Când eşti denigrat pe banii tăi…

• publicat la: 27 ianuarie 2017
Când eşti denigrat pe banii tăi…

După o pauză de o lună de zile, în data de 19 ianuarie 2017, Boros Erno, consilierul personal al primarului Kovacs  a continuat seria preluărilor de articole denigratoare la adresa mea de pe blogul finului  aceluiaşi primar, în săptămânalul Nagykarolyi es Videke  pe care îl redactează.

Curios şi în acelaşi timp revoltător este faptul că toată campania de presă îndreptată împotriva mea şi a Buletin de Carei se face şi din banii mei ca şi contribuabil persoană fizică şi juridică. Pentru că asociaţia care editează săptămânalul unde este redactor activ consilierul personal al primarului Kovacs primeşte fonduri de la bugetul local pentru reclamă şi publicitate.  Afimaţia o fac în baza unor documente oficiale.

În săptămânalul de limbă maghiară  de a cărui apariţie se îngrijeşte nu a apare nimic  despre activităţile din Carei dedicate Zilei Naţionale a României, ţara în care locuim cu toţii cu atât mai mult că este ţara care îi asigură o sursă de venit. În numărul din data de 1 decembrie 2016  apare în schimb o preluare a unui material denigrator la adresa mea  tot  de pe blogul finului primarului Kovacs şeful său direct.

Instigările acestea la adresa mea doar pentru că fac publice neregulile din administraţia din care face parte şi acest redactor  denotă   faptul că se încearcă ascunderea realităţilor careiene  în faţa cititorilor de limbă maghiară. Sondajul făcut în urmă cu 1 an pentru a afla dacă  cei care sunt de etnie maghiară sunt deranjaţi de amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în oraş  confirmă că omul de rând din Carei nu este preocupat de astfel de provocări. Din 10 intervievaţi doar unul a fost  de părere că  nu   vede cu ochi buni un astfel de bust. Careienii sunt interesaţi de locuri de muncă bine plătite, de existenţa de drumuri şi trotuare decente, de apă potabilă curată, de un tratament corect şi nediscriminator din partea conducerii oraşului.

În aceste condiţii, campania de presă îndreptată doar împotriva mea ca autor de materiale care scot în evidenţă faptul că există doar învăţământ profesional în limba maghiară pentru elevii care vor să devină ospătari sau vânzători sau tapiţeri, că se doreşte demolarea bustului lui Avram Iancu sub pretextul modernizării, că nu se alocă nici un leu poentru reabilitare busturi şi monumente româneşti, că se promovează de administraţia din care face parte  HARTA CAREIULUI   din care nu fac parte câteva biserici româneşti dar apar cele maghiare din comuna învecinată Căpleni, că nu se fac publice cititorilor de limbă maghiară  filmările şedinţelor  de Consiliu Local şi multe altele,  denotă nu numai rea voinţă ci şi linşaj mediatic pentru a încerca decredibilizarea mea.

Pentru niciunul din articolele publicate în Buletin de Carei  la care am ataşat documente oficiale nu am primit vreun Drept la Replică care să demosnstreze că actele sunt false  iar ştirea neadevărată.

S-a fâsâit şi  subiectul linşajului mediatic de după vizita lui Andrei Păunescu la Carei. Nu a mai scris  nimeni despre faptul că limba română nu se aude nici măcar în şoaptă la clase de profesională  în Carei.

Am afirmat atunci că bustul lui Avram Iancu este propus spre demolare şi am solicitat ca să fiu combătută prin documente care să ateste că mint. Redactorul – consilier  nu a preluat această ştire    ci  a preluat doar  denigrările la adresa mea de la colegul din biroul de la etajul 1 al primăriei.

Pe când o ştire în Nagykarolyi es Videke pentru careienii de limbă maghiară cu faptul că  românii nu au voie să amplaseze busturi sau statui în parcurile oraşului ci doar într-un perimetru stabilit printr-o adresă oficială?

Vă redau în continuare Dreptul la Replică remis ca urmare a  preluării unui material în care se  încearcă  minimizarea importanţei  respectării  regulamentului  de aprobare de proiecte de hotărâri, a importanţei implicării aleşilor locali în subiectele ce li se propun spre  dezbatere. Deoarece şedinţele de Consiliu Local sunt publice, oricine poate să participe la desfăşurarea lor. Dacă deranjează relatarea mea  despre şedinţe,  de ce nu se fac publice materialele video şi pe paginile de limbă maghiară ca să vadă toată lumea care sunt consilierii care se pregătesc pentru aceste şedinţe şi care sunt cei care iau cuvântul la dezbaterile din forul unde au fost trimişi prin voturile careienilor ca să îi reprezinte.

Drept la Replică

 

În data de 9 ianuarie 2017, a avut loc o şedinţă extraordinară la Primăria Carei la care nu aţi participat nici în calitate de redactor şi  nici ca şi consilier personal al primarului Kovacs. Filmarea parţială a şedinţei de Consiliu Local  poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, doar pe pagina în limba română.

După apariţia acestei înregistrări în data de 10 ianuarie 2017, care poate fi urmărită de către oricine doreşte, aţi preluat de pe blogul  finului primarului Kovacs, de pe blogul opiniedecarei , un material tendenţios, denigrator şi lipsit de relatarea modului real de derulare a întregii şedinţe.

Materialul nu este denigrator doar la adresa mea  ca şi contribuabil careian şi administrator la Buletin de Carei ci şi la adresa cititorilor dvs pe care  nu îi respectaţi prin refuzul de a le prezenta adevărata situaţie care a avut loc în cadrul acelei şedinţe de consiliu.

În timp ce informaţii de interes precum comasare şcoli lipsesc cu desăvârşire, preluaţi materiale denigratoare şi tendenţioase.

Nu este pentru prima dată când procedaţi de asemenea manieră, fără să verificaţi veridicitatea informaţiilor conţinute dar de această dată am decis să vă trimit un Drept la Replică pentru că văd că perseveraţi în oferirea de informaţii denigratoare şi tendenţioase la adresa mea.

La şedinţa CL din data de 9 ianuarie 2017, au existat 3 puncte pe ordinea de zi, dintre care două se refereau la bugetul Spitalului Municipal Carei.

Pe Buletin de Carei a apărut  un articol despre desfăşurarea şedinţei , şedinţă care nu a fost pregătită cum trebuie de către cei din primărie care se ocupă de acest aspect. Astfel,  din cadrul  proiectului privind  aprobarea utilizării excedentului bugetului Spitalului Municipal  , lipsea  Raportul  de specialitate!

Lipsea de asemenea şi copia Ordinului de plată  prin care se dovedeşte restituirea sumelor în excedent, sume ce apar în cadrul proiectului amintit mai sus. Pentru întocmirea acestor acte fără de care un proiect nu poate fi aprobat, şedinţa a fost întreruptă 15-20 de minute .
Aceasta este partea care lipseşte din filmarea postată de Primăria Carei  precum şi partea în care doamna Sroth împarte Raportul de specialitate consilierilor, fapt dovedit de  Buletin de Carei prin poze.
 
Cititorii de limba maghiară au dreptul să afle adevărata realitate de la această şedinţă de CL unde nu a fost distribuit consilierilor un Raport de Specialitate, fără de care nu se poate supune la vot nici un proiect de hotărâre .
Faptul că aţi preluat şi denigrările fără suport, la pachet , şi mai ales că le-aţi tradus în limba maghiară denotă reaua intenţie, faptul că încercaţi să păcăliţi cititorii de limbă maghiară.
Dacă aveaţi intenţii bune, aţi fi făcut un rezumat al filmării video de pe pagina în limba română şi l-aţi fi postat pe  ziarul pe care îl redactaţi în limba maghiară.
Data şedinţei a fost 9 ianuarie, filmarea a fost postată pe data de 10 ianuarie la ora 04,38 dimineaţa iar articolul denigrator la adresa mea apare pe data de 19 ianuarie. Cititorii pot trage singuri concluziile legate de bunăvoinţa de a afla adevărul.
Având în vedere că deţineţi şi funcţia de consilier personal al primarului Kovacs şi aveţi şi studii de specialitate în jurnalism,  consider că aţi făcut un abuz , denigrând numai pe cei care fac opoziţie actualei administraţii din care faceţi parte şi minţind cititorii care nu ştiu să citească în limba română.
 Careienii cititori de limbă maghiară trebuie să fie şi ei corect informaţi în legătură cu desfăşurarea şedinţelor de consiliu local , mai ales că pe pagina de limbă maghiară a primăriei  nu se regăseşte filmarea şedinţei .
Preluarea unui material denigrator la adresa mea fără a vă da silinţa să vă uitaţi pe înregistrarea filmată denotă şi lipsă de profesionalism. O instituţie cum este Primăria Carei   trebuie să lucreze în folosul cetăţeanului careian de orice religie, etnie sau pregătire profesională.
Astfel de atitudini din partea dvs  aduc grave prejudicii  şi instituţiei din care faceţi parte .
Reiterez faptul că toate infirmaţiile legate de şedinţa din data de 9 ianuarie se puteau urmări din înregistrarea video postată pe pagina Primăriei Carei iar eventualele nelămuriri le puteaţi primi  solicitându-le.
În calitate de jurnalist ştiţi foarte bine că şedinţele de Consiliu Local sunt publice deci poate participa oricine doreşte la ele, mai ales cei care plătesc taxe şi impozite categorie din care fac şi eu parte.
Tot în calitate de jurnalist cunoaşteţi faptul că la fiecare şedinţă de Consiliu Local se redactează un Proces Verbal care este şi el public deci nu trebuie să supere pe nimeni faptul că şi eu consemnez  derularea şedinţei.
În concluzie, regret continuarea modului tendenţios şi dizgraţios  prin care înţelegeţi să  faceţi presă împotriva mea, fără documente care să ateste adevărul prezentat , motiv pentru care îmi rezerv dreptul de a acţiona pe căi legale.
.
Daniela Ciută,
Administrator Buletin de Carei

Lasati un comentariu