Ajutoarele de încălzire nu fac faţă gerului. Nevoiaşii careieni suportă cu greu frigul

• publicat la: 11 ianuarie 2017
Ajutoarele de încălzire nu fac faţă gerului. Nevoiaşii careieni suportă cu greu frigul

Gerul din ultima perioadă a făcut deja câteva victime în judeţ  chiar dacă  instituţiile judeţene refuză să recunoască acest fapt. Nu e o noutate dacă ţinem seama că Direcţia de Sănătate Publică a fost nu o dată sesizată  de condiţiile de coşmar în care trăiesc unele persoane  în imobile ce aparţin de UAT Municipiul Carei unde nu există apă curentă şi nici grupuri sanitare  decente.

Torzsaj Rozalia a îngheţat de Crăciun în camera sa şi a ajuns la Spitalul Municipal Carei cu picioarele degerate. Nu s-a mai putut face mare lucru pentru ea, a ajuns la reanimare chiar  iar  în cursul săptămânii trecute a decedat.

Mai sunt încă persoane care în aceste zile suferă de frig în Carei. Majoritatea sunt bătrâni singuri, care nu se pot îngriji, ori persoane fără venituri care nu pot cumpăra lemne pentru a se încălzi. Așa se face că în unele locuințe temperaturile nu depășesc 10 grade.

Unii au primit un ajutor de la Serviciul de asistenţă socială  sub formă de ajutor de încălzire dar nesemnificativ pentru necesităţile lor.

Astfel, din data de 1 noiembrie 2016  au fost aprobate de către Primăria Carei  un număr  de 387 de dosare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu lemne de foc, 308 dosare pentru încălzire cu gaz şi 34 pentru cei care se încălzesc cu energie electrică.

Numărul total al personelor care beneficiază de ajutor de încălzire este de 729 faţă de 878 cât era în cursul anului  trecut.

Ajutorul pentru încălzire cu lemne variază între 16 şi 54 de lei lunar, pentru gaz sumele sunt  cuprinse între 20 si 262 de lei iar pentru curent electric între 48 şi 240 lei.

Un metru cub de lemn de foc se vinde cu preţuri cuprinse între 220 si 250 de lei. Prețul cuprinde transportul până la domiciliu cumpărătorului. Cum se descurcă oare o persoană  singură cu pensie de 450 de lei din care trebuie să îşi cumpere şi medicamente?  Dar cei care au pensie mai mică de 450 lei?

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/sa-ajutam-cu-lemne-de-foc-o-persoana-in-suferinta.html

În aceste condiţii nu e de mirare că s-a ajuns ca să se taie copacii din curţile de locuit , fiecare crenguţă fiind drămuită pentru a a junge până la ieşirea din iarnă.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu