Peste 230 de colindători la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun Carei 2016

• publicat la: 17 decembrie 2016
Peste 230 de colindători la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun Carei 2016

Vineri 16 decembrie a avut loc cea de-a treia ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de către Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul  Carei. Au fost prezente nu mai puţin de 12 grupuri care au însumat peste 230  de colindători din toate zonele folclorice ale judeţului şi din Oradea. Spectatorii au trăit momente emoţionante  în faţa atâtor datini readuse la lumină de păstrătorii tradiţiilor  strămoşeşti. Interiorul de casă ţărănească  românească cu şterguri şi cu icoane a întregit atmosfera specifică Sărbătorilor de iarnă.

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelenţă evenimentul  care aduce cea mai mare bucurie în sufletele şi în casele credincioşilor  iar vestea naşterii Pruncului Sfânt a fost adusă la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun de la Carei de Ansamblul folcloric „Cununița Năzdrăvană” , coordonatori Maria Carmen Sas  si Leontina Dorca, corala Armonica de pe langa biserica ortodoxa Sf Mihail si Gavril, dirijor Ionel Tordoi,  Ariana Astalîş   una dintre elevele profesoarei Mariana Vulcan de la Clubul Elevilor Carei, Corindatorii din Andrid coordonator înv. Mircea Gădag, Corala Francisc Hubic  de pe lângă Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea, dirijor prof.  IRINEL-MARIA BĂJENARU, Ansamblul Oasul de pe langa Casa de Cultura Negresti Oas, Ansamblul Urmnasii lui Lucaciu din Lucăceni coordonator Mirela Horgoş,  Corul Bisericii ortodoxe Sf Mihail si Gavril din Sanislau dirijor Bogdan Zonocan, Corul AXIOS al Liceului Teologic Ortodox Nicolae Steinhart Satu  Mare, dirijor prof. Vraja Alin, CRAII de la Ianculeşti,    Grupul  folcloric Nepotii Iancului din Marrna Nouă coordonator lelea Victoria şi prof.Viorica Tomai şi nu în ultimul rând  grupul format din Ansamblul  Florile Turţului de pe lângă Liceul Tehnologic Anghel Saligny coordonatori profesoarele Monica Ghiz, Maria Negru, Rodica Doroş , grupul Corindătorii de la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhart  coordonator profesor Loredana Botiş, regizorul Dorel Iurcencu  şi interpreta Angela Muntean culegător şi păstrător de tradiţii .

Programul s-a întins pe durata a trei ore, timp în care publicul a cântat  alături de colindători dar au fost momente când s-a ridicat în picioare pentru  a-şi manifesta recunoştinţa şi mulţumirea pentru evoluţia artiştilor.

Asociaţiunea ASTRA Carei a oferit tuturor Diplome de Excelenţă  şi un pacheţel simbolic. Conducerea  Despărţământul  ASTRA Carei , preşedinte Daniela Ciută, vicepreşedinţi prof. Marius Coşarcă şi prof. Lililana Sorian aduce mulţumiri  tuturor  celor care au sprijinit această a treia ediţie a Festivalului de Datini  de la Carei precum şi grupurilor participante care au depus eforturi  pentru a face deplasarea la Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de Farcau Mariana la 17 decembrie 2016 - 11:49

Felicitari celor care s-au implicat pentru ca aceasta a treia editie a Festivalului de Datini de la Carei sa fie posibila.Felicitari tuturor celor care au participat,indeosebi Coralei Francisc Hubic de pe langa Manastirea Franciscana Maica Domnului din Oradea,dirijor prof.IRINEL-MARIA BAJENARU.

de Prof.Viorica Boldur la 17 decembrie 2016 - 17:55

Doresc si eu sa adresez multumirile mele tuturor celor care au muncit pentru a realiza evenimentul cultural inaltator la care am asistat,fie ei colindatori,artisti,copii,tineri si mai putin tineri,instructori care i-au invatat sau,pur si simplu persoane care au avut o contributie de orice fel la buna desfasurare a celei de a treia editii a Festivalului de Datini de la Carei.Felicitari sincere tuturor participantilor si multumiri organizatorilor!SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI!

de Sanda Tentis la 18 decembrie 2016 - 03:47

Felicitari celor care au organizat dar mai ales celor care se ocupa de instruI really adulti lor si a copiilor.E o munca uriasa si o daruire sufleteasca in fata carora ma inclin cu tot respectul.

de othilia la 18 decembrie 2016 - 20:27

Felicitari pentru toata oboseala si jertfa facuta in Numele Domnului Isus. Dumnezeu sa va rasplateasca!

de Birta B. la 19 decembrie 2016 - 07:52

A fost o seara placuta,frumusetea colindelor ne-a uns sufletele.Multumiri celor ce s-au implicat in realizarea evenimentului.
Craciun fericit si La Multi Ani!

Raspunsuri

Lasati un comentariu