Cenzura din Primăria Carei. Înregistrări ciopârţite

• publicat la: 25 ianuarie 2017
Cenzura din Primăria Carei. Înregistrări ciopârţite

La o zi după desfăşurarea şedinţei extraordinare a Consiliului Local din data de 9 ianuarie 2017, dimineaţa la ora 4,38 a apărut pe pagina de Facebook a Primăriei Carei înregistrarea video. O înregistrare de 17 minute care nu necesită mai mult de câteva minute pentru a fi postată. După  urmărirea înregistrării postate am înţeles de ce a durat atât de mult  postarea sa. Din înregistrare lipsesc …minute bune din desfăşurarea şedinţei.

Sunt cele în care se discută despre modul în care se   încerca întocmirea Raportului de Specialitate ce lipsea de la proiectul ce viza aprobarea excedentului bugetar de la Spital şi apoi distribuirea Raportului de Specialitate întocmit şi a copiei  Ordinului de Plată ce lipsea de asemenea din dosarul oferit consilierilor.

Deci mai întâi trebuia  cosmetizată înregistrarea şi abia apoi oferită publicului larg.

Să fie de vină ruşinea ce a cuprins Primăria sau procesele de constiinţă pentru că în cursul anului trecut pentru situaţii similare a fost amânat acest proiect al aprobări excedentului bugetar , consilierul Ciută fiind acuzat că a întârziat plata salariilor personalului?

Ştim că anul 2016 a fost an electoral şi consilierul candidat  trebuia blamat pentru a da impresia că este ,,gică contra,,  dar  roata vieţii se învârte şi iată  că adevărul iese la iveală. Nu are nici o legătură execentul bugetar de la Spital cu plata salariilor.

Dacă în ianuarie -februarie 2016  presa de casă făcea seriale cu acest subiect, de această dată pana scriitorilor  aserviţi a îngheţat şi nu a  mai apărut niciunde ştirea  cu întocmirea unui Raport de Specialitate în timpul unei şedinţe de Consiliu Local din cauza neglijenţei executivului din primărie. Mai  mult, a intervenit şi cenzura care nu a permis ca publicul să vadă cum secretara  Sroth împarte consilierilor cele două acte oficiale ce lipseau din dosarul consilierilor.

Schimbul trei din Primărie a postat la ora 4,38 dimineaţa o înregistrare ciuntită  a şedinţei  de CL din data de 9 ianuarie 2017.

De ce să nu vadă şi careienii modul în care se lucrează la Primăria Carei? Că doar  noi careienii plătim  impozite şi taxe locale …..

Cenzura nu a mai funcţionat şi în cazul comentariilor ce pot apare pe pagina Primăriei pentru unele persoane doar, comentariul fiind  şters abia dimineaţa.

 

Nici Procesul Verbal al  ultimei şedinţe din decembrie 2016 nu a consemnat  integral discuţiile ce au avut loc, lipsind pasajul în care primarul atrage atenţia consilierilor înainte de vot despre posibilitatea ca aceştia să fie buni de plată în cazul în care vor vota într-un anume fel. Era vorba despre Proiectul de Hotărâre privind respingerea  cererii de scutire de la plata impozitului de pe strada 1 Decembrie 1918 de la nr.16 proprietar Roth Alexandru.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu