Uniunea Românilor din România

• publicat la: 17 decembrie 2016
Uniunea Românilor din România

La cât de aberante sunt legile referitoare la campania electorală era normal ca şi legile electorale să fie la fel de aberante. De exemplu, în judeţul Covasna, doi membri ai PMP au ajuns parlamentari cu un număr de voturi extrem de mic: Octavian Goga a prins un mandat de deputat cu numai 1.967 de voturi, iar Gheorghe Baciu a intrat în posesia unui mandat de senator cu doar 2.066 de voturi. Ca independent ai nevoie de aproximativ 18.000 de voturi pentru a ajunge deputat şi de un număr dublu de voturi pentru a deveni senator, în schimb, dacă faci parte dintr-un partid, iată că sunt suficiente atâtea voturi câte are nevoie un primar dintr-o comună uitată de lume. Aberant este şi faptul că ajung în Parlament activişti ai partidelor care în judeţele lor nu au făcut pragul electoral, iar membrii partidelor care au trecut pragul rămân pe margine.

Pe lângă cei doi parlamentari PMP, în judeţul Covasna mai sunt patru parlamentari, toţi de la UDMR. În judeţul vecin şi prieten Harghita, toţi parlamentarii aleşi pe 11 decembrie sunt de la UDMR. Conform agenţiei Agerpres, în ultimii 12 ani nu s-a mai întâmplat ca românii din Harghita să nu fie reprezentaţi în Parlament.

Cu două-trei mii de voturi de căciulă au ajuns în Camera Deputaţilor, din nou, toţi reprezentanţii minorităţilor. Şi cei de la Uniunea Polonezilor din România, şi cei de la Uniunea Sârbilor din România, şi cei de la Uniunea Croaţilor din România ş.a.m.d. Pentru judeţele în care românii sunt minoritari poate că ar trebui înfiinţată Uniunea Românilor din România, pentru ca şi românii din judeţele respective să fie reprezentaţi în Parlamentul României. Ori suntem politically correct până la capăt, ori nu mai suntem.

Sorin Avram , cotidianul.ro

La Tulcea, un fost consilier UDMR din judeţul Harghita, va fi deputat UDMR de Tulcea, cu 245 voturi, Jozsa-Svella Ildiko-Beata, scrie pe facebook Cristian Andrei de la Agenția de Rating Politic. Şi la Constanţa UDMR va avea un deputat cu 900 de voturi obţinute după cum afirmă chiar el, aici.

În acest timp, în judeţul Satu Mare, în municipiul Carei, potrivit planului oficial de şcolatizare publicat pe site ul Inspectoratrului Şcolar judeţean, copii românilor nu  se pot pregăti pentru meseriile de ospătar, vânzător, plăpumar, tapiţer, sudor sau electronist decât în clase cu limba de predare maghiara.

Niciunul dintre candidaţii de parlamentar ai partidelor  româneşti din judeţul Satu Mare nu a dezbătut acest subiect şi nici nu au luat atitudine.

Buletin de Carei

comentarii

de emil la 17 decembrie 2016 - 18:48

Uniunea Romanilor Minoritari din Romania ar trebui sa se infiinteze in Harghita si Covasna.

de maria la 17 decembrie 2016 - 19:54

si acolo e mai bine decat la carei unde deja vor sa desfiinteze scoala vasile lucaciu si sa o ia episcopia care a scos afara clubul elevilor

Lasati un comentariu