Tăiatul porcului la Căminul de bătrâni alias Centrul Alexandru

• publicat la: 19 decembrie 2016
Tăiatul porcului la Căminul de bătrâni alias Centrul Alexandru

Beneficiarii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială (CIAS) ALEXANDRU din Carei au avut parte vineri, 16 decembrie 2016, de un tăiat de porc în stil tradiţional, care să le reamintească de clipele petrecute în familie. Acţiunea a fost organizată cu sprijinul unor sponsori generoşi, care au reuşit să aducă o rază de bucurie pe chipurile beneficiarilor acestui Centru din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGAPC) Satu Mare.

Acţiunea a început dimineaţa devreme, cu înjunghierea şi pârjolirea porcului donat de omul de afaceri Czier Attila din Urziceni. Au fost preparate: jumere, cârnaţi, grătare şi un gulyas foarte gustos. În pofida frigului, beneficiarii au asistat la toate activităţile, ba chiar au dat o mână de ajutor personalului.

Iniţiativa inedită a fost apreciată de oficialităţile prezente la acţiune. Au fost  invitati  primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, consilierii judeţeni din Carei Rodica Maxi, Pacz Camelia şi Pinter Jozsef, prim adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, locotenent-colonelul Constantin Ganea. Conducerea DGASPC Satu Mare a fost reprezentată de: directorul general Mariana Dragoş şi de directorul adjunct Eugenia Ardelean. Oficiile de gazdă au fost făcute de directorul CIAS ALEXANDRU, dr. Dora Barth.

În încheiere, beneficiarii au cântat colinde atât în limba română cât şi în limba maghiară în faţa bradului de Crăciun împodobit din holul Centrului. Apoi au degustat:  jumerele, cârnaţii, grătarele şi gulyaşul preparat special pentru ei.

„Prin această acţiune, am dorit ca beneficiarii din Centrul nostru să îşi reamintească de clipele asemănătoare pe care le-au petrecut în trecut în sânul familiilor lor. Mulţumim pe această cale sponsorilor generoşi, care ne-au ajutat să realizăm acest tăiat de porc în stil tradiţional. Având în vedere succesul obţinut, am decis să organizăm o acţiune asemănătoare şi în luna decembrie a anului viitor”, a declarat directorul CIAS ALEXANDRU, dr. Dora Barth.

 

comentarii

de ion la 19 decembrie 2016 - 15:29

Ai dorim din tot sufletul d nei Dora sa lucreze si cu salariatul surdo-mut care nu stie sa scrie si sa citesca .

Lasati un comentariu