Tricolor la Bustul lui Avram Iancu din Carei

• publicat la: 1 decembrie 2016
Tricolor la Bustul lui Avram Iancu din Carei

De 1 Decembrie 2016  am pus un nou tricolor la bustul lui Avram Iancu din municipiul Carei, la bustul care se doreşte a fi demolat pentru a se moderniza zona dar fără a fi cuprinsă în cheltuieli suma pentru un nou bust.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/bustul-lui-avram-iancu-din-carei-este-propus-spre-demolare.html

Interviul acordat de primarul Kovacs în  martie 2013  este foarte elocvent în acest sens.

Bustul lui Avram Iancu din municipiul Carei este monitorizat de camere video de supraveghere de către Poliţia Locală din subordinea Primăriei Carei. La data de 16 octombrie 2016 bustul lui Avram Iancu a fost batjocorit  prin aruncarea de coroane uscate pe capul acestuia fără ca autorii să fie traşi la răspundere.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/bustul-lui-avram-iancu-batjocorit-la-carei-orasul-impartit-oficial-in-perimetre-etnice.html

Pentru că fiecare bust al careienilor maghiari are un simbol al poporului căreia îi aparţine am considerat că  trebuie scos în evidenţă faptul că şi Avram Iancu este  fiul poporului român al cărei Erou Naţional a fost declarat recent de către Parlamentul şi preşedinţia României.

Poate de această dată camerele de supraveghere vor fi urmărite mai îndeaproape de agenţii de la dispeceratul Poliţiei Locale pentru a se asigura  respectarea acestui bust al unui Erou Naţional al României.

Ce vesti mai aveti, voi români, despre Iancu,
Să spuna ce stiu, toţi acei care ştiu!
Ce veşti să avem, suntem oastea lui Iancu,
La Tebea, la CAREI, eroul e viu!

Si nu e român omul care în viaţă,
Odată măcar, intr-un ceas minunat,
Pe sine privindu-se parcă în faţă,
Lui Iancu Avram nu i s-a închinat.

Tu Iancule sfânt ne-ai purtat idealul,
La Tebea venim, fii tăi te cinstesc.
Lui Iancu-nchinare! Trăiască Ardealul!
Trăiască întregul popor românesc!

Trăiască Duhul lui Iancu, trăiască moţul între moţi,
Câmpia Libertăţii spune, că Avram Iancu suntem toţi!

Buletin de Carei

comentarii

de DACIA la 3 decembrie 2016 - 09:04

nu inteleg ce il deranjeaza asa de mult pe primar un bust al unui erou care nu mai traieste. Daca era viu si putea votbi am mai fi inteles dar asa ce treaba are cu mutatul si demolatul acestui bust?

de emil la 3 decembrie 2016 - 10:13

@ DACIA
Explicatia este simpla: primarul este deranjat de tot ce „strica” aspectul unguresc al orasului. De aceea zona din centrul vechi a fost „modernizata” cu bustul „contemporanului” Petofi la vedere, iar „modernizarea” de pe artera Oradea – Satu Mare trebuie sa insemne inlaturarea „invechitului” Avram Iancu. Problema maxima a lui legelista Jeno este ca nu poate inlatura Monumentul Ostasului Roman de pe artera principala. Si atunci il „impacheteaza” cu tuia.

Lasati un comentariu