Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun Carei 2016

• publicat la: 16 decembrie 2016
Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun Carei 2016

,,Vin colindătorii, cum veneau odată, lerui ler
Să colinde-n seara asta minunată, lerui ler…,,

Cei care iubesc  şi apreciază obiceiurile şi tradiţiile din preajma sărbătorilor de iarnă ce vestesc Naşterea  Mântuitorului sunt aşteptaţi vineri, 16 decembrie 2016, de la ora 17,30  la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de către Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul  Carei. Locul de desfăşurare este Castelul Karolyi din Carei.

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelenţă evenimentul din istoria mântuirii care aduce cea mai mare bucurie în sufletele şi în casele credincioşilor. Cu adevărat, Naşterea Domnului poate fi socotită sărbătoarea dragostei divine si învingerea egoismului din sufletele noastre. Incă din momentul Naşterii Domnului, cosmosul nu a rămas dator, ci a răspuns cu darurile sale la darul primit de la Dumnezeu: pământul a oferit peştera, îngerii cântarea de bucurie, magii darurile, iar darul oferit lui Dumnezeu din partea întregii umanităţi a fost Preasfânta Fecioară Maria, care va deveni prin harul Duhului Sfânt: Născătoare de Dumnezeu, Maică si Fecioară.

Şi pentru ediţia din acest an şi-au anunţat participarea  numeroase grupuri de colindători de pe întreg cuprinsul judeţului precum şi din judeţele limitrofe Bihor şi Sălaj. Fiecare dintre aceste grupuri va prezenta momente specifice zonei din care provin. Vor fi prezenţi pentru pentru prima dată la acest Festival  corul Francisc Hubic din Oradea şi un grup   de colindători  din Turţ şi de la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhart.

Mulţumim şi pe această cale colaboratorilor şi   oamenilor de  bine care au făcut posibilă continuitatea acestui Festival de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de  ASTRA Carei.

Intrarea gratuită.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu