2016, judeţul Satu Mare nu are nici măcar o Sală  Polivalentă  iar în municipiul Carei nu există o sală cu tribune  în adevăratul înţeles al cuvântului  sau un stadion unde să nu te ruşinezi când trebuie să trimiţi 400 de elevi participanţi la o competiţie la toaletele de afară pentru că la altele nu au acces.

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/avem-un-stadion-si-un-viceprimar-fost-fotbalist-ce-facem-cu-ei.html

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu