Magician sau şarlatan?

• publicat la: 31 decembrie 2016
Magician sau şarlatan?

Bucurie mare la primăria Carei la confirmarea oficială a executantului lucrărilor de asfaltare a unor străzi  din oraş. Care bucurie am vrea să fie reflectată şi  pentru  careieni prin recuperarea pagubei de 1,5 milioane lei din anul 2011( adică 15 miliarde lei) şi prin executarea de lucrări de calitate nu doar de  turnare de covor asfaltic fără nici  o  intervenţie  de asigurare a unei baze solide a drumului ce să permită menţinerea pe perioadă îndelungată a   calităţii investiţiei.

Păcat că nici această bucurie nu este deplină pentru  cel ce îşi exprimă satisfacţia făcând aluzii răutăcioase la adresa celor care nu îi împărtăşesc convingerile , discriminările şi  abuzurile. Sau e vorba doar de complexe, frustrări pe plan personal?  Nu e de joacă cu politica când  cei care depind  vital  de ea se simt  deconspiraţi.

Ca un adevărat magician, primarul a reuşit   să ofere tot creditul obţinut de primărie în 2011 pentru plata pe timp de 5 ani a lucrărilor de asfaltare  executantului care acceptase  plata lucrării prin credit furnizor.  Cât ai zice Hocus-Pocus, cele 15 miliarde  care   reprezentau  dobânzi pe cei 5 ani  s-au scurs în buzunarele potrivite  şi indicate de bagheta magicianului. Cel păgubit , tot careianul de rând. În timp ce unii îngheaţă în locuinţele primăriei Carei alţii  se bucură de păcăleala trasă careienilor plătitori de taxe şi impozite. Ca de obicei, instituţiile statului nu sunt interesate de recuperarea pagubei create bugetului local când vine vorba de Republica de la Carei.

Cert e că Magiile sau jongleriile cu banii oraşului  îi reuşesc mai bine decât cele cu fondurile personale deoarece pe plan profesional are la activ 4 falimente ale  tot atâtor firme personale cu numitor comun producţia de mobilier, falimente în urma cărora a rămas cu datorii de miliarde la bugetul de stat că  pe plan local   a acţionat bagheta magică şi …au dispărut. Cu reţinere pe salar, datornicul primar  se agaţă  acum de comunicatorii mercenari care să scoată în locul său castanele fierbinţi. La final de an, era binevenit un mesaj de compasiune pentru femeia care a îngheţat în camera sa din blocul primăriei Carei  şi  pentru care medicii nu garantează că îi pot salva picioarele.

Poate Anul care vine să fie mai plin de înţelepciune , toleranţă, locuri de muncă şi  belşug şi pentru careianul de rând.

De urat, am mai ura,
Dar mă tem că va-nsera,

Ia mai mânaţi flăcăi,

Și sunați din zurgălăi.

Măi, hăi, hăi…

 

 

Buletin de Carei

PS

ȘARLATÁN, șarlatani, s. m. Persoană necinstită care profită de naivitatea sau de buna-credință a cuiva; înșelător.

Lasati un comentariu