Adie vântul schimbării la Consiliul Judeţean

• publicat la: 5 ianuarie 2017
Adie vântul schimbării la Consiliul Judeţean

Potrivit obiectiv-sm.ro, în Satu Mare  se vehiculează deja numele celor care vor prelua funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului  Judeţean.

După formarea Guvernului, noua putere politică instalată în România își va face simțită influența și la nivel de județe, acolo unde nu conduce în urma alegerilor în urma alegerilor din vară. Satu Mare este un astfel de caz,în prezent județul și municipiul fiind conduse de UDMR și PNL.

Cum PSD are majoritatea în Parlament și UDMR s-a angajat să susțină Guvernul, chiar dacă nu a intrat în echipa de guvernare, la Satu Mare se vor produce schimbări. Acestea sunt deja resimțite la nivel de partide, acolo unde este agitație și se creionează polii de putere internă care să încerce să își propună persoane favorabile pentru funcțiile disponibile.

Consiliul Județean reprezintă o mare bătălie pentru cei din PSD, unde apele încep să se agite pentru a se găsi persoana care să ocupe postul de vicepreședinte. Dat fiind faptul că UDMR nu a intrat la guvernare, PSD ar putea emite pretenții pentru ambele posturi de vicepreședinți, asta dacă nu va decide să cedezi unul dintre posturi celor de la ALDE.

În PSD se vehiculează două numele pentru funcția de vicepreședinte. Primul dintre ele este al avocatului Ciprian Ardelean,fost președinte TSD, aproape candidat la alegerile parțiale parlamentare de pe Colegiul 2 și vehiculat ca și candidat la aceste alegeri parlamentare și fost candidat în 2012 în colegiul 5, câștigat atunci de Kereskenyi Gabor. Acesta este un apropiat al lui Mircea Govor, cel care îl sfătuiește îndeaproape cu privire la deciziile politice și totodată a făcut parte din echipa de campanie a ministrului apărării, Gabriel Leș. Aceste date fiind prezentate, are toate șansele să fie propus pentru funcția de vicepreședinte, funcție pentru care ar primi susținere în partid și din partea noii generații, Ciprian Ardelean fiind cel mai tânăr dintre consilierii județeni PSD.

Cel de-al doilea nume vehiculat este cel a lui Marincaș Gheorghe. Este un consilier județean destul de nou,fost consilier local la Negrești Oaș, care nu s-a făcut remarcat prin activități sau acțiuni esențiale și nici prin poziții forte în cadrul partidului sau în politica locală. Acesta este un apropiat al președintei Aurelia Fedorca și a fost promovat în cadrul partidului în ultima vreme, ajungând chiar candidatul de pe a doua poziție de la Senat la aceste alegeri parlamentare.

sursa obiectiv-sm.ro

Lasati un comentariu