Ciută, obsesia unui fin de primar sau Reţetă de instaurare a Stalinismului în Consiliul Local Carei

• publicat la: 12 ianuarie 2017
Ciută, obsesia unui fin de primar sau Reţetă de instaurare a Stalinismului în Consiliul Local Carei

Ingrediente-

1.conducerea Primăriei Carei

2.consilieri locali aleşi prin vot de careieni

3.presa, aservită şi independentă, după posibilităţi

4.cititori

Se pun în aceiaşi sală din incinta Primăriei  primele 3 ingrediente şi se începe derularea şedinţei de Consiliu Local. Al doilea ingredient se sortează după culoarea politică şi mai ales după rigiditatea coloanei.  La început, se amestecă  lin, de sus în jos primele 3 ingrediente …doar pe parcursul şedinţei.  Se amestecă apoi  toate  propunerile cu  tăcerile sugestive, până la obţinerea  masei dorite.   Cei rigizi se pun deoparte pentru a nu  afecta consistenţa masei… Lucrările şedinţei  sunt urmărite  de ingredientul 3.  Se votează proiecte în funcţie de ..rigiditatea coloanei. Masa rezultată  se pune la dospit şi apoi la copt.  Părţile rigide, ce ies în evidenţă, sunt arse  de flacăra cuptorului central cu ajutorul  părţii aservite  din ingredientul 3.  Dacă se încăpăţânează să rămână nearse, se condimentează cu  partea  radicală din  ingredientul aservit  în încercarea de   distrugere  totală.  Ingredientul 4 are rol de ornament.

 

Buletin de Carei a  reuşit din nou să provoace deranj  în Primăria Carei condusă de un primar şi viceprimar UDMR în mod totalitar. Până şi consilierii personali angajaţi de primar sunt  redactori  activi din presa scrisă  de limbă maghiară dintre care unul a candidat din partea UDMR la CJ.

Greşelile  administraţiei careiene  sunt mascate  prin circ mediatic şi atacuri la persoană. Nu prin documente  care să ateste eventualele neconformităţi, pentru că acestea nu există. Democraţia  este sugrumată  la Carei de către administraţia locală  cu ajutorul presei aservite.

Szasz Lorant , fin al primarului şi blogger ,  este deranjat de  faptul că a apărut pe Buletin de Carei  materialul care atestă desfăşurare şedinţei de consiliu nu şi de faptul că din dosarul de lucru  al consilierilor a lipsit un Raport de specialitate şi copia unui Ordin de Plată. Ciută.  Cu alte cuvinte, O şedinţă de Consiliu Local cu 3 puncte pe Ordinea de Zi nu a fost pregătită în mod adecvat de către executivul careian. Pentru a masca  erorile,  jurnalistul apropiat de primar propune şedinţe doar cu opoziţia.

Dacă nu era corectă intervenţia consilierului Ciută  privind aceste lipsuri de ce a mai fost supusă la vot şi acceptată de TOŢI consilierii?

De ce a fost  întreruptă şedinţa timp de 20 de minute iar apoi doamna Sroth Clara a distribuit la fiecare consilier Raportul de Specialitate şi copia Ordinului de  Plată  de la Spital?

Deranjează atât de mult aceste aspecte? De ce nu intevine acest Szasz Lorant pe lângă naşul primar, printr-un gest nobil,  ca să nu aibă loc astfel de scăpări din partea unei administraţii a unui municipiu?   Dacă ar fi bine intenţionat  ar avea grijă de  imaginea administraţiei locale mai ales că  este un obişnuit al locului, în sala  cu calculatoare de lângă baie unde  poate fi văzut de pe geamul ce dă spre culoarul care duce la  sala mare de şedinţe.

Aversiunea sa asupra numelui de Ciută i-a întunecat raţiunea şi cunoştinţele  din domeniul economic şi administrativ. Un lucru deosebit de grav pentru cineva care vrea să facă presă online.  Oare ce îl mână  ,, în luptă,,   pe acest personaj  apropiat de primar , deranjat de faptul că cineva scrie despre  activitatea adminsitraţiei locale  şi mai ales despre  dedicaţiile banului public?

Datorită Buletin de Carei există însemne ale statului de drept în sala de şedinţe a Primăriei. Datorită Buletin de Carei au apărut primele Declaraţii de Avere ale angajatilor  din Primărie( deşi la alte primării arhiva arată că acestea există de la apariţia legii) .

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/au-aparut-insemnele-statului-roman-in-sala-de-sedinte-a-cl-din-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/buletin-de-carei-devine-garantul-repectarii-legii-in-primaria-carei-in-premiera-apar-declaratiile-de-avere-ale-aparatului-de-specialitate-al-primarului.html

Deranjează oare faptul că s-a aflat de  interzicerea amplasării  bustului lui Mihai Eminescu în Carei? Sau faptul că din bugetul local au fost alocaţi peste 220.000 lei pentru renovare sediu UDMR?  Sau că au fost cumpăraţi din banii careienilor cai de rasă în timp ce geamurile de la Şcoala Vasile Lucaciu se închid cu cuiul?  Dacă cineva se ruşinează de aceste fapte de ce le mai comite ? Cum este posibil ca un subiect de interes local cum este  exploatarea unei resurse naturale ca apa termală în scop comercial fără nici un aviz legal  să fie trecut sub tăcere?

Ce fel de jurnalism este cel promovat de Szasz Lorant  care atacă strict familia Ciută  doar când realitatea din administraţia locală nu este favorabilă primarului şi administraţiei pe care o conduce?  Se vrea eliminarea opoziţiei şi instaurarea dictaturii de  Tip  Stalinist?

După ce am citit materialele  gen  ,, împuşcă-l pe Castorică,, din cotidianul  judeţean unde  era director, nu ne mai miră deloc abordarea nedocumentată a acestuia la adresa DOAR  a celor de care primarul este deranjat. Până şi Andrei Păunescu a fost catalogat drept imbecil…..De fapt,  să ajungi de la director de cotidian judeţean  un simplu bloger ….nu e puţin lucru.

Culmea  e că  filmul şedinţei atestă faptul că Ciută Ilie  a avut dreptate.   Buletin de Carei nu trebuia să consemneze ceea ce fiecare poate vedea cu ochii lui din înregistrare?  Ciudată abordare pentru un  …jurnalist.  Nu am uitat nici de acuzele la adresa Buletin de Carei şi  Gazeta de Nord Vest ( cotidianul unde a fost director) pentru aceiaşi politică editorială legată de omiterea consemnării cercetării lui Adrian Ştef , fost preşedinte al CJ  dar nu am uitat nici de faptul că  informaţii de interes local precum Comasare de şcoli sau folosire de bani publici cu dedicaţie nu sunt consemnate de blogul  lui Szasz Lorant.

Împotriva comasării şcolilor careiene au semnat tabele  sute de părinţi, au avut loc şedinţe cu părinţii  deci nu  se poate spune că şedinţa din 29 noimebrie 2016 de la Primărie nu a avut urmări. Ipocrizia finului iese  la iveală  în scurta sa consemnare a şedinţei din 9 ianuarie….,,În esenţă, reţeaua şcolară a rămas nemodificată, proiectul de comasare al unităţilor de învăţământ fiind abandonat.,,,Deci  recunoaşte că a existat un proiect de comasare, doar că nu a considerat că este important a fi menţionat pentru cititorii săi.

Propunerea ca la şedinţele de Consiliu să  participe numai familia Ciută pentru care a făcut o  obsesie, mă duce cu gândul  la deranjul provocat de  atitudinea de opozant. Să înţeleg că  vrea totalitarism  în sala de şedinţe a Primăriei Carei? Am remarcat  poziţia  consilierilor din coaliţia majoritară care tac mâlc şi ridică mâna doar.  Ce fel de  atitudine este aceasta din partea unor aleşi locali trimişi acolo   şi ca să apere dreptul careianului? Se doreşte doar presă omagială de tip ceauşist la UAT Municipiul Carei? Reînvie la Carei dictonul  ,, cine nu e cu noi e împotriva noastră,,?

Până şi Stalin şi Gheorghiu Dej  ar fi invidioşi  pe modul de acţiune şi organizare al administraţiei locale împotriva celor ce fac parte din opoziţie şi cărora le sunt refuzate  acţiunile umanitare  prin agresiune fizică!

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/terorism-un-angajat-de-la-asistenta-sociala-carei-se-sperie-de-cadouri-si-ameninta-buletin-de-carei-si-politia-locala.html

Daniela Ciută

 

PS

Nu este pentru prima dată când acest…jurnalist afirmă  că împart cu Ilie Ciută  bucătăria, livingul, baia şi dormitorul. Poate aşa   este obişnuit la el în familie  dar   nici chiar el ca fin al primarului nu are dreptul să generalizeze. La noi în familie, aceste  spaţii  le folosim împreună,  nu le împărţim.

Se pare că avea dreptate  marele Confucius prin ale sale 10 lecţii de viaţă dintre care una spune  ,,Dacă urăști pe cineva, înseamnă că acea persoană te-a învins,,.

Menţin în continuare apelul pentru ajutorarea celor nevoiaşi cu lemne de foc pentru a nu ajunge în situaţia celei care a decedat în urma degerăturilor la ambele picioare.

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/prima-victima-la-carei-a-murit-dupa-ce-i-au-inghetat-picioarele.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/sa-ajutam-cu-lemne-de-foc-o-persoana-in-suferinta.html

 

comentarii

de Aurel la 12 ianuarie 2017 - 19:20

Domnule Ciuta, poate omul asta este complexat ca nu are cu cine colabora in familie. Poate este invidios pe dumneavoastra si asa se manifesta. Intrati pe site la el si citit motivatia pentru care si-a facut blog. Scrie clar ca l-ati deranjat si ca datorita dumneavoastra scrie. A facut omul o fixatie pentru Ciuta si nu poate scapa de ea. Ignorati astfel de persoane.

Lasati un comentariu