A provocat un accident şi crezând că va scăpa de răspundere, a părăsit locul faptei

• publicat la: 9 ianuarie 2017
A provocat un accident şi crezând că va scăpa de răspundere, a părăsit locul faptei

Un conducător auto care a accidentat doi pietoni  şi a părăsit locul faptei, a fost identificat la scurt timp de poliţiştii Biroului Rutier.

 În  dimineaţa zilei de 08.01.2017, în jurul orei 06.00, poliţia a fost sesizată că pe strada Iuliu Maniu din municipiul Satu Mare, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Doi bărbați, unul de 39 de ani din localitatea Baba Novac și unul de 25 de ani din Satu Mare, aflați în calitate de pietoni pe partea carosabilă a străzii Iuliu Maniu, au fost accidentați de un autoturism, al cărui conducător auto, după ce a acroșat partea din spate a unui alt autoturism, a plecat de la fața locului.

În scurt timp de la producerea evenimentului, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au reușit identificarea unui bărbat de 33 de ani, din localitatea Tătărăști, bănuit de comiterea faptei și care după identificare a refuzat recoltarea de probe biologice pentru a se putea stabili dacă se afla sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive în momentul producerii accidentului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și refuz de a se supune prelevării de mostre biologice.

Polițiștii Biroului Rutier au acţionat pe principalele artere din municipiul Satu Mare în vederea supravegherii traficului rutier şi asigurării intervenției la evenimentele rutiere sesizate.

În această perioadă, echipajele de polițe ale Biroului Rutier Satu Mare, acționează zilnic pe D.N.19 A în localitățile Dorolț și Petea,  pentru fluidizarea  traficului rutier, având în vedere numărul mare de  vehicule aflat în așteptare pe sensul de ieșire din țară.

În acest context, în data de 7 ianuarie, în jurul orei  23.00, un conducător auto de 56 ani, domiciliat în municipiul Rădăuți, județul Suceava, conducând ansamblu de vehicule compus din autoutilitară și semiremorcă, a efectuat în Petea  o manevră de depășire pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule aflate în așteptare, circulând pe sensul opus de mers. A fost sancționat contravențional cu 4 puncte amendă iar ca măsură complementară i s-a  reținut permisul de conducere pentru 30 de zile.

Pentru abaterile rutiere constatate în acest sfârșit de  săptămână, polițiștii rutieri au aplicat 162 sancțiuni contravenționale în valoare de 31 650 lei, au  reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu