REVOLTĂTOR. Şi acest tricolor de la bustul Eroului Naţional Avram Iancu a dispărut fără ca organele de ordine să ia măsuri

• publicat la: 19 decembrie 2016
REVOLTĂTOR. Şi acest tricolor de la bustul Eroului Naţional Avram Iancu a dispărut fără ca organele de ordine să ia măsuri

La data de 1 Decembrie 2016 a fost pus  tricolor nou la bustul lui Avram Iancu din municipiul Carei în locul celui înlăturat  odată cu coroana uscată cu care  a fost batjocorit Eroul NAŢIONAL.

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/tricolor-la-bustul-lui-avram-iancu-din-carei.html

Nici  acest tricolor nu a rezistat mai mult de câteva zile. Urmare a sesizării Poliţiei Locale  ni s-a comunicat că Tricolorul a fost înlăturat  ,,de doi tineri cu scurte negre cu glugă la ora 23,59  dar …imaginile  de pe camerele de supraveghere nu ne  permit identificarea lor,,.

În municipiul Carei cu primar şi viceprimar de la UDMR Carei nu este posibilă identificarea persoanelor care profanează bustul unui Erou Naţional  dar este posibilă profanarea lui Sistematică la fel cum este posibilă şi inexistenţa claselor de meserii cu predare în limba română sau a blocării vizibilităţii  Monumentului Ostaşului Român prin încercuirea lui cu tuia de peste 9 m înălţime sau a propunerii desfiinţării Şcolii Vasile Lucaciu  sau a folosirii apei termale ca resursă naturală  în mod gratuit pentru activităţi comerciale aducătoare de profit.

Pentru acest ultim aspect nimeni de la vreo direcţie economică a organelor competente nu se sesizează deşi statul român este cel prejudiciat, acel stat care asigură  salarii pentru medici, profesori şi chiar poliţişti.

Bustul lui Avram Iancu din municipiul Carei devine din ce în ce mai deranjant pentru anumite persoane care beneficiază de o curioasă protecţie din moment ce nu se depune nici un efort pentru identificarea lor.

Poliţia Locală este în subordinea Primăriei Carei  care nu investeste pentru  asigurarea de camere de supraveghere performante în punctele cele mai vizate de ..recidivişti.

Primăria Carei a discutat în şedinţa CL  din martie 2013 despre..modernizarea zonei în care este amplasat bustul lui Avram Iancu  urmând ca acesta să fie demolat  dar nu  se specifică că se va asigura susţinere financiară pentru refacerea lui aşa cum reiese din materialele de la acea dată.

Manifestările ample de la comemorarea lui Avram Iancu  organizate de ASTRA Carei din ultimii ani au deranjat peste poate  conducerea oraşului care nu mai doreşte platou pentru întâlnirea moţilor din Câmpia Careiului ci doreşte iarbă verde şi flori ca la Viena.

Nici linşajul mediatic declanşat după dezvăluirea intenţiilor de demolare a bustului lui Avram Iancu nu reuşeşte să ne clatine  credinţa  şi respectul pentru Eroii noştri naţionali  aşa că vom continua mereu  să semnalăm derapajele de la civilizaţie şi bună purtare din municipiul multietnic condus doar de UDMR Carei.

Articolele din care răzbate neorevizionismului revanşard, şovin şi exclusivist etnic  promovate de  presa de casă a primarului  au urmări în consecinţă.

În august 2014 placa  de la bustul lui Avram Iancu a fost vandalizată fără a se găsi autorii. Deşi s-a încercat  insinuarea ideii de desprindere a plăcii , e curios cum aceasta s-a rotit în căderea de câţiva zeci de centimetri şi a căzut taman cu faţa în sus ca în imagine fără a lua în considerare că s-a făcut ţăndări  alunecând   o jumătate de metru.

În acest an, la data de 16 octombrie , pe capul lui Avram Iancu a fost pusă o coroană de flori uscate după ce în prealabil a fost  pus un tricolor în jurul bustului său. nici atunci camerele de supraveghere nu au reuşit să distingă  infractorii aşa că încurajaţi de lipsa de reacţie a organelor de asigurare a ordinii publice aceştia au revenit după  apariţia tricolorului românesc.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/bustul-lui-avram-iancu-batjocorit-la-carei-orasul-impartit-oficial-in-perimetre-etnice.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/avram-iancu-proclamat-erou-al-natiunii-romane-la-carei-se-incearca-inlocuirea-bustului-sau.html

Eforturile  primăriei de a ascunde tot ce este românesc în Carei, de a desfiinţa şcoli româneşti şi  clase cu predare în limba română la învăţământul profesional  dau roade în  lipsa oricărei reacţii a reprezentanţilor statului de drept.

Până când  trebui să mai tolerăm  obrăznicia  unei conduceri  care  arată dispreţ pentru tot ce este românesc în Carei?

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu