Andrei Păunescu catalogat ca ,,şoptitor imbecil,, de finul primarului careian Kovacs

• publicat la: 2 ianuarie 2017
Andrei Păunescu catalogat ca ,,şoptitor imbecil,, de finul primarului careian Kovacs

Ce modalitate mai bună  de a abate atenţia de la  atitudinea discriminatorie a administraţiei Kovacs  faţă de  simbolurile româneşti, faţă de  tratarea ca  cetăţeni de rang doi  a românilor din Careiul multietnic  decât  denigrarea celor  ce au curajul de a spune lucrurilor pe nume?

Deşi în Carei nu se vorbeşte în şoaptă în clase de profesională ci deloc româneşte,  garda pretoriană  din jurul primarului , cea după care se ascunde când nu doreşte să dea piept cu realitatea, continuă lupta acerbă împotriva Buletin de Carei şi a  consilierului care are curajul de a spune în şedinţele de consiliu că se plătesc de două ori aceleaşi cazane pentru  liceul tehnologic, că se aprobă de două ori  bugetul anual de la spital , că se înfiinţează firme de către Consiliul local şi  abia la 6 luni se aprobă statutul  sau  că se iniţiază măsuri de intrare în legalitate pentru folosirea resursei naturale apă termală dupa 14 ani de exploatare  gratuită.

Disperarea de a nu se afla adevărul este atât de mare încât nu se dau înapoi nici la a denigra personalităţi consacrate din lumea folk-ului doar pentru că au îndrăznit să bucure  moţii din Marna Nouă la hramul bisericii lor cu melodii de suflet din repertoriul patriotic sau pentru că au postat filmarea despre intenţia de demolare a bustului lui Avram Iancu din centrul oraşului.

Nici un material   nu menţionează însă despre pângărirea bustului lui Avram Iancu sau despre împărţirea Careiului în perimetre etnice când vine vorba de aprobat amplasări  de busturi româneşti.  Intenţiile sunt clare şi  cât se poate de staliniste…,,Cine nu e cu noi e împotriva noastră,, şi deci trebuie  anihilat şi denigrat.

Nu a fost să fie.  A aflat toată ţara de metodele practicate  în oraşul multietnic  condus dictatorial de UDMR Carei. Pe site ul oficial al Inspectoratului Şcolar SM   se poate vedea cu uşurinţă că în anul şcolar 2016-2017 nu există clase de profesională în limba română, limba statului , pentru meserii din domeniul alimentaţiei publice sau industrial.

Pentru faptul că a făcut publică situaţia de la Carei, Andrei Păunescu este cadorisit  de către finul primarului cu titulatura de „Şoptitorul imbecil” .   Frica de o reîntoarcere a lui Andrei Păunescu la Carei dă suficient de mulţi fiori pentru a încerca contracararea ei. Din prea multă excitare nevoasă, urarea de La Mulţi Ani  a fost adresată regretatului Adrian Păunescu, trecut deja de 6 ani la cele veşnice .

Frica de  cântecele patriotice româneşti care pot redeştepta conştiinţa neamului  este atât de mare în sânul administraţiei locale încât până şi de Ziua Naţională a fost invitat   interpret  specializat în colinde  iar la Ziua Ianculeştiului  interpreta Veta Biriş şi Ionuţ Langa au evitat orice astfel de cântec  ştiut fiind că  prestaţia lor a fost plătită de către primărie.

Acestea sunt metodele prin care un primar, preşedinte al UDMR Carei, ştie să gestioneze destinele unui oraş multietnic.  Asumarea tacită  a jignirilor adresate artiştilor care nu convin politicii sale  exprimă  intenţiile sale legate de persoanele  care nu se lasă şantajate şi corupte.

Cât priveşte autorul jignirii, acesta nu a fost capabil să demonstreze până la această oră  că nu există un proiect pentru demolarea bustului lui Avram Iancu şi nici că nu se vorbeşte nu în şoaptă ci DELOC  limba română în clase de profesională din Carei ce pregătesc  elevi careieni pentru meseria de ospătar,vânzător, tapiţer, electronist, plăpumar.

Daniela Ciută

comentarii

de Farcau Mariana la 2 ianuarie 2017 - 20:58

„Imediat”vom face o mare hora si vom canta :”Hai sa dam mana cu mana cei cu INIMA ROMANA…..!!!Cu deosebit respect!

Lasati un comentariu