DIICOT confirmă: Copiii careieni din reportajul The Sun nu au fost exploataţi

• publicat la: 20 December 2016
DIICOT confirmă: Copiii careieni din reportajul The Sun nu au fost exploataţi

Procurorii DIICOT vor clasa până la sfârşitul anului dosarul deschis pentru fapta de exploatare de minori, în cazul copiilor care ar fi fost folosiţi de părinţii lor la ambalarea jucăriilor din ouăle Kinder, anunţul fiind făcut de un anchetator, scrie News.ro.

http://www.news.ro/justitie/dosarul-exploatarii-de-minori-in-cazul-copiilor-folositi-la-ambalarea-jucariilor-din-ouale-kinder-va-fi-clasat-1922404120142016121616436490

Până la sfârşitul anului, dosarul care îi priveşte pe părinţii care şi-ar fi folosit copiii la ambalarea jucăriilor Kinder se va închide, deoarece nu există indicii că minorii au fost exploataţi.

“Copiii nu au absenţe la şcoală, sunt îngrijiţi şi nu s-au descoperit dovezi că minorii au fost exploataţi de către familiile lor”, a declarat, marţi, un procuror din cadrul DIICOT.

Pe 23 noiembrie 2016, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a început urmărirea penală in rem, pentru fapta de trafic de minori, în sensul exploatării prin muncă forţată, în cazul copiilor folosiţi la ambalarea jucăriilor din ouăle Kinder.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 21 December 2016 - 00:00

N-aveam nici un dubiu.
Eram convins de faptul că “Copiii careieni din reportajul The Sun nu sunt exploatați”.
Am și scris despre chestia asta.
Pentru atâta lucru nu era cazul să fie demarată o ditamai anchetă DIICOT.

Dar era cazul să fie demarată o anchetă serioasă DIICOT care să facă săpături în ce privește implicarea firmei aceleia fantomă numită Prolegic de pe str. Căplenilor.
Fiindcă firma respectivă nu lucra numai cu familia Jurj despre care a scris The Sun ci cu multe alte persoane de prin zona Careiului.
Articolul scris in News.ro de Virgil Burla | astăzi, 16:41, nu aduce practic nimic nou față de ce știa deja. S-a copiat ce se știa deja.
Dar nici nu scrie nimic despre rezultatele vre-unei anchete făcută de DIICOT la Romexera şi Prolegic, firme ale căror nume apar în materialul cotidianului The Sun. Nici articolul din Cotidianul nu aduce nimic nou.

Din acest motiv eu unul sunt de părere că ancheta DIICOT încă nu s-a finalizat.
Iar dacă s-a finalizat, atunci procurorii DIICOT par să fie niște amatori, niște copiii care ar trebui să mănânce acum de sărbători numai ouă de ciocolată Kinder. Având mare grijă să nu înghită și jucăriile din plastic.

de robi la 21 December 2016 - 23:16

am auzit ca firma de la carei are legatura cu ceva tulipan si ca de acolo a pornit

Lasati un comentariu