Cozmin Guşă: Amnistia a fost scopul câştigării alegerilor. Proteste în ţară

• publicat la: 19 ianuarie 2017
Cozmin Guşă: Amnistia a fost scopul câştigării alegerilor. Proteste în ţară

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, miercuri, la Realitatea TV, că certurile din această  zi au fost certuri politice şi se înscriu în logica de război instalat în ultima perioadă între preşedinte şi majoritatea parlamentară care susţine Guvernul Grindeanu.

Consultantul politic a precizat că preşedintele Iohannis a reuşit „să-şi impună autoritatea personală în faţa guvernului de marionete PSD-ALDE“. „Autoritatea în faţa Guvernului şi-a impus-o prin faptul că şeful statului l-a forţat pe Sorin Grindeanu să spună ceea ce nu a făcut, mai exact că l-ar fi invitat pe preşedinte la acestă sedinţă, când, de fapt, noi ştiam că a fost anunţat de către SPP că preşedintele Iohannis este în drum către această şedinţă şi că va participa la ea. 1-0 pentru Iohannis.

Şi 2-0 pentru Iohannis în meciul cu Guvernul PSD-ALDE, prin faptul că a ţinut presa în sală prin voinţa sa şi a comunicat presei ceea ce îşi dorea, mai exact că Guvernul ar fi avut o serie de proiecte ascunse care nu au mai intrat pe ordinea de zi, deşi se dorea asta”, a afirmat Cozmin Guşă, citat de realitatea.net.

„Nu ştim cum e, dar pentru faptul că preşedintele Iohannis nu a fost contrazis, trebuie să îl credem. Din acest motiv, acţiunea lui Klaus Iohannis, în ceea ce îl priveşte, a fost una eficientă pentru că aşa cum am remarcat preşedintele forţează un război în acest moment, pe acest aliniament, al legilor amnistiei şi graţierii, care îl caracterizează începând cu ziua de 1 decembrie prin refuzul său de a primi în tribuna oficială puterea, care atunci nu era putere, respectiv PSD şi ALDE, acum cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului”, a mai afirmat Cozmin Guşă.

„Am văzut un Guvern foarte timorat care se descurcă foarte greu fără şeful său politic, pentru că Liviu Dragnea era în avion în momentul şedinţei Executivului şi nu a putut fi contactat. În lipsa acestei conexiuni am văzut un Guvern timorat în faţa unor lucruri extrem de simple care puteau fi administrate corespunzător, cu respect instituţional şi cu precizie”, a mai spus Cozmin Gusă.

Potrivit acestuia, nu guvernarea bună a fost scopul câştigării alegerilor, ci amnistia a fost scopul câştigării alegerilor parlamentare, iar guvernarea bună este mijlocul pentru a ajunge la acest lucru, noteaza adevarul.ro.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea ar putea scăpa de dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, dacă proiectul care dezincriminează parțial abuzul în serviciu, lansat în dezbatere de Ministerul Justiției, va fi aprobat.

Judecătoarea Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, a declarat, miercuri, că Guvernul ar trebui să ţină cont de avizul CSM în cazul celor două ordonanţe privind graţierea şi modificarea codurilor, afirmând că se îndoieşte că în şedinţa Executivului sunt multi miniştri absolvenţi ai dreptului.

În mai multe oraţe din ţară oamenii s-au adunat miercuri seara pentru a protesta față de proiectului de Ordonanță de Urgență al Guvernului privind grațierea unor pedepse.  Câteva mii de persoane au protestat in Piata Universităţii, dar au fost fost manifestatii si la Cluj, Brasov si Timisoara. Protestatarii, organizati pe retelele de socializare, au cerut Guvernului sa nu adopte ordonanta de modificare a Codului Penal si au indemnat DNA să nu renunte la lupta impotriva coruptiei.

Manifestanții au purtat pancarte cu mesaje precum: „Jos Guvernul”, „The day we give in is the day we die”, „Vrem legi pentru popor, nu pentru penali”, „Locul hoților e la închisoare, nu la guvernare”, „Nu amnistiei”, „Jos labele de pe Codul penal”.

foto agerpres.ro

Lasati un comentariu